Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 november 2020 av tulpan i valpforum (1 svar)
Hjälp angående miljöträning

Hej på er! 


Jag har nyligen skaffat min första valp, hon är nu 15 veckor gammal och är en chihuahua.


När hon väl känner sig trygg så är hon väldigt framåt, men vid 10 veckors ålder blev hon väldigt rädd av en skällande hund. Detta har gjort att hon varit väldigt ängslig när vi varit ute sen dess, dock inte på landet, men i stan. 


Jag valde därför att ta det lugnare med miljöträningen och hållt mig hemma runt huset, men det blir inte bättre.. Haft dagar då vi bara suttit utanför porten och iakttagit, och sen gått några meter andra dagar, men hon är väldigt pipig och dragig i kopplet här tyvärr. Nu börjar jag bli lite stressad, då hon ju inte blir yngre och vi har inte ens gått i centrum ännu, i och med att jag velat ta det i hennes takt, men det känns inte som om hon blir tryggare utomhus?


Vi startar valpkurs snart och hoppas på att få tips där, men ville även kika här hur ni hade gjort. Och hur ni gjort med miljöträningen, om det verkligen är så bråttom som vissa får det att framstå? Tänkt att det är viktigare att bygga upp tillit och en god relation, så kommer även miljöer bli enklare att tackla... Hört om både de som gjort allt från början och de som inte gjort något särskilt i flera månader men som det ändå gått bra för. Blir väldigt rädd att göra fel, men tänker också att det kanske inte är så stressigt att uppleva massa nya saker hela tiden, att jag kanske övertänker? Vet ju att det är individuellt valp till valp, men vill väl höra att det inte är så farligt att jag gått långsamt fram..


Hon har fått träffa lite hundar som hon lekt med och det har gått bra, så hon är inte rädd för just hundar längre, men att vara ute... 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om tulpan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 10 november 2020 av Draghund Re: Hjälp angående miljöträning

Jag tror inte att du behöver vara orolig. Visst ska man börja i tid, men din hund är fortfarande väldigt ung så ni har gott om tid.


Min senaste hund är en omplacering på 1,5 år. Innan hon kom till oss hade hon mest bara suttit i hundgård med ägarens övriga hundar och var varken socialiserad eller miljötränad. När hon kom till oss var hon livrädd för precis allt - trappor, människor, hastiga rörelser, bilar, lastbilar, katter, skator  - ja egentligen allt det som hon inte upplevt tidigare, svansen var konstant mellan benen. Nu har hon bott hos oss i ungefär 2 månader och jösses vilka framsteg vi har gjort! Vi har givetvis tagit träningen i lugn och fin takt. Men nu har svansen kommit upp, hon älskar att träna och vågar hälsa på nya människor. 


Med detta vill jag alltså säga - ta det lugnt, det kommer att bli bra! Lycka till med valpen  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [3] 9 sep: Villetycke 13 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [2] 11 aug: sarah_jkpg 12 aug: Ayrin Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Fråga angående löpning   [7] 27 feb: Necet 1 mar: Necet Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Hjälp med val av ras   [5] 28 jan: CanisTrollus 1 feb: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Staffordshire Bullterrier | Yorkshireterrier | Coton de Tuléar | Dalmatiner
© 1998-2021 Enfinia AB