Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2020 av Zingo2019 i sjukdom & hälsa (3 svar)
Chihuahua som biter.

Hej på er.   (Hoppas detta är rätt tråd...)


Har en Chihuahua kille på 1,5 år som börjat bita min dotter. Han har alltid varit snäll, tillgiven, busig och älskar kel och mys. Men vid ett par tillfällen nu på sista tiden så har han både bitit och jagat min dotter på 10 år. Han har även bitit min son och morrat mot mig när jag tillrättavisat honom i dessa situationerna. Vår hund är älskad av oss alla, och har alltid behandlats med respekt och kärlek. Aldrig blivit behandlad på något sätt som skulle få honom att agera som han gör. Han lever ett tryggt liv, är ute mkt och aldrig ensam hemma. Han får leka och busa mycket och vara ute och motionera om dagarna. De gånger detta händer kommer det från ingenstans. Min dotter kan komma ut från sitt rum, och då flyger han på henne och försöker bita henne. De kan ha suttit och lekt och busat, för att han i nästa sekund ska flyga på henne. Sen vänder det lika snabbt och han blir sig själv igen. Han är inte sjuk eller något annat, han har blivit undersökt sen detta började hända. Men jag vet inte vad jag ska göra och börjar själv bli osäker på honom eftersom han är så oberäkenlig. Du ser det liksom inte komma utan det sker på en sekund....Min dotter är rädd för honom nu och min son börjar också bli på sin vakt. Jag vill ju självklart inte ha en hund som man inte kan lita på. Vågar inte ha honom lös längre när vi är ute och går på stranden tex. Han är annars lydig. Har suttit och rannsakat mig själv om vad som kan vara fel eller orsakat dessa utfall, men kan inte hitta något som kan ha utlöst det. Han lever som sagt ett lugnt och tryggt liv fullt med kärlek från oss alla. Mina barn är försiktiga med honom och utsätter han inte på ngt sätt för något som skulle kunna trigga detta beteendet. Och det är inte så att han nafsar när det händer, utan han är ute efter att bita och har gjort det ritkigt ordentligt när han "lyckats". Är det ngn som vet vad detta kan bero på?? Och har ni tips eller råd på vad jag ska göra. Har försökt komma i kontakt med uppfödaren, men hon svarar inte, varken på telefon eller mail, vilkt fått mig att börja fundera lite....


Mvh//Rikard.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Zingo2019 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 26 december 2020 av Anneli Re: Chihuahua som biter.

Smärta kan triggaigång plötsliga aggressiva utbrott, men du skriver att hunden är veterinärundersökt. Jag föreslår att du googlar på uttrycket "rage syndrome hund" och läser på.


Här får du en startartikel av etologen Ingrid Tapper:


 


http://www.ingridtapper.se/publikationer/artiklar-2/artiklar/

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 27 december 2020 av Draghund Re: Chihuahua som biter.

Jag tycker att det låter som att hunden har ont. Du skriver att hunden är undersökt, vad har veterinären kollat? 


Beteendet du beskriver påminner mycket om mina svärföräldrars förra hund - en Jack Russel. Den började plötsligt bitas, helt oprovocerat. Och den bet ordentligt! Dom tog hunden till veterinären som kunde konstatera en patellaluxation. 


Om det inte är gjort, se till att få hunden ordentligt undersökt. Även höfter och knän.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 27 december 2020 av Lona Re: Chihuahua som biter.

Instämmer! 


Kolla även att han ser och hör ordentligt. Om veterinären inte hittar några fel så kan det vara bra att gå till en hundfysioterapeut också för att få en genomgång, de hittar ganska ofta sånt som veterinären missat.


Har något annat ändrats i ert liv? Flyttat, fått nya grannar, nya rutiner, bytt foder, nya kompisar till barnen? Kan det ha hänt något mellan dottern och hunden? Även om hon är jättebra med honom så kan ju vem som helst råka snubbla över sin hund eller liknande och skrämma den (fråga min terrier!).


Hur gör du när du tillrättavisar honom? Det är såklart inte ok att bitas men beroende på VARFÖR han bits så kan det faktiskt göra saken värre.


Har du märkt om det är vid några speciella tillfällen det händer? Tex efter promenad, om ni har busat, i samband med maten, på kvällen...?


Skriv gärna en dagbok över vad ni gör och hur han beter sig, det kan ge en ledtråd till vad som inte stämmer. Ibland blir det tydligare att se när man spaltar upp det.


Massa frågor från min sida, ibland är sånt här enkelt att komma tillrätta med, ibland inte. Din dotter ska naturligtvis inte behöva vara rädd för er hund men hon är åtminstone tillräckligt gammal för att kunna prata med om det. Undvik att hon leker och busar med hunden i nuläget för säkerhets skull.


Det låter väl lite skumt att uppfödaren inte går att få tag på, ja. Rätt vanligt inom vissa hundtyper tyvärr, någon som antingen sett en möjlighet att få klirr i kassan alternativt tyckte att deras tik "var så söt och valpar är ju jättegulligt". En seriös uppfödare finns där för valpköparna hela hundens liv, i synnerhet när det blir problem. Det här beteendet är ju inte helt ovanligt faktiskt. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [7] 31 aug: Sussie78 13 jul: pipilotta Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan Chihuahua tik - plötsligt aggresivitet   [3] 19 jan: Duffolina 19 jan: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Vit Herdehund | Welsh Springer Spaniel | Labrador Retriever | Pudel | Golden Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB