Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 mars 2021 av Humlan12 i övriga hundfrågor (6 svar)
Separationsångest elr?

Hej, jag behöver lite hjälp elr iallafall andras tankar i det hela..jag har en japansk spets/papillon tik på snart 3år. Har haft hennes sen valp dvs sen hon var 8 veckor gammal. När jag köpte henne var jag i en otroligt djup och mörk period och undrar om de kan ha att göra med att hon har en sådan separationsångest elr vad jag ska kalla det.


Om jag går ut i ca 5 minuter så står hon i trappen och kikar ut genom fönstret som pekar mot vår ytterdörr och när jag kommer in blir hon helt galen som att hon aldrig sett mig förr.. jag kan lämna henne bara för att gå på toa då kan man höra henne grina. Hon ska alltid vara med mig på toa, när jag duschade när jag äter sitter hon antigen under min köksstol elr på en stol bredvid mig.. när jag åker iväg så ligger hon bara i trappen och väntar även fast det är andra hemma och andra hundar hemma. Så ligger hon bara där i trappen tills jag kommer. Ibland kan hon inte äta sin mat om jag inte är i samma rum elr i en radie så hon kan se mig. Kan nästan inte gå på promenader med andra då hon antigen vägrar gå elr blir jätte stressad och bara försöker dra och slita sig hem.. Hon är otroligt beskyddande också, om hon hör mig skrika så blir hon spänd, om min pojkvän exempelvis kiklar mig så kan hon börja skydda mig. Om jag säger aj så kan hon börja morra åt andra som försöker ta på mig. Om det finns en person jag inte gillar så visar min hund tydligt att hon inte gillar personen heller. Hon är liksom alltid vid min sida, om jag sover, sover hon, om jag är vaken är även hon vaken osv. Där jag är hittar man hon också. Ibland kan jag tappa bort henne men i själva verket står hon bara bakom mig. Hon kan ibland morra åt andra som försöker lyfta upp henne elr så kan hon bita (inte hårt) men har ALDRIG gjort det på mig..


Känns  som jag försökt ALLT.. låtit andra ge henne mat, gå ut med henne osv.. men inget funkar och för mig är det inget större problem men jag tänker på henne och jag känner inte att detta är hållbart för hon mår ju uppenbarligen dåligt.. hon är världens finaste hund och jag vill bara att hon ska ha de bra därför söker jag tips på vad jag kan göra.


 


kan även flika in att hon är frisk, har inga sjukdomar, har inte ont osv. Så beror ej på något sånt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Humlan12 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 4 mars 2021 av Ayrin Re: Separationsångest elr?

Jag är utifrån beskrivningen inte helt säker på att hon mår direkt dåligt av situationen, men samtidigt är det ju ltie opraktiskt om ingen annan ens kan promenera henne.


Se om du kan få nån (pojkvännen?) att dagligen ta en liten sväng med henne. Om det finns något godis som är oemotståndeligt så muta med det :)

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#2 4 mars 2021 av Svea58 Re: Separationsångest elr?

Tycker det låter som om du har svaret själv.


Hon känner behov av att skydda dig. Kanske för att du var i en tung period när du köpte henne och hon upplevde dig som "svag" och i behov av skydd.


"Allt för flockens bästa" och hunden tar sitt ansvar.


Mår du bättre nu? Kanske kan du kliva fram och överta ansvaret för er lilla flock.


Börja med att ignorera hennes överdrivna glädje när du kommer in genom ytterdörren.


När hon försvarar dig mot din pojkvän när han kittlar dig så ska du vänligt men bestämt visa att du inte tolererar detta.


 

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#3 4 mars 2021 av Draghund Re: Separationsångest elr?

Jag tycker att det låter som en riktig enmanshund, alltså en hund som tyr sig till en person - dig. 


Du skriver att hon morrar och nafsar om någon annan försöker lyfta upp henne, min tanke där är att hennes beteende beror på osäkerhet. Om hon inte känner sig bekväm med att blir upplyft av andra, så låt henne slippa det.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 5 mars 2021 av Ayrin Re: Separationsångest elr?

@Draghunden


Håller med! Min ena hund är också lite kinkig med att bli upplyft, och gör jag inte rätt så morrar hon och gruffar med mig också... (inte direkt ett hot, mer ett uttryck för missnöje).


Att bli upplyft är ju potentiellt otäckt, och inget jag kräver att de ska acceptera från främlingar.

Svara på detta inlägg

Humlan12
Medlem 2018-12-30
#5 5 mars 2021 av Humlan12 Re: Separationsångest elr?
          Re: Separationsångest elr?
          

Jag tycker att det låter som en riktig enmanshund, alltså en hund som tyr sig till en person - dig. 


Du skriver att hon morrar och nafsar om någon annan försöker lyfta upp henne, min tanke där är att hennes beteende beror på osäkerhet. Om hon inte känner sig bekväm med att blir upplyft av andra, så låt henne slippa det.

Fast om jag är hemma kan hon leka med de andra hundarna, hon och vår ens hanhund leker otroligt bra och i timmar. Det gäller bara att jag är hemma och i samma radie annars blir hon orolig vart jag tagit vägen.


skulle heller inte påstå att hon är "flockledaren" elr vad jag ska säga då hon vet att jag bestämmer och lyssnar och har otrolig respekt för mig. Men samtidigt så är hon nonchalant mot andra och vill inte lyssna på dom.


hon älskar att bli lyft men det bero på vem och när. Om hon bara står på golvet går de jättebra för andra att lyfta upp henne (förutom för min lillasyster på 15år min hund gillar inte henne). Men om hunden sitter vid mig, är i min säng osv, så vill hon oftast inte bli upplyft av andra. Hon är en otroligt fin hund dock väldigt selektiv med vilka hon tycker om. Hon är inte en "typsik" hund som älskar alla människor. Speciellt om vi är hos min pojkvän visar hon väldigt tydligt att hon gillar hans mamma, pappan tar de lite tid för henne att våga sig fram till varje gång men sedan släpper det, men hans tvillingsyster går det inte alls. Hon kan gå fram mot henne och sen börja voffa och gå iväg. Så fort systern kommer nära springer hon därifrån osv, de gäller även hans systers kompisar dom får inte heller röra henne och om de tittar på henne så voffar hon. Hon är otroligt speciell denna hund.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#6 5 mars 2021 av Draghund Re: Separationsångest elr?

Men vänta lite nu, hur kom vi in på det här med flockledare? Det har ingenting med begreppet enmanshund att göra.


"..hon vet att jag bestämmer och lyssnar och har otrolig respekt för mig. Men samtidigt så är hon nonchalant mot andra och vill inte lyssna på dom." Det du beskriver nu är typiskt för en enmanshund, alltså att hunden tyr sig till en person och kanske bara lyssnar på den 


"..Hon kan gå fram mot henne och sen börja voffa och gå iväg. Så fort systern kommer nära springer hon därifrån osv, de gäller även hans systers kompisar dom får inte heller röra henne och om de tittar på henne så voffar hon. Hon är otroligt speciell denna hund." Enligt det du skriver så låter det som att hon är väldigt osäker. Som sagt, se till att lyftandet av henne inte blir påtvingat för då kommer hennes beteende bara att bli värre.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Konstruktiv strategi med separationsångest?   [3] 4 apr: LouisLouis 4 apr: Rezt Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hund med oro och separationsångest   [2] 17 aug: Lilla77 18 aug: Lilla77 Separationsångest hos hund!   [4] 14 jul: Humlan12 15 jul: Humlan12 Separationsångest/ för fäst   [0] 7 jun: hundens Träningsprogram separationsångest   [7] 15 mar: Hundjoggaren 21 mar: Hundjoggaren Schäfer med separationsångest   [3] 5 jan: Majala 7 jan: Sezziyanen Förändrat beteende, separationsångest?   [5] 19 dec: Puddingpastejn 20 dec: Hortensia Häst med separationsångest   [9] 27 maj: Satmara 29 maj: Satmara Separationsångest bort ?!   [16] 1 apr: Jessypessy 2 apr: Jessypessy
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB