Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 mars 2021 av Emmapaw i sjukdom & hälsa (2 svar)
4 månaders valp från Ryssland beter sig konstigt

Hej på er.


det är så att jag och sambon adopterat en hund från Ryssland genom en organisation. Hon är en huskyblandning på 4 månader och fantastiskt fin, vi blev kära direkt i henne! Men inte långt in, inte ens när resan hem var färdig så märker jag att hon går med huvudet snett och runt i cirkel. Eftersom att jag inte kände henne då så var jag bara observant på beteendet. Vi har nu haft henne i 4 dagar och jag nu är jag väldigt orolig för vår lilla tjej.


hon kan helt plötsligt frysa till is och huvudet på snedden vinklat neråt. Blir som förlamad i några sekunder. Ibland går hon runt i cirklar med huvudet snett för att sedan bli som vanligt igen. Ikväll fick hon en ordentlig sådan episod och hon låg nästen med huvudet ner i marken och började pipskrika och gick runt i cirklar i nästan 1.5-2 minuter. Det bara fortsatte. Efter blev hon som vanligt igen. Sen kommer det korta gånger när hon fastnar igen. En gång hände det i en trappa och den gången vek hon sig. Men kom tillbaka snabbt efter.


har kollat öronen och de ser superfina ut, så kan med största sannolikhet inte vara en öroninflammation.


hon är somsagt valp och är fruktansvärt klumpig och hon vet knappt vart hon sätter fötterna, men hon ramlar och slår i ovanligt mycket då hon knappt leker någonting alls. Inga leksaker är intressanta förutom en som hon leker med i 2 minuter sen är det färdigt. Vräker i sig mat när hon får och hon får uppdelat mindre portioner flera gånger om dagen för att magen inte ska göra för ont då det är nytt foder. 


men vi har även märkt att hon kissar oerhört mycket, 8 gånger på en timme ikväll! Hon kissar ca 3-4 gånger mer timme annars. Drack oerhört mycket vatten första dagen men tycker inte alls hon dricker speciellt mycket nu, som en normal hund skulle jag säga.


vi pratade med jourveterinör ikväll som inte kunde svara exakt på vad det kunde vara, men hon tyckte inte att det var såpass akut att vi behövde åka in redan ikväll utan det kunde vänta. Men hon sa att hennes beteende inte är normalt för en hund och att det kan vara en neurologisk skada på henne. Så nu är jag helt förkrossad, tänk om lilla tjejen går runt och har ont. 

är det någon som varit med om liknande? Har sökt och sökt men hittar i princip ingenting..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emmapaw och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 14 mars 2021 av Anneli Re: 4 månaders valp från Ryssland beter sig k...

Att hunden går i cirklar tycker även jag tyder på en neurologisk skada eller hjärntumör. På en så ung hund kan det (och jag spånar lite nu) vara en medfödd eller förvärvad leversjukdom som på verkar det centrala nervsystemet, s k hepatisk encefalopati dva hjärnsjukdom orsakad av levern. Jag har sett en hund som drabbats av det och den hunden var tidvis inte riktigt kontaktbar, strök utefter väggarna, vinglade och gick i cirklar.


Jag tycker att ni snarast beställer tid på djursjukhus med resurser för en total genomgång av valpen. Hoppas att den är försäkrad för det kommer att kosta en hel del.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 14 mars 2021 av Puddingpastejn Re: 4 månaders valp från Ryssland beter sig k...

Instämmer! Djursjukhus är enda alternativet i situationen. 


Dock kan man ju trösta sig med att det ändå kan vara örat. Hundens hörselgång är som ett L, den går i vinkel, så att det ser fint ut vid en yttre inspektion utesluter inte en inflammation längre ner. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 4 månader, tunga är lite röd vid två tänder.   [2] 2 feb: Emilabby 2 feb: Emilabby Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin 7 månaders valp dreglar offantligt   [3] 21 maj: Cilja77 22 maj: Ayrin 4 månader dvärgschnauzer- könsmogen?   [1] 1 mar: Cilja77 1 mar: Ayrin Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan 7 månaders valp som går passgång?   [6] 26 jul: Kimii 3 feb: Kimii Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Schäfer | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB