Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 oktober 2020 av kamael i vård & skötsel (6 svar)
Hala trampdynor

Min lilla blandis på 11 år är allmänt försiktig och blir lätt rädd. Nu har han blivit rädd för att gå på bart golv, dvs där det inte ligger mattor, för att han är rädd att halka. (Vilket får honom att gå "stressat" på golvet vilket gör att han ännu lättare halkar, förstås.)


Vi har klippt håret runt och mellan trampdynorna ordentligt, men han är lika rädd ändå. Så jag började fundera på om det skulle hjälpa att smörja trampdynorna så de inte är torra utan kanske ger bättre grepp när han går.


Till saken hör att han har stora problem med bukspottkörteln, vilket gör att han absolut inte får äta något som är fett (han får specialkost och absolut aldrig något vanligt godis utan bara specialgodis som är fettsnålt). Därför vågar jag inte använda olja, eller t ex försvarets hudsalva, för om han slickar i sig får han ju i sig fett.


Jag vore väldigt tacksam om någon hade något tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kamael och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 26 oktober 2020 av Lona Re: Hala trampdynor

Det enklaste är att helt enkelt lägga mattor som "gångar" i huset som hon kan gå på. Sen finns det något "klet" som man kan sätta på tassarna till utställningar om golven är hala men det kanske inte är så bra att ha på hela tiden?


Att smörja med något mjukgörande kan nog tom bli värre, jag tänker på hur man slinter omkring med nyligen insmorda fötter... 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 26 oktober 2020 av Puddingpastejn Re: Hala trampdynor

Håller nog med om att det är bra att ha mattor som han kan gå på då. Tror jag såg såna långa gummilängder på Bauhaus sist....


Men har detta kommit plötsligt med de hala golven? Då kan det ju varit något annat som bidrar till att han är mer osäker än vanligt, kanske har synen försämrats? 

Svara på detta inlägg

kamael
Medlem 2009-09-13
#3 26 oktober 2020 av kamael Re: Hala trampdynor

Tack för tipsen! Det är snart dags för veterinärbesök, så jag får ta upp synen då.

Svara på detta inlägg

Leias husse
Medlem 2010-02-08
#4 28 oktober 2020 av Leias husse Re: Hala trampdynor

Som sign Lona redan nämnt så kan feta produkter, som t.ex. försvarets hudsalva och liknande, göra tassarna ännu halare. Vi smorde in vår tiks tassar med något fett preparat som skulle göra så att snön inte fastnade i tassarna och det gjorde att hon halkade på golvet när hon kom in. Så vi slutade därför med det.


En fundering, det är inte så att hunden är rädd för blanka golv? Har hört att vissa hundar/raser kan vara det. I så fall denna länk kanske kan ge tips på hur du kommer tillrätta med rädsla, oavsett om det är blanka golv eller för att halka. Men mattor är ju annars är enkelt sätt att lösa problemet på.


http://blogg.agria.se/fredriksteen/2013/03/31/att-belona-bort-radsla-det-gar-inte/

Svara på detta inlägg

kamael
Medlem 2009-09-13
#5 29 oktober 2020 av kamael Re: Hala trampdynor

Tack för tipset, det var en ny infallsvinkel. Jag tror det kan ligga något i det, jag ska definitivt kika på länken!


 

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#6 5 november 2020 av Svea58 Re: Hala trampdynor

Jag har själv upplevt att när hunden blir äldre så kan den få lite svårt att "hålla ihop" benen när den går på halt golv eller ute när det är ishalka på vintern.


Inomhus lade jag ut trasmattor med underliggande gumminät. Tycker att det är absolut det bästa.


Utomhus fick jag vara väldigt försiktig med var jag lät vovven gå någonstans. Det kunde vara ganska besvärligt eftersom hon alltid skulle krångla upp på hala, hårda halkiga snödrivor och kissa så högt upp som möjligt (som en hanhund).


Hon var en dvärgpinscher så ENVIS var både för- och efternamn :)


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Något att smörja trampdynor med?   [2] 29 jan: Bessan 31 jan: Waltersmatte Torra trampdynor   [5] 27 dec: Idun 27 dec: Lona Tips på hur man botar skavsår på trampdynor   [1] 7 sep: tos5ca 11 sep: SanCha Trasiga trampdynor?   [2] 29 apr: Stavem 30 apr: Lucille Olja för torra trampdynor?   [7] 12 feb: Sessan♥Lufsen 13 feb: Akita Torra trampdynor trots smörjning!   [13] 25 jan: Uems 26 jan: Nallemaja Otåliga trampdynor!?   [5] 3 sep: R.A.W. 4 sep: Nileea Bästa tass salvan för torra och hårda trampdynor?   [10] 8 jul: Louies matte 12 jul: Brazlover Torra och spruckna trampdynor   [11] 4 mar: Bellis1021 4 mar: pipilotta Spruckna trampdynor hos hund   [12] 12 dec: Kalla 13 dec: bergskan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB