Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 oktober 2020 av XXIIXX i skaffa hund (3 svar)
Omplacering/adoption

Hej! Vi är intresserade av att adoptera en hemlös hund, alternativt köpa en omplaceringshund. Vart vänder vi oss, vilka hemsidor kan ni rekommendera? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om XXIIXX och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 21 oktober 2020 av Ayrin Re: Omplacering/adoption

Hundstallet är mig veterligen en seriös organisation (https://hundstallet.se/), annars kan ni också vända er till rasklubben för de eller de raser ni kan tänka er för att se om de har några omplaceringar


Var *extremt* skeptisk till de organisationer som importerar gatuhundar till Sverige! Det har varit alldelels för många rapporter om sådana hundar, som trots korrekta papper, inte alls haft de antikroppar som de borde haft om de faktiskt varit vaccinerade mot rabies för att det ska kännas särskilt tryggt.
Det är också hundar som levt under högt smittryck under en stor del av sina liv, varför man riskerar att få in både det ena och det andra i landet (och i sitt hem).
Dessutom ofta hundar som levt ett hårt liv, och som utsätts för en stor stress i samband med resa och flytt. Är man inte *väldigt* hundkunnig så... nej.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 21 oktober 2020 av Torparinnan Re: Omplacering/adoption

Titta hos hundstallet eller rasklubbarna för dom raser som intresserar er där omplaceringar ofta läggs ut.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 21 oktober 2020 av Anneli Re: Omplacering/adoption

När jag för ett tag sedan var til lveterinären för att vaccinera mina hundar kom vi in på detta ne omplaceringar fråm Irland, Rumänien, Spanien med flera länder och vetrinaären suckade och sa att ja, åtminstone hälften, kanske mer av de adoptionshundar hon behandlat var inte friska. några har avlivats för att varit för sjuka eller inte klarat omställningen till att bo i ett hem. Ta varning av det! Blocket är inte heller tillförlitligt. En gatuhund kan där presenteras som en familjehund som pga "allergi" eller "skilsmässa" måste omplaceras.


Hundstallet är seriöst och har, tycker jag, bra och ärliga beskrivningar av de hundar som är till adoption. De är oredentligt genomgångna och veterinärbesiktigade.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Omplacering - försiktig stövarblandning 7månader   [2] 30 okt: majsan16 31 okt: Anneli LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Schäfer | Boxer | Finsk Lapphund | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Dalmatiner
© 1998-2024 Enfinia AB