Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 mars 2021 av fyratassar i skaffa hund (2 svar)
Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!

Hej,


I början av 2020 så började jag leta efter en Cavalier, en Blenheim Hane. När jag köpte min hund Casper 2007 så var det betydligt enklare men nu känns det nästan helt omöjligt att köpa en hund.


Jag har kontaktat ett 20-tal uppfödare men får till svar att de har slutat använda kölistor eller att de inte tar emot flera intressanter.


Jag förstår att efterfrågan på valpar har blivit enormt stort nu under Corona och att det inte finns valpar så att det räcker. Men hur ska man göra om det inte finns kölistor eller att man inte får lämna intresse?


Jag skulle önska att få en bra kontakt med en uppfödare och även få träffa föräldrarna till valpen innan köp. Jag skulle även vilja träffa valpen innan för att se om vi passar ihop. Men det känns omöjligt. 


Jag upplever att man måste "jaga" efter en valp, vilket känns väldigt tråkigt och stressande.


Alla Tips och Råd är välkommna


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om fyratassar och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 1 mars 2021 av Ayrin Re: Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behö...

Ja, trycket är som sagt hårt, och eftersom uppfödare i de allra flesta fall är privatpersoner förstår jag att de inte orkar administrera kölistor o dyl... men personligen skulle jag *aldrig* sälja valpar på "köbasis". Jag säljer till den jag bedömer kan ge valpen ett bra liv, inte till den som stått i kö längst.


Dock ska ju en någorlunda rimlig uppfödare ändå välja ut vilka de vill sälja valpar till relativt tidigt efter att kullen fötts. I dessa coronatider är det ju mer besvärligt med hembesök osv, men ofta går det väl ändå att lösa att köparen kan komma och träffa valparna och åtminstone tiken när de är en 4-5 veckor gamla.


Fortsätt jaga, kort sagt, det är nog inte mycket annat alternativ som finns.

Svara på detta inlägg

fyratassar
Medlem 2016-10-21
#2 1 mars 2021 av fyratassar Re: Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behö...

Jag förstår att trycket är hårt men vi känner en slags uppgivenhet när man får "avslag" direkt. Ett alternativ skulle kunna vara att ha ett videosamtal om man inte kan träffas. Men vi kommer inte ens så långt när vi "anmäler" intresse eftersom flertalet inte tar emot flera intressanter.


Men vi får väl helt enkelt jaga vidare.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cavalier King Charles Spaniel   [1] 3 feb: smulisa 3 feb: STB Val av ras - cavalier?   [11] 4 jun: Capsicum 22 sep: Leias husse Ni med cavalier King Charles   [2] 16 mar: Sussane 17 mar: Sussane Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Cavalier eller Cavalier MIX, var ??   [2] 7 nov: Dessismatte 8 nov: pipilotta Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp... Tips?   [3] 4 aug: PixieMånstråle 5 aug: hundöga återkomst Omöjligt att hitta en omplacering som håller måtte   [2] 19 apr: rumpkulla 20 apr: Emmksthlm Känns orättvist   [3] 31 jul: tillie 5 aug: samka Ni som har Cavalier King Charles Spaniel   [7] 29 jul: Suneeta & Cubus 4 aug: LailaP Extremt hungrig 9 månaders cavalier   [3] 25 jul: bo-ture 25 jul: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Papillon | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB