Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2020 av Bella123 i skaffa hund (3 svar)
Är vi redo för hund?

Hej! Jag och min sambo är 24 år gamla och drömmer om hund. Vi är båda uppvuxna med hundar och förstår lite vad det innebär. Eftersom min sambo jagar mycket är vi intresserade av att skaffa en gråhund, dvs den ska användas till jakt. Frågan är om vi är redo? Vi bor i en stor 2:a just nu, i ett fint område med nära till en park (men drömmer såklart om hus på landet) Två bilar, så vi kan ta oss till andra ställen lätt. Vi har möjlighet att arbeta hemifrån båda två och skulle det bli någon dag att vi båda måste vara på kontoret så kan min sambo åka hem på lunchen och rasta. Nästan varje helg får hunden möjlighet jaga och springa fritt på svärföräldrarnas marker och vi har alltid tillgång till hundvakt. Är vi redo eller borde vi vänta tills vi är äldre och har hus och barn? Binder man sig så mycket som folk säger? Så tacksam för alla svar! Det är ett stort beslut att tänka 15 år framåt så det kan vara skönt att höra från folk med lite erfarenhet :) Gärna om någon har erfarenhet från jakthund också!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bella123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 26 december 2020 av Torparinnan Re: Är vi redo för hund?

Har ni ekonomi, tiden, intresset och lösning på hundpassning om hunden inte kan vara ensam så tycker jag absolut ni är redo. Har ni alltid tillgång till hundvakt blir ni ju inte bundna heller.


Har ingen egen erfarenget av jakthundar men vännernas jakthundar kräver ju enormt med motion och nån form av aktivering ( kompisana spårar med sina) fram för allt dom perioder man inte jagar. Fundera på om ni kommer ha intresset, orka och hinna hålla en gråhund nöjd?

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 27 december 2020 av Draghund Re: Är vi redo för hund?

Hej! 


Ni behöver absolut inte vänta tills ni är äldre, har hus och barn. Det går alldeles utmärkt att bo i lägenhet. Ni verkar ha tänkt igenom det noga och har lösning för hunden under dagtid så jag tycker att ni ska förverkliga er dröm. Självklart blir ni mer bundna, men det kommer ni att bli med barn också 


Jag köpte min första helt egna hund när jag var 17 år. Idag är jag 32, jag och min sambo bor i lägenhet med 3st stora hundar. Det fungerar utmärkt. 


Förverkliga er dröm och bli med hund - det är fantastiskt att vara hundägare! Och en jakthund är absolut inga problem så länge man har möjlighet att aktivera den 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 2 januari 2021 av Gurkans Re: Är vi redo för hund?

Jag tror att man blir så bunden som man låter sig bli. Vissa blir så bunden av hund att de inte ens kan gå på bio en kväll för att de mår så dåligt över att lämna hunden ensam den stunden. De brukar inte skaffa ny hund när den första är borta, för de orkar helt enkelt inte med det.


Jag och min man har just nu sex vuxna hundar (och en nyfödd valp). Jag hade två hundar när vi träffades en gång i tiden och ganska snart så skaffade han sig en egen hund. Sedan dess så har vi alltid levt med hundar i plural. Vi känner oss inte alls bundna. Visst, vi åker inte på utlandssemestrar (beror inte på hundarna utan på att vi inte har råd), men på sommaren hänger alla hundarna med när vi åker ut med husvagnen. En gång om året bor vi på hotell, vilket är i samband med hundutställningen i Stockholm (Älvsjö) och då tar vi med de hundar som vi ska ställa ut (2-3 brukar det bli) och resten placeras ut till våra föräldrar och en brukar få bo på hundpensionat.


Vi känner oss inte bundna av att ha hund, men vi kan också lämna hundarna hemma om vi ska bort några timmar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Engelsk Setter | Erdélyi Kopo | Schäfer | Pomeranian | Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB