Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 november 2020 av FruJansson i skaffa hund (18 svar)
Hutlösa priser på hundar?

Hejsan.


 


Jag är ny här på forumet och hoppas att jag ställer rätt fråga på rätt ställe. 🙂


I början av 2012 köpte vi vår stora blandras som tyvärr pga sjukdom gick bort nu i september. Han gav oss 9 fantastiska år men saknaden efter en hund blev större än vi trodde och har lite smått börjat kolla på annonser efter hund igen.


 


Men nu till varför jag ställer frågan... När vi ser priserna på hundar idag fick vi en chock! Framför allt på slå hundar där olika mix av blandraser ligger upp emot 25.000 till 30.000kr idag? Tittar i detta nu på en annons där en man säljer en 7 månaders väldogt fin hund men står till och med i annonsen att hundennhar massa olika raser i sig och där begär personen 18.000kr!?


 


Är det bara jag som inte alls hänger med längre eller är det så här höga priser man kan förvänta sig att få betala för en hund idag? 


För rätt hund med rätt uppfödare är jag absolut villig att betala men då kanske jag anser att hunden i fråga verkligen skall komma från friska, sunda föräldrar där man också kan gå in och läsa att uppfödaren är seriös och har lång erfarenhet??


 


jätte tacksam för svar. Mvh


Som medlem kan du här läsa lite kort info om FruJansson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

FruJansson
Medlem 2020-11-03
#1 3 november 2020 av FruJansson Re: Hutlösa priser på hundar?

Lägger till att det skall stå framför allt små hundar och inte slå hundar... 😉😒

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 3 november 2020 av Anneli Re: Hutlösa priser på hundar?

Det sägs ju att coronakarantän har bidragit til ett plötsligt sug efter hund och att säljare därmed höjt priserna dramatiskt på valpar. Samvetslösa tikägare tar valpkull efter valpkull på sin tik - allt för att tjäna pengar. Orden är uppfödarens till min ena flatcoated retriever. Hon har, säger hon, fått säkert 60-70 samtal av människor som vill köpa valp trots att hon inte har någon kull just nu och inte heller planerar någon.


Man kan ju undra vad som händer med alla dessa snabbt och ofta nog oövertänkt inhandlade hundar när corona är ett minne blott och matte och husse inte längre arbetar hemifrån...


Även hundsmugglingen har tagit fart har jag inhämtat. Hemskt!


Hundstallet (www.hundstallet.se) har vuxna hundar till omplacering. De är noggrant genomgångna och veterinärbesiktigade och har bott i jourhem för utvärdering innan de klara för adoption som givetvis inte är gratis men definitivt inte i den prisklass du nämner. Inte alls! Hundstallet är mycket noga med att matcha hund till rätt husse och matte. Jag stödjer Hundstallets verksamhet och är mycket glad att en så fin organisation finns för svenska hundar som av en eller annan anledning saknar hem..


 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#3 3 november 2020 av Puddingpastejn Re: Hutlösa priser på hundar?

Tror framförallt att det är coronan som trissat upp priserna, tror att vi kommer se lägre priser och en inflation i annonser på omplaceringar när/om pandemin lugnar sig. 


Dock tror jag att vettiga uppfödare inte höjer sina valppriser lika hutlöst som alla "cavapoo"-köksavlare. Där är ju hemmet det viktigaste, inte att en eventuell köpare kan pröjsa 30000:-. 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 3 november 2020 av Lona Re: Hutlösa priser på hundar?
          Re: Hutlösa priser på hundar?
          

Lägger till att det skall stå framför allt små hundar och inte slå hundar... 😉😒

Priserna på framför allt pudelmixer med diverse fantasifulla namn (cavapoo, labradoodle, moodle mfl) steg rätt rejält redan för några år sedan och nu med Covid-19 har priserna skenat. Alla vill helt plötsligt köpa valpar och det går att kränga vad som helst för helt orimliga priser.


Tillgång och efterfrågan - det är helt säljarens marknad. Tyvärr innebär den här valphetsen även att både oseriösa uppfödare och valpköpare sticker upp sina fula trynen. Annonssidorna börjar redan fyllas av "Coronavalpar", valpar som köpts utan större eftertanke och som nu ska omplaceras. Ytterst tragiskt!


Renrasiga valpar ligger ofta nånstans mellan 15 000 och 20 000, lite beroende på ras, efterfrågan och vilken uppfödare det är.
Jag ska inte kasta skit på blandrasaveln men att ta 25 000:- och uppåt för valpar som är ett totalt "hopkok" av olika raser (gärna med pudel inblandat) och där föräldrarna inte är kollade för sjukdomar mm överhuvudtaget är rent ocker. 


Jag skulle definitivt inte köpa från en sådan uppfödare, naturligtvis ska man ha lika höga krav både på uppfödaren och avelshundarna vare sig man köper renrasigt/registrerat i seriöst hundregister eller blandras!
Jag skulle heller inte köpa en mix där egenskaperna totalt krockar utan en där raserna har liknande historik, exteriör och användningsområde. Givetvis ska de vara hälsokollade för respektive ras, oavsett hur många raser som är inblandade.


Så nej, du är inte ute och cyklar utan har helt berättigade funderingar.
Beklagar sorgen efter er hund, klart att ni skall ha en ny vän så småningom även om de aldrig kan ersättas! 

Svara på detta inlägg

FruJansson
Medlem 2020-11-03
#5 3 november 2020 av FruJansson Re: Hutlösa priser på hundar?

Tack så mycket för era svar. Alltså jag blir så arg och ledsen bara nu när jag förstår mer vad som gör att priserna skenat. Precis som ni skriver. Har sett alla möjliga olika poo blandningar! 😱 Aldrig hört talas om dessa förut!


Sen vart faktiskt en hemsk tanke i mig med den där stackars 7 månaders hunden jag såg på annons om inte ägaren faktiskt bara säljer den för att tjäna en slant? Kanske köpt den för en mer rimlig summa från början, sett priserna på Blocket och kör en chansning? Nu är det bara spekulationer från mitt håll men tyckte bara hela annonsen vart konstig.


 


Jag skall dock kolla lite på Hundstallet och Hundar utan hem. Är väldigt öppen för att adoptera och ge ett livslångt hem till en hund som behöver ha en ny familj!


 


Tack igen för era svar. Vi får väl se hur det slutar det här. Saknaden efter vår gamla hund är fortfarande ganska stor så känner lite att vi kanske bara ska bearbeta den ett tag till och vänta med en hund.


 


Mvh

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 4 november 2020 av Ayrin Re: Hutlösa priser på hundar?

Även äldre "omplaceringar" kan tydligen vara smuggel-/importhundar från valpfabriker har jag nyligen fått höra, så även där ska man vara noga så man inte stödjer nåt man strängt taget inte vill att ska existera öht :/.


Intressant med valppriser, vi har en förhoppningsvis dräktig norrbottenspetstik som är ögonlyst, patellakollad och har ett *bra* BPH. Hon är jagad för med goda resultat, men inte dokumenterad på jaktprov. BIR-2 som valp, men inte utställd i år pga corona (hon är två år).

Hanhunden är likaså kollad och frisk, har en etta på jaktprov och om saker och ting går vägen på nästa utställning också ett utställningschampionat....
...och vi känner oss lite generade att begära 18 000 för de eventuella valparna :D.

Svara på detta inlägg

FruJansson
Medlem 2020-11-03
#7 4 november 2020 av FruJansson Re: Hutlösa priser på hundar?

Kanske kan passa på att ställa en till fråga angående det här med att köpa en valp. Om säljaren har två renrasiga hundar utan stamtavla, hur mycket krav kan man ställa innan ett ev köp? Exempelvis kan man, om man betalar själv, röntga valpen för att utesluta ev fel på höft/armbågar? Tänker på om det inte går att visa att föräldrarna är friska liksom? Eller går det inte till så? Vad händer om man köpt en valp för dyra pengar där det visar sig att den har fel på ögonen och föräldrarna från början inte är ögonlysta...


 


mvh

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#8 4 november 2020 av Anneli Re: Hutlösa priser på hundar?

Du kan så klart låta röntga på egen bekostnad. Höftler + armbågsleder brukar kosta runt 2000 kr. Flertalet hundraser ska var a ett år, stora hundraser minst 18 mån för att avläsas av SKKs veterinärer. Att röntga valp är vanskligt och inte inte tillrådligt. Hunden är ju under narkos och dessutom är lederna outvecklade. Det ska rätt stora skador till för att säkert se status. Gäller det en valp närmre året kan man kanske ge en hyfsat god prognos.


Jag skulle inte för liv och pina ge mig på att köpa valp efter två oregistrerade föräldrar. Man vet i princip ingenting om de hundarna, inte ens om de är renrasiga. Är föräldrarna reggade kan man i många fall följa status på leder och ögon på flera släktled inkl kullsyskon. Innan jag själv köper valp lusläser jag alla uppgifter jag kan hitta om uppfödares tilltänkta föräldradjur.


Ja, vad händer om valpen visar sig ha grava fel? Då brukar säljaren vara som bortblåst från jordens yta. Det är den bistra sanningen.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#9 4 november 2020 av Anneli Re: Hutlösa priser på hundar?

Tillägg:


En ansvarsfull uppfödare är mån om sitt avelsmaterial och kennelns rykte och brukar nog kompensera köparen för ev fel som valpen uppvisar t ex bettfel som inte märkts vid köpet. Ögonlysningsexemplet har jag aldrig stött på eftersom - återigen - ansvarsfulla uppfödare kollar upp sina avelsdjur och bedriver inte avel på djur med grava fel..


Valpar från den s k köksaveln - det är där främst som säljarna plötsligt inte går att få tag på.

Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#10 5 november 2020 av Borzoi Re: Hutlösa priser på hundar?

Om du vill kunna se  dokumentation på föräldrarna  så skall du nog börja kika efter en renrasig hund istället  för en blandras , att priserna  stegrs på balndraserna är inte  så konstigt då ca 90 % av blandrasaveln baseras på profitering 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Priser på hundforder i våra nordiska grannländer   [3] 7 sep: Scherzi 8 sep: Em Göra sig av med priser och pokaler...?   [33] 26 dec: my flatcoats 27 dec: Flatteligan Priser på Musch farskfoder och Emmzo?   [28] 21 dec: z_Marsel 16 jul: Fasanmissil Rimliga priser för dagmatte/dogwalking?   [12] 16 dec: Nejlika 17 dec: Greta89 dogman produkter, priser.   [6] 17 sep: pherix 17 sep: jeppjepp Priser första månaden   [5] 10 jul: stinaaa 18 jul: z_Tollare tjejen Ortoped, vad kostar det? Ca-priser om nån vet?   [13] 18 jun: B+S 18 jun: B+S Valpprislista angånde priser på valpar .   [14] 29 apr: Borzoi 29 apr: aof Kastrering vid kryptokit - priser?   [13] 26 apr: Pomeranian84 18 jun: Ridgebackgänget Priser för att passa hund   [15] 22 apr: z_kajsakavat 23 apr: z_kajsakavat
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Dvärgpinscher | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB