Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 december 2020 av Lion2020 i foderforum (25 svar)
Leonberger som ratar allt!

Jag har en 8 månaders leonberger tik som vi inte blir kloka på när det gäller mat, hon ratar allt vad hundmat heter! Vi har provat flera olika sorters torrfoder, olika färskfoder, laxolja, blodpulver men det är samma visa med varje sort dvs det duger i kanske en vecka eller högst två och sen är det slut på det roliga och hon svälter hellre än äter det som serveras. Får hon vanlig husmanskost äter hon med stor aptit, godis, frukt, tuggben, rått kött osv äter hon med samma stora aptit.


För att inte skapa en stress kring maten så har hon idag fri tillgång till torrfoder och hon får en portion(ungefär en tredjedel av hennes dagsgiva) färskfoder som hon kaaaanske kanske har ätit upp under natten eller så om vi har tur men får ofta kasta mer än hälften. Torrfodret rör hon knappt.


Hur ska man agera? Hon är ju så ung än och växer fortfarande, hon borde ju rimligtvis vara hungrig? Kan tillägga att hon varit så här sedan dag ett då vi fick hem henne vid 8 veckors ålder.


Annars är hon pigg och lekfull, dricker bra och bajsar 2 ggr/dag. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lion2020 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Svea58
Medlem 2017-02-09
#21 30 januari 2021 av Svea58 Re: Leonberger som ratar allt!

Jag kanske är helt fel ute nu men har du kollat hundens levervärden (blodprov)?


Jag hade för några år sedan en katt som blev "sjuk i levern" och djur som blir det KAN helt enkelt inte äta. De försöker (ibland kanske det går) men sen är det totalt stopp igen.


 

Svara på detta inlägg

Lion2020
Medlem 2020-12-29
#22 30 januari 2021 av Lion2020 Re: Leonberger som ratar allt!

Nej det har jag inte kollat, men då hon äter allt annat så som ben, godis osv så har jag uteslutit att det ska ligga något annat än rent psykiskt... Men bra tanke annars 🙂

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#23 30 januari 2021 av Draghund Re: Leonberger som ratar allt!
          Re: Leonberger som ratar allt!
          

Fick tag på ett närliggande slakteri där jag fick komma och köpa slaktrester i veckan, toppen tänkte jag! Vovven lämnade inte min sida medan jag kokade lite njure och lite lever, skar upp lite bitar av det andra och blandade ner i hennes färskfoder tillsammans med lite av kokspadet som blev. EN dag åt hon med god aptid sedan tillbaka på ruta ett igen och hon låter gärna katten få äta hennes mat istället. Jag blir inte klok?! Har även provat carnilove torrfoder, det funkar då hon får ha det i hennes aktivotetsboll men hon äter det inte när det ligger i skålen hennes, precis som med alla dom andra sorterna. Handmata funkar inte heller längre, hon vill inte.


Ger jag henne en hel strupe eller ett helt köttstycke tar hon det gärna iallafall, men vilka organ kan man ge helt rå egentligen? Njure och lever vet jag ju att man ska vara försiktig med.. Men hur är det med hjärta tex? Tunga? 

Men kanske du kan servera alla måltider i någon typ av aktiveringleksak då? För om jag förstår din text rätt så verkar det ju fungera  

Svara på detta inlägg

Lion2020
Medlem 2020-12-29
#24 1 februari 2021 av Lion2020 Re: Leonberger som ratar allt!

Ja det funkar en stund iallafall så det gör jag en hel del, och det är ju bättre än att inte få i sig något alls 🙂 

Svara på detta inlägg

Lion2020
Medlem 2020-12-29
#25 1 februari 2021 av Lion2020 Re: Leonberger som ratar allt!
          Re: Leonberger som ratar allt!
          

Varför ska hon inte få något annat om hon inte "ätit upp sin mat"? Som du själv skriver, det är ett problem när hon inte äter eftersom magen far illa, så kan du få henne att ta lite belöningsgodis så är det väl bra positivt?


Som sagt, upplevde att bästa sättet att få min kinkiga hund att börja äta var att ge henne något gott så hon "kom igång" och insåg att hon var hungrig.


Sen som sagt, om hon verkar pigg o glad och inte utmärglad så skulle jag inte oroa mig även om hon ligger under sina syskon i viktkurvan. För en så stor ras är det väl väldigt viktigt att de håller sig slanka då de växer upp, och som sagts tidigare i tråden... många hundar är överviktiga.

Anledningen till att vi inte ger henne godis och annat om hon inte äter sin mat är att hon trots allt är väldigt tiggig och ratar sin mat till förmån för annat. Då ger jag hellre henne torrisar som hon kan peta i sig genom lek tex för att hon inte ska bli tom i magen, men jag vill hellre belöna när hon ätit sin mat än när hon inte ätit :) 

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Leonberger + V90 CC = Sant ?   [6] 15 jun: Troubleshooter 3 jul: VildaVittra Leonberger mankhöjd   [3] 9 maj: Alya 10 maj: Lona Leonberger Viktkurva?   [1] 28 jul: z_Bjebby 28 jul: Ridgebackgänget Skaffa leonberger ?   [8] 18 jul: stina82 19 jul: hundögon Ställa ut 5 årig leonberger   [2] 10 maj: j.l.l 10 maj: z_MissJ Berner sennen eller Leonberger   [6] 4 feb: iohanna 9 feb: lukas Någon som har en Berner Sennen / Leonberger bland?   [3] 3 feb: Antwanos 3 feb: King of passion LEONBERGER VALPEN MOLLY   [5] 2 feb: solros51 2 feb: Nyutslagenros Hunden ratar färskfoder   [6] 5 jan: bribbe 6 jan: gräddnos Leonberger - era åsikter!   [7] 25 dec: JewelDust 23 jul: Göteborgare
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB