Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 oktober 2020 av Smokiguy i övriga hundfrågor (6 svar)
3 hundar i en liten etta på 25m^2

Har en fråga gällande min grannes hundar. Den här kvinnan har tre taxar i en liten 1a på ca 25m^2. Är det ens tillåtet för henne att ha dessa hundar?? Hundarna skäller i princip 24/7. Jag kan däremot inte svara om hur ofta hon går ut med dom.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Smokiguy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 11 oktober 2020 av Lona Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Japp, det är tillåtet och knappast något hundarna far illa av.
Däremot är det inte ok att hundarna skäller hela tiden, inte ur djurskyddssynpunkt utan för att det stör. 
Har du pratat med ägaren? Ibland är personen inte ens medveten om att hundarna skäller när matte/husse inte är hemma eller att folk blir störda. (Min tidigare hund var tyst när jag gick till jobbet och tyst när jag kom hem, jag hade ingen aning om att hon stod och skällde ihållande de fem timmar jag var borta.)


Dokumentera när och hur länge hundarna skäller. (Såvida du själv inte är hemma 24/7 så vet du ju faktiskt inte om de verkligen skäller HELA tiden.)


Är det en hyresrätt så prata med hyresvärden.
Bostadsrätt är knepigare men man får inte störa för mycket där heller. Prata med BRF och kolla om de har några råd, annars tror jag att det är Miljö- och Hälsoskyddslagen det faller under? Det är alltså inte Djurskyddslagen som gäller utan det är den störande biten som inte är ok.


Vad gäller promenader så ska en hund givetvis rastas men påfallande ofta har grannarna ingen koll på hur mycket hundarna i området rastas. Såvida man inte bevakar ytterdörren konstant så är det lätt att missa när folk slinker ut eller in.
Mina grannar är tex förmodligen inte medvetna om hur mycket jag är ute med mina hundar, de ser mest när jag har gjort en snabbrastning på 10 minuter - inte när jag har varit ute i tre timmar. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 11 oktober 2020 av pipilotta Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Jag vet inte hur det är med lägenhetsytor plus hundar. Skulle  jag bli ständigt störd av hundskall hör jag av mig till min hyresvärd. Kanske de även vet hur det är med många hundar på liten yta. 


Det är ju gräsligt  jobbigt att höra hundar som skäller, störande när man inte kan påverka det hela. Jag hade dock ringt på hos grannen först...

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 22 oktober 2020 av Sezziyanen Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Alltså storleken på lägenheten spelar ingen roll. Men det är förstås ett problem om hundarna skäller hela tiden och inte så bra om de inte får nog med aktivitet (men det går inte att sätta dit henne för det, finns många mediokra/dåliga hundägare på det viset).

Ljudnivån kan du ju påpeka, dock.

Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#4 5 november 2020 av Borzoi Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Japp man får ha upp till 9 hundar, den tionde hunden skall man ha särskilt tillstånd  för 
Finns inget som säger att hundarna far ill för att dom  finns på 25kvm
Jag har haft fyra Borzoikillarpå 40 kvadrat, varav två av dom var bland  sveriges vinstrikaste, men dom var tysta , hundar  som skäller oavbrutet i ett bostadsområde kan räknas  som sanitär olägenhet

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 5 november 2020 av Ayrin Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Haft en borzoi, två vuxna personer och en 2-åring på 40 kvm. Borzoier är fantastiska lägenhetshundar (fast man får se sig för så man inte trampar på dem) :).

Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#6 5 november 2020 av Borzoi Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hejsan har bara en liten fråga   [1] 14 okt: Sara.berg 14 okt: Anneli En liten "kula" vid analöppningen...   [11] 30 nov: pipilotta 2 dec: pipilotta Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar   [13] 4 jun: linn79 7 jun: linn79 Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel En liten rysk hund har flyttat in till oss   [6] 1 maj: Milla68 4 maj: Milla68 Liten hund som inte vill vara ute   [5] 13 jan: VAOI91 14 jan: Ayrin Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona En liten hundkompis till min chihuahuakille   [0] 1 jun: HCR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Grand Danois | Rottweiler | Fransk Bulldogg | American Staffordshire Terrier | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB