Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 februari 2021 av vovvsis i övriga hundfrågor (2 svar)
Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??

Hej, 


Funderar på skor till min vovvsing som har problem med att snö fastnar mellan trampdynorna nu på vintern, speciellt vid längre promenader.


Läste i ett test (https://www.husdjursprylar.se/basta-skor-till-hund-hundskor-bast-i-test-2021/) att Feel active hiker rekommenderades. Har någon av er erfarenhet? Hur upplever ni att skon sitter kvar på tassen? Eller har ni bra erfarenhet av andra skor? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om vovvsis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 12 februari 2021 av Ayrin Re: Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??

Hejsan!
Har provat lite hundskor med min förra hund som hade problem med en tass, och det är ett jäkla meck. Hon hade problem med att det fastnade snö (också), men det löste jag helt sonika med att klippa pälsen under tassen så det inte fanns så mycket päls för snön att fastna i. Vet folk som håller på o smorslar med diverse feta salvor också, och det kan säkert funka ok om man ids hålla på med sånt.


Känns skor som ett måste skulle jag ta några som är så enkla som möjligt, typ såna där "påsar" slädhundsförarna har på hundarnas fötter. Finns lite rejälare gummerade sådana som ser ut att kunna hålla lite bättre än de som bara är i cordura/nåt dylikt tyg.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 13 februari 2021 av Draghund Re: Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??

Jag skulle först prova att klippa pälsen mellan trampdynorna och tårna. Det finns även impregnering för tassarna, tex Strandbodarnas Impregnering, det är en spray som används för att undvika att snö och is fastnar i pälsen. Kan användas på tassar och ben men även på tex pälsen under magen och hunden lätt får snöklumpar där. Har även för mig att den är mjukgörande så tassarna inte blir torra och spricker  Vet att en del jägare använder det på sina hundar och dom är nöjda.


När det kommer till hundskor så tror jag att man ska välja enkla hundsockar, tex sådana som finns på qurts.se har dessutom fleecefoder  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Någon med erfarenhet av irap? Hund   [0] 6 jun: anonym1 Erfarenhet av Dina Försäkringar alt. Sveland?   [3] 27 maj: Lovely havamalt 3 jun: Puddingpastejn Någon som har erfarenhet av rasen Rat Terrier?   [1] 23 maj: duende 24 maj: myowngndudz Analkjörtlar operation erfarenhet?   [3] 14 maj: BullandBear 15 maj: pipilotta Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?   [7] 2 apr: Bettan11 9 apr: Anneli Erfarenhet av att hyra häst?   [1] 24 mar: hejhej 25 mar: -Aslan pwd- Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Någon med erfarenhet av rage syndrome?   [1] 19 jan: Atumn28 19 jan: Ayrin Dela din erfarenhet med cbd och hundar!   [8] 23 sep: SamvH 17 aug: Greta P.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Tax | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB