Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 oktober 2020 av Lillapyret i sjukdom & hälsa (3 svar)
Rehab efter livmoderinflammation

Hej! 


Min schäfertik på 6 år opererades förra veckan (den 19:e) för pyo. Vi upptäckte det såpass tidigt så hon var inte smärtpåverkad eller dålig, och det var (som jag tolkade det) bra och ett plus för vidare rehabilitering efter op. 
Hon piggnade till relativt fort och har inte, som jag har uppfattat det, ont av vare sig operationsåret eller av ingreppet än det som är normalt, men jag tycker att hon blir trött fort när vi är ute. Vi har börjat med lugna koppelpromenader där hon får nosa runt mycket, men när vi har varit ute i en ca 20-30 minuter börjar hon bli trött och långsam. Är det vanligt? Normalt sett så är hon lugn, och vilar mycket när vi är hemma, men när vi är ute är det ju mer "go" i henne liksom. Såret läker fint och hon har ingen feber heller. 
Vanligtvis så är vi ute minst 3,5h totalt om dagen och det är ju inga problem, så knappt 1h + korta kissrundor nu är ju betydligt mindre.
Det finns inte mycket info om hur pigga hunden borde vara/klara av ett tag efter ingreppet, så tänkte bara höra mig för här :) 

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lillapyret och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lillapyret
Medlem 2020-10-27
#1 28 oktober 2020 av Lillapyret Re: Rehab efter livmoderinflammation

Vill också tillägga att vi har varit på kontroll hos vet och då såg det enligt vet jättefint ut. Hon uppvisar ingen smärta när man tar på området runt såret och på resten av magen. Det enda hon inte är jätteförtjust i är bodyn hon måste ha på sig 😝

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 29 oktober 2020 av Puddingpastejn Re: Rehab efter livmoderinflammation

Hur äter hon? Väldigt få tänker på att det går åt väldigt mycket extra energi i samband med sårläkning, så man kan behöva öka fodergivan lite de närmaste veckorna. Sen är det en stor hormonell omställning som kan ta på krafterna också, i flera veckor framöver, innan kroppen kommit i balans igen. Men det är ju inte speciellt lång tid efter operationen än så länge, du får nog ge det några veckor till innan hon är i samma form som innan, man har ju ändå öppnat buken och slitit ut ett organ.


Så länge hon är pigg för övrigt hade jag inte varit orolig, om hon ändå går åt rätt håll så att säga. Däremot kan det behöva utredas om hon fortsätter vara trött, då kan det vara en liten rest av livmodern som ligger och stör, en så kallad stump-pyo (livmodertappen fortsätter att vara låggradigt inflammatorisk), ovanligt men det förekommer. Men som sagt, än så länge ingen anledning till oro tycker jag. 

Svara på detta inlägg

Lillapyret
Medlem 2020-10-27
#3 29 oktober 2020 av Lillapyret Re: Rehab efter livmoderinflammation

Hon har blivit helt tokig i mat, så det är inga problem där direkt! 😅Dock så har jag dragit ner på mängden foder och och drygat ut med morötter, då det ju är vanligt att kastrerade tikar går upp i vikt. Var även det rådet jag fick från vet, då det är lättare att hålla hunden i bra form än att banta ner dom sen liksom. 
Det känns som om det går åt rätt håll, men är ju en riktig hönsmamma som bekymrar mig för allt. Tycker nästan synd om kliniken som blir uppringd i parti och minut hehe.
Tusen tack för svaret ❤️ 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Livmoderinflammation - symptom   [2] 14 nov: ponys 15 nov: Gurkans Livmoderinflammation vad fick era hundar för synto   [3] 13 dec: Ford 15 dec: Gurkans Livmoderinflammation, symptom   [10] 1 maj: Draghund 11 maj: Leias husse Rehab - Västra Djursjukhuset i Göteborg?   [0] 2 nov: LindaF Livmoderinflammation erfarenheter   [4] 19 aug: nallebjörn 26 aug: bes Livmoderinflammation-brist på blodplättar: hjälp!   [0] 24 jan: mengora Livmoderinflammation, operation   [1] 24 mar: Tindra-06 24 mar: Gurkans Denna ständiga rädsla för livmoderinflammation...   [8] 1 feb: Tinto 3 feb: kacher Tidigt upptäckt livmoderinflammation - framtid?   [16] 24 jan: Zirap 25 jan: Zirap Livmoderinflammation ?   [14] 26 dec: Satmara 27 dec: Satmara
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogo Argentino | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Siberian Husky
© 1998-2024 Enfinia AB