Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 oktober 2020 av kattperson i skaffa hund (3 svar)
Corgi svår att få tag på i Skåne!

Hejhej!


Jag är en tjej på 20 år som verkligen vill ha en hund, framförallt en corgi. Corgi är min absoluta favoritras, och har rekommenderats ofta till mig. Jag letar aktivt efter valpar och vuxna hundar att adoptera. Problemet är dock... det finns inga corgis någonstans. Det finns såklart uppfödare, men det är svårt att få möjligheten att kolla på valpar då allting redan är bokat. En del uppfödare tycker även att det är viktigt att deras valpar blir utställda av deras nya ägare och så vidare, men sånt är jag inte intresserad av.


Min fråga är då.. varför är det så svårt att få tag på en corgi i Skåne? Jag ser en hel del corgis när jag är utomhus men jag ser aldrig några valpar eller vuxna hundar till salu. Några tips? Hur kan jag få tag i en? 


Tack i förväg!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kattperson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 24 oktober 2020 av Torparinnan Re: Corgi svår att få tag på i Skåne!

Kollade på rasklubben och det finns ju bara ca 40 uppfödare i hela landet på pembroke och cardigan så du får nog räkna med att vänta på en valp. Kolla igenom uppfödarlistan, gå igenom stamtavlor/hälsa på avelsdjuren och bakomliggande led och se vilka uppfödare som har avelsmål som intresserar dig och ta kontakt med dom.


Alla seriösa uppfödare vill ju utvärdera sin avel och då krävs det att hunden ställs ut samt hälsotester och BPH görs. Är du inte intresserad av att "hjälpa" uppfödaren i sitt avelsarbete tror jag du får svårt att hitta någon seriös uppfödare som vill sälja en valp till dig men dom kan ju ha tex pensionerade avelstikar eller hundar som inte håller för avel som behöver nytt hem .

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 24 oktober 2020 av Anneli Re: Corgi svår att få tag på i Skåne!

En corgiuppfödare i Färjestaden, Öland, har valpar just nu - wesaborgs kennel. Info på SKK:s sidor Köpa hund.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 26 oktober 2020 av Ayrin Re: Corgi svår att få tag på i Skåne!

Sen får du väl även vara beredd att resa en bit för att få tag i rätt hund, så vidga sökområdet från endast skåne så tror jag säkert du ökar dina chanser markant.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?   [11] 25 sep: Rosmarin 14 okt: Ebbaelsa93 Hundvänligt i Skåne   [0] 23 sep: Puddingpastejn Tips på bra ortoped i skåne/södra sverige   [2] 20 mar: Kaiser_123 12 apr: maria2013 Kompis till Welsh Corgi tjej   [0] 28 jan: thesmalltowngal Hundhall i Skåne   [1] 22 jan: kalo 22 jan: Kalla Bra ide till smart hund?, corgi bra sällskaps ras?   [0] 19 okt: Voff 92 osäker Corgi och orolig matte   [2] 23 sep: thesmalltowngal 18 nov: Vargtassen HD-röntgen Skåne   [1] 3 aug: TrollaBolla 3 aug: Madde88 Hundsällskap i Skåne   [2] 19 feb: Puddingpastejn 19 feb: Puddingpastejn Skällande Corgi, vad gör jag?   [2] 11 jan: thesmalltowngal 11 jan: thesmalltowngal
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Dobermann | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB