Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 november 2020 av Danihjelm i sjukdom & hälsa (4 svar)
Foder till vovva som snart ska somna in

Min Nemi är 11 år och har problem med förhöjda levervärden. Vi har tagit beslutet att hon ska få somna in här hemma inom en vecka. Vi vill ge henne en bästa sista tid och där undrar jag om mat (hon väljer ofta bort mat). Kan vi ge henne rått kött/fågel uppblandat med foder eller ska vi köra på enbart kött? Hur stötrar vi hennes lever bäst den tid som är kvar?


vi har även två barn 6 & 9 år. När berättar vi om planerna för att inte traumatisera dem? (Den yngsta älskar henne och är HSP). 


tips och råd mottages gärna


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Danihjelm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 6 november 2020 av Anneli Re: Foder till vovva som snart ska somna in

Hundar med leverproblem ska absolut INTE äta proteinrik föda så kött är uteslutet om du inte vill påskynda din hunds död.Levern kan inte hantera proteinintaget. En konsekvens kan vara en hjärnhinneinflammationsliknande sjukdom där hunden är förvirrad, sover bort tiden och går i cirklar.


Jag har haft en hund med leverproblem, livsfarligt höga levervärden av okänd anledning. Han fick äta specialfoder för leversjuka hundar under resten av sitt liv. Hans värden normaliserades till slut, men det proteinfattiga fodret kvarstod.


Den hunden år Royal Canin Veterinary Diets Dog Hepatic som finn både son torrfoder och blötfoder i burk. Jag gav bådadera. Mest torrfodret men ett par matskedar blötfoder som topping (litet fjäsk alltså.) Av blötfodret gjorde jag godisbitar: en tsk blötfoder utklickat på bakplåtspapper fick torka i 100 graders värme i ugnen. Förvaras i glasburk i sval eller kyl. Det är nämligen viktigt att inte ge anna mat än den proteinfattiga kosten till en leversjuk hund.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 6 november 2020 av Ayrin Re: Foder till vovva som snart ska somna in

Berätta för barnen så snart som möjligt så de hinner vänja sig vid tanken och ni hinner prata igenom saken innan det är dags.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 6 november 2020 av pipilotta Re: Foder till vovva som snart ska somna in

Skulle min hund somna in inom en vecka skulle  hon få det godaste hon vet..Viktigt att barn får vara delaktiga från början till slut. Att försöka gömma undan sådant som är jobbigt brukar inte vara bra på längre sikt, barn måste också få sörja. 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 6 november 2020 av Gurkans Re: Foder till vovva som snart ska somna in

Barn hanterar död betydligt bättre än vuxna, speciellt om de vuxna inte överdramatiserar det.


Gällande hundens mat så hade jag låtit hunden få äta det den tycker är gott. Med så kort tid kvar att leva, så är det viktiga att hunden har det bra.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Byta foder övergångstid   [2] 1 maj: BullandBear 3 maj: Ayrin MAGNUSSONS SPANNMÅLSFRIA foder   [14] 6 apr: BullandBear 15 apr: Lona Insekt baserat foder   [15] 20 mar: BullandBear 10 apr: Lona Positivt & negativt med spannmålsfritt foder till   [7] 16 mar: Fjärilsligan 21 mar: Lona Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear Foder mot kristaller i urinen   [4] 23 dec: Superhoven 27 dec: Lona Foder till kastrerad Lhasa Apso, hane   [15] 7 dec: Anneli & Mio 3 jan: Anneli & Mio Foder till hund   [10] 28 jun: Fjärilsligan 17 nov: petfood Snart ryker hon!!!!   [4] 9 apr: LindasHundrast 10 apr: Svea58 Blir så less på detta snart   [4] 2 apr: Cocoon 2 apr: Cocoon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Golden Retriever | Boxer | Pudel
© 1998-2021 Enfinia AB