Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 februari 2021 av Deli i sjukdom & hälsa (3 svar)
stor sorg när hunden dör

Hej .


Jag är ny här och skriver för att jag fick avliva min hund  Jag känner så stor sorg och vet inte vart jag ska vända mig när hjärtat håller på att brista. Min lilla Billy blev13 år och den senaste tiden led han av hjärtsvikt men med rätt medicin och uppföljning av veterinären så hade han återhämtat sig . För två veckor sedan fick han en 12-dagars kur med  antibiotika för att han hade hosta,  Jag uppmärksammade då att han åt mindre. Veterinären var på semester så jag kunde inte nå honom  Efter kuren blev han betydligt sämre , åkte till Evidencia  och där konstaterades att han hade höga levervärden.  Han fick somna in i sitt hem med alla han älskade omkring sig. Jag vet att jag gjorde rätt val men samvetet gnager . Var det antibiotikan? borde jag avbryta det? Jag är så ledsen och känner att ingen förstår när man går omkrig och gråter . jag drar mig för att komma hem efter jobbet för jag vet att Billy inte kommer att vara där och vänta på mig. Jag vill inte ersätta honom med en annan hund. Det är Billy jag saknar, hans personlighet, hans lukt hans tassar som hörs när han springer fram till dörren   När går denna stora sorg över? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Deli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 12 februari 2021 av Ayrin Re: stor sorg när hunden dör

Jag ha svårt att tro att en antibiotikakur ska ha lett till höga levervärden, men lämnar ett definitivt svar till de som vet mer :).


I övrigt vill jag beklaga, sorgen att mista en vän man delade sitt liv med är stor, oavsett om denne var hund eller människa, och det är helt naturligt att sörja.


Jag fick ta bort min hund för nu strax över ett år sedan, och jag mådde verkligen jättedåligt och grät en hel del före och efter. Det som funkade för mig var att fästa de där riktigt jobbiga tankarna och skuldkänslorna i text. Då fanns de där, säkra, och jag kunde ta tag i dem en annan dag, när jag orkade.


Det blir bättre 


 

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 13 februari 2021 av Draghund Re: stor sorg när hunden dör

Jag beklagar sorgen 


Det kommer att vara jobbigt en tid, och det kommer att vara jobbigt att komma hem. När min förra hund fick somna in så tänkte jag att jag aldrig kunde skaffa en hund igen. Jag grät och grät och livet blev liksom inte detsamma, som tur var hade jag iallafall mina katter. Alla hundsaker fick stå kvar framme för jag ville inte städa ut honom. Det har nu gått 4 år och jag saknar honom fortfarande, men nu har det blivit nya hundar i hemmet.


Se till att gråta när du behöver, prata om din hund med andra. Det kommer att bli bättre 

Svara på detta inlägg

fyratassar
Medlem 2016-10-21
#3 1 mars 2021 av fyratassar Re: stor sorg när hunden dör

Jag beklagar sorgen.


Vi behövde avliva vår älskade hund för ca 3 månader sedan pga krafitg artros som inte gick att behandla. Han vart 13.5 år och sorgen efter honom är enorm. Vi var inte bereeda på den sorg som skulle komma. Jag har aldrig upplevt en så stor saknad förut.


Vi valde redan tidigt att vi inte skulle dölja eller trycka undan våra känslor och att vi inte skulle undvika att prata om honom. Vi pratar om honom ofta och gråter fortfarande men sorgen är inte lika extrem.


Vi har fortfarande kvar alla hans saker. Sängen, leksaker, matskål och koppel är fortfarande framme men vi börjar sakta känna oss redo för att ta bort sakerna.


Mitt råd är att ta den tid du behöver. Håll inte tillbaka din sorg och prata om din vovve så ofta som du orkar.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Grå fläck/nät liknade fläck i hunden pupill.   [1] 11 apr: Goggelito 12 apr: Torparinnan Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Kan hunden bli beroende av Rimadyl?   [2] 1 feb: tant blå 1 feb: Puddingpastejn När kan hunden bli gravid?   [3] 13 sep: Fogelmark 13 sep: Fogelmark Ratad av hunden   [4] 11 sep: mydog 16 sep: Sezziyanen Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Någon här som minns Yanna med hunden Diddi fr 2010   [1] 18 jul: yanna 18 jul: Ayrin Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB