Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 mars 2021 av helenxu i skaffa hund (13 svar)
Eurasier eller Chow Chow?

Jag och min familj har länge funderat på en hund och bestämde oss för ca ett år sen att vi är redo nu. Vi bor i villaområde och kommer att bygga en inhägnad och har gott med tid för valp och senare när den är fullvuxen. Jag har kollat speciellt mycket på spetsraser men kan ej ge exempelvis en samojed eller husky det liv den behöver/förtjänar. Jag har kollat och läst ganska mycket om chow chow och eurasier men vet ej vilken som passar bäst. 


Jag vet att båda raserna är väldigt "envisa" av sig men har hört att eurasiern är "bättre" på den aspekten. Sedan skulle jag också vilja ha en hund som är kelvänlig! Det behöver inte vara överdrivet men skulle uppskattas. Och till sist har jag också hört att chow chows är mer benägna att få sjukdomar i jämförelse med eurasiern. Råd skulle uppskattas!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om helenxu och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Draghund
Medlem 2020-09-29
#11 26 mars 2021 av Draghund Re: Eurasier eller Chow Chow?

Vi tänker väldigt olika du och jag, och det är givetvis helt ok. Att dina hundar lekte med varandra mellan promenaderna är ju ändå ett tecken på att dom inte kunde ta det lugnt. Här får hundarna inte leka inomhus, utan det får dom göra ute.


Absolut, jag försår vad du menar. Det är jättebra att ta en morgonpromenad, men börjar man jobba kl 6 på morgonen  (vilket jag gör i vanliga fall) och dessutom bor ute på landsbygden och har en bit att åka till jobbet - ja, då går man knappast 2tim morgonpromenad med morgontrötta hundar 


Hur tänkte du ang utfodringen då? För jag får inte ihop det med dina morgonpromenader och hundarnas frukost. Gav du före eller efter promenad?  Jag är av den åsikten att hunden ska ta det lugnt en stund före och efter utfodring. Men även där kan man ju givetvis tänka olika. Många frågor från mig.. 

Svara på detta inlägg

Rezt
Medlem 2021-03-21
#12 26 mars 2021 av Rezt Re: Eurasier eller Chow Chow?

Det beror helt på, vi hade mat skålar med mat till dom under hela dagen, dem åt när de var hungriga. om det var före eller efter promenaden spelade ingen roll. Vet många som ställer ner maten och om inte maten äts upp så tas det bort.. ingen av hundarna var överviktig eller underviktig. Hunden och ägaren formar varandra, många cyklar med sina hundar mer än vad vi promenerade i distans men det går juh snabbare om man cyklar. om jag hade cyklat med hundarna i bra takt så hade jag kunnat cykla det på säkert 40 minuter eller till och med snabbare. 20 minuters apport träning mer än 1timmes promenad och ännu mer. 


Men det beror på helt va det är för hund man väljer men att planera för att kunna ge hunden massor av uppmärksamhet i olika former är det bästa tipset, många tror tyvärr att det är mysigt och skönt med hundar, det kan vara en pain in the ass om man inte har gjort en överskattad planering, och om det är andra hunden så är det lättare. Dem första 18 månaderna är dem viktigaste!


vad jag menar med överskattad planering är att om vi tittar på kostnad för en hund. säg att hunden är en medelstor hund vilket samojeder är så kostar maten i månaden ca 500kr,  jag räknar på 1000kr och det som blir över går till hundens spar. när jag räknar tid så räknar jag personligen på 6 timmar men jag går upp till 8h för att se till att det finns tid över, då jag också räknar med min sömn, mitt arbete(studier). dessa timmar bör placeras både innan arbete och efter arbete utefter dig som ägare. och som minst sagt 6 timamr för promenad, socialisering, mys är inte jätte mycket. Då när du sitter framför tvn och hunden kommer och sätter sig bredvid så är det mys tid på 2 timmar! sedan efter 18 månader i ålder så kan vi trappa ner tiderna det behövs för träning.


Men tillbaks till tråden:D hoppas ni väljer utefter era hjärtan, se till att fråga kennelar allt ni är osäkra på! 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#13 28 mars 2021 av Gurkans Re: Eurasier eller Chow Chow?

Jag har levt med chow chow sedan 1987 och har idag fem i åldrarna 3 månader till 9,5 år. Det är en otroligt trevlig och lättsam hund som är underskattad sällskapshund. Den är en utmärkt sällskapshund för den normalaktiva hundägaren. Chowen hänger med på långpromenader, men stannar gärna inomhus när det är dåligt väder. Den älskar sina vänner och familj utan att vara klängig och osjälvständig. Tre av mina chowar älskar att ligga i knät och gulla, medan två av dem kan stå ut med det men inte väljer det själva.


Gällande sjukdomar så finns det absolut, men om man är noga med att köpa sin valp efter hälsotestade föräldrar så är det inga större problem att få en frisk chow chow. Mina fyra vuxna är från fyra olika uppfödare (från fyra olika länder: Sverige, Finland, England och Nederländerna) och alla är friröntgade på höfter och armbågar. Två är patellakollade och är utan anmärkning. Två är officiellt ögonlysta utan anmärkning och en är endast kollad för entropion av ögonspecialist och fri från detta. En frisk chow chow blir ofta gammal. Jag har haft de som blivit 13-15 år. Min äldsta just nu är "bara" 9,5 år och visar ingen ålder alls.


Jag har aldrig ångrat mitt rasval, då chowen är en underbar hund att leva med.

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Eurasier - en ras för mig?   [2] 25 okt: almida 27 okt: Anneli Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Eurasier vs Finsk lapphund   [4] 5 apr: sandra_77 1 maj: vargenvilja Eurasier, Kromfohrländer,???   [14] 15 mar: Skogsmys 24 mar: Skogsmys Keeshond eller Eurasier.   [1] 20 nov: MFG 22 nov: Ruccola Akita eller Eurasier   [8] 26 jun: malsaa 16 jul: Sezziyanen Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!   [6] 29 sep: _Smulan_ 30 sep: _Smulan_ Välja hundras (vit herde, eurasier, finsk lappe?)   [0] 1 jul: leali tips på eurasier uppfödare   [1] 25 mar: Ceciliah_98 27 mar: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Dvärgpinscher | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB