Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 februari 2021 av kokpunkten i sjukdom & hälsa (3 svar)
Epilepsi hos mindre hund

Hej! 


Mina föräldrar har en 2-3 år gammal hund, chihuahua som fick epilepsi för cirka 2 månader sedan. Anfallen var i början inte så farliga eller långa och efter att ha pratat med en f.d veterinär fick dem en del råd och att de inte behövde oroa sig. På senare tid har anfallen dock blivit allvarligare och längre och oftare (som mest 8 gånger per dygn). Hunden är har också blivit väldigt "på tå" i närheten av familjemedlemar och man får knappt klappa honom, och han har varit aggressiv i vissa sammanhang. Det är omöjligt att få på honom kopplet när man ska ut på promenad och han är helt enkelt inte samma gamla hund. Mitt råd till mina föräldrar har varit att åka in för att göra undersökningar och försöka medicinera men dem är osäkra på om det kommer hjälpa och hur dyrt det är, samt om det är värt att låta hunden leva med detta i flera år till. Jag har läst på en del om forum och som jag förstått det påverkar anfallen hjärnan, och jag misstänker nu att dessa kraftiga och allvarliga anfall kanske påverkat hans hjärna för mycket och att det är för sent att medicinera? Det sista jag vill är att de avlivar honom men de känns nära. 


Tänkte därför kolla om någon här har erfarenhet av epilepsi hos mindre hundar, och hur allvarligt det är nu när det pågått så länge utan medicin och om det är för sent för att börja en undersökning nu? Vad kostar det etc? 


Mvh, 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kokpunkten och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 10 februari 2021 av Ayrin Re: Epilepsi hos mindre hund

Med så allvarliga anfall och så ändrat beteende är det ju bara att boka undersökning asap.


Sen om det blir behandling eller avlivning beslutar man tillsammans med behandlande veterinär. Inget att fundera över, ring nu!


Att vänta tills det blir akut mitt i natten är ju garanterat dyrare än att fara in på kontorstid på bokat besök, så även ur den aspekten är det inte mycket att fundera på.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 10 februari 2021 av Draghund Re: Epilepsi hos mindre hund

Oj! En hund som mår så dåligt som du beskriver och har upptill 8 anfall/dag måste tas till veterinär! Om dina föräldrar inte har tänkt ta hunden till veterinär av ekonomiska skäl och tveksamhet till om det kommer att hjälpa... ja, då måste hunden avlivas. För ärligt talat, det där är inte ett värdigt hundliv! Det går inte att sitta och fundera när hunden mår som den gör.

Svara på detta inlägg

vovvsis
Medlem 2021-02-12
#3 12 februari 2021 av vovvsis Re: Epilepsi hos mindre hund

Dessvärre är det som de andra redan skrivit. Hunden måste till veterinären så fort som möjligt. Oavsett om tanken på avlivning skrämmer dig så måste hunden till veterinären för sitt eget bästa. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Idiopatisk epilepsi   [4] 19 maj: kacher 23 maj: kacher Epilepsi hos syskon   [4] 26 aug: Ziggy 24 maj: Ayrin Vorsteh Epilepsi   [2] 19 mar: GeneralK 19 mar: Ayrin epilepsi/kramp anfall hund   [5] 13 apr: beangt 23 jul: Anneli Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Min hund har Epilepsi   [2] 23 jan: Millan90 24 jan: Millan90 Idiopatisk Epilepsi?   [2] 8 maj: Baylie83 29 maj: Baylie83 Dvärgpudel med epilepsi   [4] 30 apr: Converse 3 maj: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Amerikansk Cocker Spaniel | Rottweiler | Golden Retriever | Boxer | Jack Russell Terrier | Border Collie | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2023 Enfinia AB