Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 februari 2021 av Ida95 i skaffa hund (3 svar)
Hjälp angående Berner Sennen

Hej på er! Jag och min pojkvän är väldigt sugna på att skaffa en hund. Min pojkvän menar att det är ett utmärkt tillfälle att skaffa valp då han fortfarande studerar i ett år till, medan jag tar examen till sommaren. Vi har förälskat oss Berner Sennen. Båda av oss är uppvuxna med hundar hela livet, samt större hundar. Problemet är dock att vi bor i lägenhet i stan. Planen är att till hösten ha en lägenhet på minst 70kvm. Planen är också att endast bo här tills han tar examen, då vi båda vill ut på landet så snart som möjligt. Jag har sett att det inte rekommenderas att skaffa en Berner Sennen om man bor i lägenhet, men vad tror ni med erfarenhet om det är så att hunden bara hade bott i lägenhet mindre än ett år? Jag har sett att rasen inte ska motioneras för målinriktat det första året, och tänker kanske att det därför inte är något problem med att bo i stan under första året. Vi har många grönområden i närheten och även bil, så att ta sig till ställen där vi kan ta en längre promenad i skogen är inga problem. Vi är också ofta hos mina föräldrar, som bor på en stor gård. Ni som har haft berner sennen - vad tror ni om detta? Är det elakt mot hunden? Hunden kommer ha sällskap och få gå på promenader under dagen, då pojkvännen är hemma och studerar. Tacksam för input! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ida95 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 19 februari 2021 av Draghund Re: Hjälp angående Berner Sennen

Jag kan börja med att säga att jag inte har någon erfarenhet av Berner Sennen. Men så länge hunden aktiveras och är nöjd så har boendet ingen större betydelse. Vi bor i lgh på ca 90 kvadrat och har 3 stora hundar, aktiva raser dessutom. Alla är dessutom omplaceringar och har tidigare aldrig bott i lägenhet, men det går jättebra.  


Om valpen vänjer sig vid lägenhet från början så är det nog inga problem 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 19 februari 2021 av Puddingpastejn Re: Hjälp angående Berner Sennen

Jag har heller ingen erfarenhet av Berner Sennen, men min tanke är väl att utrymmet (eller bristen på) är ett större problem för ägaren än för hunden. De flesta hundar är ju ganska stilla inomhus, och med en större hund behövs ju såklart större möbler (korg eller soffa eller vad det nu blir) men jag är fullt övertygad om att hunden inte lider av att bo i lägenhet så länge den får sina mentala och fysiska behov tillgodosedda, och det sker ju ofta utomhus ändå. 


Mitt tips är att du tar kontakt med en/några uppfödare. De kan rasen utan och innan och borde kunna svara på alla dina funderingar. Dessutom är det guld värt att ha etablerat en god kontakt med en bra uppfödare så tidigt som möjligt.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 19 februari 2021 av Ayrin Re: Hjälp angående Berner Sennen

Lägenhet är inget problem, men tänk igen om hur ni löser vardagen när ni båda börjar jobba. Planen ska aldrig hänga på att hunden ska klara att vara hemma själv en massa timmar, så om inte en av er kan jobba hemifrån större delen av tiden bör ni försöka fixa hundpassning på ett eller annat sätt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Fråga angående löpning   [7] 27 feb: Necet 1 mar: Necet Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp med val av ras   [5] 28 jan: CanisTrollus 1 feb: Gurkans Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [10] 25 jan: AmstaffD 5 mar: rawranna Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK Behöver er hjälp. Kisseriet   [7] 7 dec: Ginza Schäfertik 10 dec: Ginza Schäfertik Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB