Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 december 2020 av Superhoven i sjukdom & hälsa (4 svar)
Foder mot kristaller i urinen

Jag har en dvärgtaxtik på 9 månader. Jag gick till veterinären för att kolla upp så att hon inte hade UVI eftersom hon kissade mycket. Det hade hon inte, men däremot så upptäcktes det att hon hade kristaller i urinen. Vi började med Hills foder mot urinsten men det gjorde henne extremt törstig med följden av att hon kissade extremt mycket. Hon hann inte ens säga till utan det var skvättar precis överallt. Vi var tvungna att gå utt med henne på nätterna och kunde inte lämna henne ensam alls ifall hon skulle kissa inne. Jag fattar förstås att det är så fodret ska fungera, så att eventuella kristaller i urinen späds ut med allt vattnet och kissas ut. MEN, det fungerar ju inte i praktiken... Dessutom gick hon snabbt upp i vikt av fodret.


Jag har förstått att ett passande foder för henne skall vara så låg proteinhalt som möjligt, och också låga halter av magnesium, fosfor och kalcium. Jag köpte på egen hand Hills Digestive/Weight då det står att det ska passa bla: Promotes urinary tract health. Proteinet är 16%. Nu var jag nere hos veterinären för att lämna ett nytt urinprov och sa då att jag hade bytt foder vilket inte var sådär jättepopulärt. Hon menade att det bästa vore att fortsätta med det första, dvs det som hon kissar så mkt av. 


Så hjälp! Är det någon som har haft/har något liknande problem med sin hund? Kan tillägga att jag bor i Spanien så det är flera foder som jag har läst om som verkar bra men som tyvärr inte finns här. Tacksam för råd och tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Superhoven och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 23 december 2020 av Anneli Re: Foder mot kristaller i urinen

Du får nog acceptera det myckna kissandet och jag tycker inte att du gjorde rätt som bytte foder. Däremot finns det ju fler märken än Hill's som har struvitfoder. Royal Canin tex finns väl i Spanien vill jag minnas, eller...? Det kan ha viss betydelse att pröva ett annat foder. Hundar reagerar olika, men vad jag vet - som inte haft struvit hos mina hundar - är ett ökat vätskeintag och därmed ökat kissande en väsentlig del av behandlingen. Tiken kan ju också med tiden lära sig att hålla sig lite bättre eller så får ni inrätta en kissplats inomhus med pee pad, vilket jag skulle göra om hunden vore min.


https://www.anicura.se/fakta-och-rad/hund/urinsten-hos-hund/


https://www.zooplus.se/shop/hund/hundsport_hundtraning/valptoalett/635298


 

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 23 december 2020 av Draghund Re: Foder mot kristaller i urinen

Syftet med fodret är just att öka urinvolymen! Var det veterinären som rekommenderade Hills? Isåfall bör du ge det en chans, sedan finns det givevis andra foder. Tex. Royal Canin Veterinary Diet har bra foder för upplösning av struvitstenar (har själv använt till katt).


Kom också ihåg att hålla hunden smal, då övervikt ökar risken för urinsten! 


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 26 december 2020 av Gurkans Re: Foder mot kristaller i urinen

Jag ger Royal Canin Urinary S/O Small till min mopstik som fick upprepade UVI och även hade kristaller i urinen (inga stenar dock). Hon fungerar utmärkt på fodret och har inte haft någon UVI sedan vi började med fodret (typ för två år sedan). Hon har inga problem med att hålla sig.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 27 december 2020 av Lona Re: Foder mot kristaller i urinen

Hur länge fick hon fodret? Det kan ta lite tid innan kroppen anpassar sig till ett högre vätskeintag och får det på en lagom nivå.


Hon är ju dessutom ung, det blir förmodligen lättare för henne att hålla sig när kroppen vant sig och hon blivit lite äldre. En del hundar tar lång tid på sig innan de är HELT rumsrena, sånt här kan absolut påverka så man tillfälligt backar några steg i utvecklingen. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans Tips på nytt foder till "mag/-tarm" hund   [8] 8 feb: Chinesecrestedlover 9 feb: pipilotta Foder mot urinsten   [6] 11 okt: Erik 28 okt: Erik Hur blandar man olika sort av foder   [8] 2 jul: MartinA90 3 jul: Lona Bytat foder men upplever stor avföringsmängd   [5] 17 maj: BullandBear 18 maj: Lona Byta foder övergångstid   [2] 1 maj: BullandBear 3 maj: Ayrin MAGNUSSONS SPANNMÅLSFRIA foder   [14] 6 apr: BullandBear 15 apr: Lona Insekt baserat foder   [15] 20 mar: BullandBear 10 apr: Lona Positivt & negativt med spannmålsfritt foder till   [7] 16 mar: Fjärilsligan 21 mar: Lona Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Berner Sennenhund | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB