Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 januari 2021 av Lillapyret i sjukdom & hälsa (22 svar)
Kan det vara atros?

Hej! 


Min 6åriga schäfertik började halta för ca en vecka sedan efter att vi hade varit ute. Det kom plötsligt och hon ville inte stödja benet, men efter en timma så var det borta. Vi tog bara korta kissrundor resten av dagen och dagen efter och då såg jag inga tecken på hälta överhuvudtaget, samma gällde dagen efter där igen. 
Dagen därpå var vi ute en längre runda och då märkte jag ingenting, förrens det hade gått ca 3h. Dumt, jag vet, men jag antog att hon bara hade sträckt sig då jag inte hade sett några tecken på nedsatt funktion/smärta överhuvudtaget.
Nu har hon varit på strikt vila förutom rastningsrundor sen i torsdags så vi var ute en liiite längre runda där hon mest bara fick nosa runt, så det var absolut ingen motion. Det gick bra, tills vi skulle gå hemåt och då började hon halta lite igen :/ 


Ska jag ge det ett par dagar till eller ska jag kontakta vet? 
Misstänker atros då detta har dykt upp i samband med kylan, samt att hon ibland fort blir trött och börjar gå långsamt när vi har varit ute ett tag. Annars så är hon pigg och glad och race:ar runt :)
Just nu så tycker jag mest synd om henne då hon börjar bli väldigt rastlös av att bara gå hemma utan någon aktivitet. 

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lillapyret och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Lillapyret
Medlem 2020-10-27
#21 6 februari 2021 av Lillapyret Re: Kan det vara atros?
          Re: Kan det vara atros?
          

Menar du att du som ägare inte får följa med hunden in i undersökningsrummet pga Covid-19? Förväntas ägaren lämna ifrån sig hunden och sitta ner och vänta?  Är det något större djursjukhus med mycket folk? Jösses, jag är glad att jag bor i Norrland med våra mindre veterinärkliniker, här får ägaren (1 person i dessa Coronatider) självklart följa med in, jag skulle inte klara av att lämna ifrån mig någon av hundarna! Jag vill alltid vara med! 

Ja, tyvärr! 😩 man får snällt sitta kvar i väntrummet. Jättejobbigt och även fast min hund är snäll och fin i hanteringen gillar hon inte att gå ifrån mig, och bara det gör ju att hjärtat nästan slits itu 😩 


Det är en mindre klinik men vi bor i Oslo och här är det antagligen strängare restriktioner än hemma. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#22 8 februari 2021 av Ayrin Re: Kan det vara atros?
          Re: Kan det vara atros?
          

Tack! 
Jag skulle aldrig göra mind hund illa med flit, och jag tycker allvarligt talat att det är hårresande att man tycker att 3h utetid är lika med hårdmotionering. 
Men självklart ska man ta det lugnt med en hund som är skadad/sjuk/äldre, och det har jag också gjort. 
Vi tar det fortfarande lugnt och ökar aktiviteten gradvis. Och ja, det är såklart supertråkigt att hon får ont i tassarna, men det är hundra ggr bättre än att hon får påkänningar av ryggen så här tidigt. 


Vilka raser har ni som har svarat i tråden? :)

Jag har en isländsk fårhund och en norrbottenspets.


Och som sagt, motion i sig är bra, men det gäller att trappa upp med vett, lika som man själv havererar rätt snabbt om man går från noll jogging till att springa 5 km varje dag :).


Inget fel i att springa 5 km/dag, men att ta sig dit från "noll" bör få ta *minst*(!) ett halvår.

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
kan en fysioterapet känna om hunden har atros?   [1] 12 feb: duende 12 feb: Anneli Nya tillskott mot atros med vad..   [7] 25 apr: Bästa schäfern 26 apr: SolvikensSalvekvick Hund med atros.. Vad hände?   [5] 3 dec: GoliathsIna 3 dec: GoliathsIna tips att tänkta på när hunden har lindring atros   [3] 11 jan: z_ZaNe 11 jan: edfadimo Fått beskedet atros......   [11] 2 nov: russell kipu 2 nov: edfadimo Atros. Några småfunderingar, värme och tempo?   [13] 24 okt: Nettan E 24 okt: edfadimo ålders-atros, berätta mera   [9] 12 jun: Luss +3 13 jun: Mimmi0Ziva Kan man hålla atros i shack?   [9] 5 maj: z_findusan 5 maj: dandylion Halt hund under en längre tid, atros?   [6] 16 aug: Snownobs 16 aug: SanCha Morrande hund med Atros   [15] 6 jul: Ville1234 8 jul: BusBosse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Papillon | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB