Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2021 av Monkan65 i övriga hundfrågor (4 svar)
Hund och katt promenadproblem

Jag har en blandras på 4 år som jag har haft i ca 1 1/2 år. Har även 2 katter som är 4 år. När hunden flyttade hem till mig så var hon definitivt inte hundvan, hon jagade katterna och de sprang och gömde sig, ville absolut inte vara i samma rum. Till en början stängde jag in katterna i ett rum för att därefter stänga in hunden och släppa ut katterna. Ohållbart så därför släppte jag lös de så de fick klara sig själva. Nu har den ena katten satt sig i respekt, den andra katten är för snäll och henne tycker hunden om att jaga. Dock är de kompisar, de leker med varandra och kelar med varandra. Problemet är när vi ska gå på promenader och den katten är ute. Katten kommer ofta då och ska följa med eller bara springa runt och retas med hunden, som då blir skogstokig. Lyssnar på mig när jag säger till henne att sätta sig men när vi ska fortsätta gå så vill hon bara efter katten igen, jag säger till henne att sätta sig och väntar tills hon lugnat sig men sen är hon på språng efter katten igen. Slutar med att vi får gå hem igen och vänta på att katten kommer in så jag kan stänga in den och gå ut med hunden igen. Börjar bli less på det nu, nån som har förslag på hur jag ska träna bort detta hos hunden? Tilläggas ska att när hon kom till mig så hoppade hon efter både bilar, cyklister och gångtrafikanter vilket hon inte gör längre, har i alla fall kommit en bit på vägen med hennes beteende. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Monkan65 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 20 mars 2021 av pipilotta Re: Hund och katt promenadproblem

Hej! Är hunden lös? Hade två hundar och två perser som alltid skulle gå med på skogspromenaden. Då var alla lösa men om det hade jagats hade jag kopplat hunden. Det är så lite som gör att en hund triggas att jaga katt.Perser är ju en lugn ras, kan ha hjälpt.

Svara på detta inlägg

Monkan65
Medlem 2021-03-20
#2 20 mars 2021 av Monkan65 Re: Hund och katt promenadproblem

Nej, hunden är inte lös, hon går i koppel. Blir alltid som galen och sliter och drar när hon får syn på just den katten. Hon reagerar även på andra katter men inte så mycket som på denna. 

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#3 21 mars 2021 av Draghund Re: Hund och katt promenadproblem

Jag tror att det blir enklare om man helt enkelt inte låter hunden leka med katterna. Jag har både hundar och katter i hemmet, och har så alltid haft. Något som jag har varit noga med från början är att hunden inte får leka med katterna, då risken finns att katten blir en hundleksak. Gosa, mysa och vara sociala tillsammans - absolut. Katterna sover gärna på hundarna, och det är supermysigt. Men katterna ska kunna springa runt och leka inomhus utan att hundarna jagar upp sig. 


Jag tror inte heller att man ens i början ska sära på hundar och katter inomhus, däremot är det bra att sätta upp kompostgaller i dörröppningar. Men gallret ska sitta en bit ovanför golvet så att katten kan krypa under utan att hunden följer efter. På så sätt blir det mer kontrollerat.


Som din situation ser ut nu så är det nog bara att nöta på med passivitetsträning i kattens närhet, det kommer att lösa sig  Ni har ju redan gjort stora framsteg 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 22 mars 2021 av Ayrin Re: Hund och katt promenadproblem
          Re: Hund och katt promenadproblem
          

Nej, hunden är inte lös, hon går i koppel. Blir alltid som galen och sliter och drar när hon får syn på just den katten. Hon reagerar även på andra katter men inte så mycket som på denna. 

Prova att belöna hunden för att hon går framåt fint med dig istället för att sätta henne. Om ni inte har ett fot-kommando ännu så kan det vara värt att träna in det utan katten som störning, men sedan tycker jag att det är det du ska använda ist. för sitt.


Kom ihåg att belöna ordentligt och att inte kräva för mycket för tidigt :).

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Promenadproblem med unghund   [2] 14 nov: Chemistryfreak 14 nov: Juno promenadproblem tibetansk spaniel   [2] 1 nov: Lejla & Ozzy 1 nov: Lejla & Ozzy Hjälp! Promenadproblem 6mån collie   [3] 17 okt: EmmaJH 17 okt: Pomeline Promenadproblem - möjliga orsaker?   [16] 29 okt: Saika 29 okt: josch Promenadproblem med tösen   [4] 29 mar: Ellenor 30 mar: Ellenor Stora promenadproblem med hundkompis!   [10] 12 jan: Ulrika & Dimon 12 jan: Ulrika & Dimon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Dvärgpinscher | Schäfer
© 1998-2021 Enfinia AB