Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 februari 2021 av juliaj84 i valpforum (9 svar)
Få staffevalp rumsren

Vår staffetik är på dryga 16 veckor och det är verkligen Svårt att få henne rumsren. Omöjligt känns det som. 


Har haft hundar förut och de blev rumsrena på ett kick. Gör självklart på samma sätt denna gång. 


Jag vet att det såklart är olika från hund till hund, men detta känns hopplöst emellanåt. 


Vi går ut som man ska efter mat, sömn, lek och däremellan .. 


Problemet nu tror jag har att göra med att det är så kallt, vilket hon inte gillar. Oftast kissar hon när vi går ut men kan dröja 20 min så kissar hon inne oxå. 


Bor i lgh så man ska även hinna ta på skor, jacka och ta sig ner för trapporna innan hon kissat igen.. 


Bajsandet är inte att tala om, hon kanske har bajsa ute 6-7 gånger totalt sen vi fick hem henne vid 8 veckor. Jag går ut när jag vet att det är dags, väntar ut henne så länge jag kan, går in igen, går ut... men när hon skakar av kyla kan jag bara inte vänta ut henne mer och det första hon gör när vi kommer in är att bajsa på golvet... 


Kan tillägga att hon sover hela nätterna från ca 21-22 till 5-6 utan att gå upp och kissa.. 


Ska jag helst enkelt vänta ut denna nedrans kyla och tänka att det ger sig när vi kan vara ute lite längre eller bara acceptera att den här kommer ta tiiiid? 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om juliaj84 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 8 februari 2021 av Ayrin Re: Få staffevalp rumsren

Skaffa ett bra täcke till henne så det inte blir så hemskt att vara ute :).

Svara på detta inlägg

juliaj84
Medlem 2020-09-29
#2 8 februari 2021 av juliaj84 Re: Få staffevalp rumsren

Jag har ett varmt och gosigt rukka-täcke till henne. Hjälper inte tyvärr. Hon pallar 10 minuter, max 15 om vi konstant hoppar och rör oss vilket inte är optimalt om man vill att hin ska uträtta sina behov

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#3 8 februari 2021 av Draghund Re: Få staffevalp rumsren

4 månader är ingenting! Det är en liten valp så rumsrenheten kommer med tiden. Ställ ett par skor innanför dörren, det ska vara skor som är lätta att bara hoppa i. Ingen knytande. Jackan kan man springa utan. När ni har varit ute och kissat gå ut igen efter ca 15 min och beröm om hon kissar ute igen. Eftersom att hon brukar kissa inne efter ca 20 min, så får du helt enkelt försöka hinna före henne.


Valptiden handlar mycket om att torka kiss, så det är bara att kämpa på  med träningen så kommer rumsrenheten så småningom  


Kan tillägga att jag bor i Norra Sverige där vi ofta har kalla vintrar, 20-30 grader är inte ovanligt. Bor även i lägenhet. Det är många gånger som jag inte hunnit få på mig någon jacka, utan rusat ut i bara linne. Men det går det också!


 

Svara på detta inlägg

juliaj84
Medlem 2020-09-29
#4 8 februari 2021 av juliaj84 Re: Få staffevalp rumsren

Jag gör så, på morgonen blir det ut i bara morgonrocken,haha:) 


Svårt att hänga med i svängarna bara, hon är med på jobbet och ibland blir det inte mycket gjort 🤪 


Försöker förekomma henne. Idag har jag knappt gjort annat än att springa in och ut från kontoret, skam den som ger sig, efter 4e rundan på 40 minuter bajsade hon ute:) hurra!! 


Blev inte mycket jobb gjort dock men va fasen. Det ska nog gå bra det här;) 


Tack för era svar! 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 8 februari 2021 av Ayrin Re: Få staffevalp rumsren
          Re: Få staffevalp rumsren
          

Jag har ett varmt och gosigt rukka-täcke till henne. Hjälper inte tyvärr. Hon pallar 10 minuter, max 15 om vi konstant hoppar och rör oss vilket inte är optimalt om man vill att hin ska uträtta sina behov

Fixa nån underoverall/tröja eller nåt? Måste ju gå att vara ute mer än 10 min utan att hunden håller på att frysa ihjäl? Om inte annat för att det är kul att vara ute och leka tillsammans :).


Går säkert att hitta nåt begagnat, för det är ju inte kul att plöja ner alltför stora summor när de kommer växa ur det rätt snart :D.


I övrigt håller jag med Draghund, 4 månader är ingenting, rumsrenheten kommer, ingne panik :).

Svara på detta inlägg

juliaj84
Medlem 2020-09-29
#6 8 februari 2021 av juliaj84 Re: Få staffevalp rumsren

Ja, kanske får ha en tröja under. Det är dock lite meckigt och tidskrävande att ta på tröja och täcke och koppel när man ska panik-ut-o-kissa🤪😅  hon springer dessutom åt andra hållet så fort man bara nämner gå ut.. men ska absolut testa det så vi kan vara ute och busa lite längre stunder:) 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 8 februari 2021 av Ayrin Re: Få staffevalp rumsren

Finns ju hopp om att hon ska vara mindre benägen att springa åt andra hållet när ni ska gå ut om hon inte fryser så förbenat :)

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#8 9 februari 2021 av Gurkans Re: Få staffevalp rumsren

Det skiljer mycket mellan olika raser när det gäller rumsrenhet. Mina mopsar var extremt långsamma med detta och tiken, som kom hem till oss medan det var snö ute, vägrade att göra någonting ute i början. Vi valde då att vänta med rumsrenhetsträningen tills det blev varmare ute. Det gick helt enkelt inte att vänta ut en frusen liten mopsvalp.


Just nu har jag en chowvalp på 6 veckor (uppfödd av mig alltså, ifall någon funderar över att jag har en sådan ung valp...) som jag sedan en vecka tillbaka tar ut efter varje måltid. Från första gången ute så vet hon exakt vad hon ska göra, gör det snabbt och sedan kan vi gå in igen. Imorse var det -16 grader och även om det var kallt för små valptassar, så gjorde hon det hon skulle.


Innan jag skaffade mopsarna så trodde jag att anledningen till att dvärghundar ofta är svårare att få rumsrena berodde på ägarna, men nu vet jag att det inte är så. För en frusen mops så känns det mer praktiskt att göra sina toabestyr inne i värmen, medan en chowvalp är så renlig att den helst vill göra sådant ute.


Ha tålamod och fortsätt som du gör. Bli aldrig arg om valpen misslyckas inne, då det bara kommer att få valpen att gå undan och göra sina behov. Bättre att olyckan händer öppet så man lätt kan städa upp, även att man hittar det bakom soffan, under sängen etc.

Svara på detta inlägg

juliaj84
Medlem 2020-09-29
#9 9 februari 2021 av juliaj84 Re: Få staffevalp rumsren

Självklart blir jag aldrig arg på henne om hon kissar eller bajsar inne. Kan dock sucka för mig själv lite när man precis kommit in från iskylan och det första hon gör är att bajsa på golvet😅 men bannar Aldrig hunden för det. 


Jag har tidigare haft eurasier som vi oxå fick hem på vintern och han har aldrig, inte en endaste gång varken kissat eller bajsat inne. Han gillade liksom kylan så jag förstår vad du menar. 


Men vi kämpar på. Imorse, trots att hon sov från 19-05,30 så hann jag både klä på mig och ta ut henne för att kissa!! Så det ska nog gå bra det här inom tiden.. 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Rumsren, fast exakt tvärtom   [4] 27 aug: FranksHusseOMatte 27 aug: Svea58 12 veckor nästan rumsren - men på fel ställe   [3] 18 maj: karfah 20 maj: karfah Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! HJÄLP, staffevalp   [4] 8 maj: Staf 9 feb: juliaj84 När märker man resultat av rumsren-träningen?   [8] 1 jan: ImFabulous 10 feb: ImFabulous När blev er dvärgschnauzer rumsren?   [4] 20 mar: MalinDavid 20 mar: MalinDavid Rumsren, men inte jämt.   [9] 6 jan: AnterZ 6 jan: Svea58 Hur få rumsren?   [2] 11 apr: Underscore 12 apr: Underscore 8 månaders frallatik som ej är rumsren?   [18] 6 apr: Kerlar79 10 apr: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Border Collie | Chihuahua | Boxer | Dobermann | Fransk Bulldogg
© 1998-2022 Enfinia AB