Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 december 2020 av Schäfer tik i sjukdom & hälsa (3 svar)
Mycket sjuk schäfer valp

Hej! Jag har en schäfer valp på 5,5 månader. Vanligtvis väldigt mycket energi, sprallig och glad. Succesivt över en dag blev hon väldigt halt och ville inte gå. Vi lät det gå över natten och på morgonen var hon så pass halt att hon inte lyckades ta sig ut och kissa utan ramlade ihop och kissade på golvet. Vi åkte in till vet och röntga och tog blodprov. Vi kollade även borrelia som var negativt. Sänka på 94 som indikerar en infektion. Man kunde inte se något på röntgen som skulle vara fel vilket utesluter tillväxtrubbning eller panosteit.

Vi arbetar efter teorin att det är en inflammation i lederna och påbörjade en dos kortison som är inflammationshämmande. Dagen efter var hon väldigt mycket piggare utan att för den delen vara pigg, vi gick en liten koppelpromenad och hon verkade endast trött och nedstämd. Vi kollade sänkan hos vet en gång till dagen efter som var samma som förra gången. 


Saken är att igår och idag har hon blivit sämre. Inte så dålig som hon var dagen innan vi började med kortison, men så pass dålig att hon inte vill gå mer än några steg. Febern går upp och ner, ibland har hon inget, ibland en del. Jag kan tycka att varje gång hon är som sämst har hon feber. Hon har haft så högt som 40,4. En misstanke jag har, som kanske också är en förhoppning är att det är febern som gör henne så stel att hon inte vill gå. 


Ska snart till veterinären igen och hoppas att någon kanske känner ingen symptomen och har förlag på något jag kan föreslå om veterinären inte hittar något. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Schäfer tik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 4 december 2020 av Draghund Re: Mycket sjuk schäfer valp

Har hon hosta, rinnande ögon/nos eller diarré/kräkningar? 


Hennes ålder och den höga febern får mig nämligen att tänka på valpsjuka, men det är ju tack och lov en väldigt ovanlig sjukdom här i Sverige. 


Hoppas att veterinären hittar felet inom kort! 

Svara på detta inlägg

Schäfer tik
Medlem 2014-01-15
#2 4 december 2020 av Schäfer tik Re: Mycket sjuk schäfer valp

Tack för ditt svar. Hon har rinnande ögon med väldigt mycket morgonmojs av ljus karaktär. Hon är vaccinerad mot valpsjuka men man vet ju aldrig. 


Har kommit från veterinären nu och man misstänker panosteit som ibland felaktigt även kallas växtvärk. Detta uteslöt man för att det inte syntes på röntgen men det kan ta en stund innan det visar sig. Så hon ska röntgas igen om någon vecka för att kunna bekräfta det. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 4 december 2020 av Anneli Re: Mycket sjuk schäfer valp

Feber gör ofta att en hund inte vill gå, knappt ens ut för att kissa.


jag har - för många år sedan - haft en valp (flatcoated retiever) med diagostiserad panosteit och i samma ålder som din valp. Ingen röntgen eller blodstatus togs, utan veterinären var mycket säker på sin sak och hade utan tvekan rätt. Det var lugnt läge, vila, mkt korta utevistelser och ibland smärtstillande som gällde. Det gick så småningom över och inga efterverkningar syntes någonsin. Röntgades ua på såväl höfter som armbågar.


Bifogar en uppsats av veterinärkandidat vis SLU


 


https://stud.epsilon.slu.se/10532/1/haggmark_m_170817.pdf

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Aktiv valp - ger vi för mycket uppmärksamhet?   [2] 25 jun: Nokko 27 jun: Nokko Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Valp med för mycket energi för att tränas   [2] 2 aug: Hector24 2 aug: Anneli Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther Hundar som fäller mycket, vad kan man göra själv?   [3] 17 sep: Wicky 22 sep: ellennd Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt Urinsten och kissar mycket   [0] 30 nov: Superhoven Hur mycket rapsolja kan man ge hund?   [1] 28 nov: Lovely havamalt 29 nov: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Portugisisk Vattenhund | Norfolkterrier | Golden Retriever | Landseer | Chihuahua | Pudel | Lancashire Heeler
© 1998-2023 Enfinia AB