Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 mars 2021 av Petersth i sjukdom & hälsa (3 svar)
När det inte går längre

I lördagsnatt fick jag åka akut med Ville till dr då jag trodde han hade hjärtsvikt, men dr trodde inte det var det. Han hade ont i ryggen på 2 ställen. Verkade logiskt då hans gång blivit sämre. Lite hopsjunken, snubblig och så. Han fick metadon och andning och puls blev bättre och även hans hållning ändrades. Han somnade tryggt hemma sen. Natten mot onsdag var väldigt jobbig med ångest, oro och snabbt flämtande. Fick tid på djursjukhuset för utredning samma dag. Röntgen visade förstorat hjärta, förstorad mjälte eller lever. Det var svårt att se exakt vad då dessa låg på samma ställe. Levern hade förstorade nånting som jag inte minns vad det hette. Blåsljud på hjärtat och 2 väldigt ömma ställen på ryggen samt lungödem. Prognosen såg dålig ut och det gick att prova medicinera. Jag tog beslutet att avsluta hans liv. Det gjorde så ont! Det gör så ont! Dom är så märkliga varelser. Trots att han antagligen haft väldigt ont och haft svårt med andningen och känt ångest och oro, så visade han bara kärlek! Jag känner mig som den svartaste och elakaste jäveln på jorden. Alla kvällar efter jobbet jag ägnat åt mobilen istället för honom. Vi umgicks varje kväll. Promenader och bollkastning inomhus. Jag klappade och masserade hans rygg, mage, ben och fossingar. Men jag hade kunnat gjort mer! Han var ju mitt liv. Min puls, mitt syre, min livslust!! Och nu finns han inte mer! Jag hade kunnat prova medicinera men jag tänkte att han är 11,5 år och natten som var va väldigt jobbig för honom. Det hade kunnat bli ännu värre, sa dr. Men jag saknar honom så otroligt mycket. Sista natten pinkade han ner en kudde i sovrummet och en handduk i badrummet. Jag kan inte tvätta dom. Vill inte utrota det sista av honom även fast det är pink. Jag har hans sele bredvid mig i sängen. Jag önskar så innerligt att jag fick förklara mitt beslut för honom. Att det inte var av bekvämlughetsskäl jag valde som jag gjorde utan för att han inte skulle lida. Jag var beredd att säga upp mig från jobbet för att kunna ta hand om honom på heltid! När han fick sprutan som tog hans liv så var jag inte med. Pga corona fick bara 1 vara med under förberedelsen och min son fick då vara med och jag och min fru fick stå ute i kylan och vänta. Men ingen kom och hämtade oss och efter en halvtimma ringde jag på och frågade om dom glömt oss. Då sa dom att bara 1 fick vara med. Men vi blev ju lovade att få vara med!! Men det var för sent. Han hade precis somnat in i min sons famn. Efteråt fick vi gå in men då var han ju död. Jag fick inte säga hej då! Min fina, snälla underbara bästis! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Petersth och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 26 mars 2021 av Anneli Re: När det inte går längre

Du gjorde rätt! Det vår plikt emot våra kompisar djuren att avsluta när deras liv blir ett lidande.Det är en handling av kärlek, sa en veterinär till mig en gång. För dig kom detta brådstörtat och chockartat. det är också vanligt att man ångrar ett och annat, att man kunde varit en bättre husse eller matte. Så har jag tänkt många gånger för jag har haft många hundar och att ta farväl har sannerligen inte blivit lättare med tiden. Låt sorgen ta sin tid, men till sist, när ledsenheten värkt ut är kanske du och familjen, som jag och min familj hittills alltid varit, redo för en ny vovve.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 28 mars 2021 av Draghund Re: När det inte går längre

Du gjorde helt rätt! Det är alltid jobbigt och tankarna brukar spöka efteråt, men jag tror att, om din hund kunde, så skulle den tacka dig för att du lät den gå till sista vilan. 


Jag har själv plågats av ångestfyllda tankar efter avlivningar, men innerst inne så vet jag ändå att det var helt rätt. Jobbigast var nog ändå gråhunden som fick lymfom.. hon var bara 5 år gammal. Men när dom drabbas av en så allvarlig sjukdom som man dessutom vet leder till döden inom en snar framtid, ja då får man inte vara självisk. Jag vet att hon hade kunnat leva ett tag till, och det grämer mig, men samtidigt så vet jag att beslutet var rätt. Jag menar bara att dom flesta känner den ångest som du gör nu, det är jobbigt men det kommer att gå över. Tänk på alla fina stunder ni fick tillsammans, tänk på det positiva. Din hund vet att du menade väl, att du gjorde det som var bäst.


Jag tycker att det är rent bedrövligt att ni inte fick vara med under avlivningen, det är ju en trygghet för hunden och ni som ägare får ta ett ordentligt avsked. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 29 mars 2021 av Ayrin Re: När det inte går längre

Ja, det är hemskt att ta bort en älskad familjemedlem, grät i flera dagar då det var dags att säga farväl till min gamla dam :'(.


Så hemskt att ni inte fick vara med :(

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Inte roligt att ha hund längre   [3] 2 nov: Puddingpastejn 3 nov: Puddingpastejn går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Tänka på när man ska passa en hund längre tid.   [3] 2 mar: awoww 3 mar: Krokodilen orkar inte med detta beteene längre   [4] 4 jul: rottiswoman 6 jul: Scherzi Frågor ang att passa en hund en längre period.   [6] 28 maj: bjo0ork 10 jun: Linnea.B penny vill inte gå ut med husse längre   [1] 14 mar: panis 14 mar: Kalla Inga toktrådar längre?? /NT   [2] 25 jul: Jippie Stenfilur 25 jul: Träsktrollet Galoppera längre sträckor med drag? (skidåkning)   [0] 16 apr: stinat Min åsikt som hundägare, räknas den inte längre?   [37] 20 jun: Hrímnir 25 jun: Hrímnir
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Dvärgpinscher | Boxer
© 1998-2021 Enfinia AB