Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 april 2021 av Bettan11 i sjukdom & hälsa (7 svar)
Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hej precis fått diagnos L7S1 på min hund, Någon som har erfarenheter? Om op?hur lång rehab? Är Op värt det? Var gjorde ni Op? Vad kostade det?


Hur lång tid är normalt med rehab tills hunden är normal igen?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bettan11 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 3 april 2021 av Anneli Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Ras? Ålder? Hur arbetar du med hunden? Sällskap? Bruks?  Annat? Vad har veterinär gjort för bedömning?

Svara på detta inlägg

Bettan11
Medlem 2021-04-02
#2 3 april 2021 av Bettan11 Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hej, 2,1/5 år Rhodisian Ridgeback, sällskap, skulle ställt ut känns onödigt då avel ej är att tänka på längre tyvärr. Viltspår ,nosework.Lek med sina vänner som tyvärr ej är möjligt nu,


Veterinärens ord. Koppelpromenader planmark, inga lekar som gör så bakbenen kommer bakom rumpan,
Ischias båda bak. L7S1 8 ländkotor, CT på onsdag. Operation är på tavlan.


Undrar om någon då har erfarenhet av denna diagnos och hur det brukar se ut efter op hur långtd rehab tar och innan hunden är återställd om den blir det, Om Operation är något man kan vänta med då hon är å ung.


 

Svara på detta inlägg

Rezt
Medlem 2021-03-21
#3 4 april 2021 av Rezt Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Detta är faktiskt bättre att fråga vetrinären om! Alla hundar skiljer sig i återhämtning, även vetrinärer gör generalisering kring återhämtning, kortaste till längsta! hur väl du som ägare låter hunden vila/anstränger hunden är viktigt! Man kan även fråga vetrinären om kostnader innan man bestämmer sig för något! 


Vad jag tror så kan det kosta mycket! Men vill man sin hunds bästa så är det bara att göra! 


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Bettan11
Medlem 2021-04-02
#4 5 april 2021 av Bettan11 Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hej Rezt, Tack för din åsikt, Självklart har jag kontakt med veterinärer, kanske tom de har bett mig fråga för att få mer kunskap,,


Jag har inte pratat om kostnader, Jag undrar om någon med personlig erfarenhet om denna sjukdom. För att en veterinär gör en operation så betyder inte det att de vet hur en vardag går till efter en operation om de ej har egen erfarenhet.


Alla har egna erfarenheter ingen hund är den andra lik. Tack och lov så har jag ingen tidigare erfarenhet ang detta därav så går jag till ett hundforum och frågar.


Du verkade lite upprörd med alla dina utropstecken, var ej meningen att du skulle bli upprörd.

Svara på detta inlägg

Rezt
Medlem 2021-03-21
#5 5 april 2021 av Rezt Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hihi mina utrops tecken är lite hoppiga ibland, menar inget illa med dem:)


Min senaste hund fick cancer jag tog kontakt med många olika kliniker. En klinik efter undersökning ville operera, jag frågade såklart varför, vilket dem inte kunde svara på. kändes jävligt konstigt så jag valde att inte operera hunden. en annan klinik sade att allt var bra, men hunden var lite äldre och gav mat&vätske ersättning som kostade en förmögenhet, utan att änns gissa på att det var cancer eller liknade. den sista jag kontaktade gissade starkt på cancer iom blod i kiss och svårt med nr2 hängig och dålig matlust samt ingen energi. och av tidigare undersökningar.


min hund dog tyvärr 1 timme efter jag kontaktade sista vetrinären.


Vad jag vill säga är att ibland kan det vara bra att kontakta så många olika kliniker även de som ligger längre bort (närmst är inte alltid bäst). Olika kliniker har också olika erfarenheter angående sjukdomar, vilket man kan fråga om efter man fått en diagnos:) Ring och hör om deras erfarenheter kring diagnosen. Att dem ber dig kontakta andra hund ägare är enligt mig ett varnings tecken att de inte kan just din hunds sjukdom.


Hoppas att allt går bra för er!

Svara på detta inlägg

Bettan11
Medlem 2021-04-02
#6 9 april 2021 av Bettan11 Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hej vad tråkigt att höra, om din erfarenhet och hund, 


Och tack för tipsen.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#7 9 april 2021 av Anneli Re: Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?

Hej Bettan11!


Lessen att det tagit tid innan jag svarar. Jag har ingen egen erfarenhet av hund med L7S1, men hade i bakhuvudet något jag hört om en hund som deltog i en agilitykurs samtidigt som en av mina, men som plötsligt avbröt deltagandet Jag kom inte ihåg namnet på ägaren så det har varit lite detektivarbete att få tag på henne.


Så här är det: Hunden, en blandras schäfer/ troligen golden, konstaterades lida av L7S1- syndromet när han var tre år. Kursen avbröts pga smärtor som hunden uppvisade där och i andra sammanhang och diagnos kom rätt snart därefter. Hunden opererades och det gick bra, men rehab var rätt jobbig och långdragen enligt ägaren. Hunden är drygt åtta år nu, rör sig obehindrat, ser inte ut att ha smärtor och kan hoppa upp i bil och soffor. Men under alla dessa år efter operation har hunden också fått regelbunden träning i en vattentrask (water mill) och simmar i sjö under varma årstiden för att stärka ryggmuskulaturen.


Hoppas på det bästa för din hund!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Analkjörtlar operation erfarenhet?   [3] 14 maj: BullandBear 15 maj: pipilotta Erfarenhet av att hyra häst?   [1] 24 mar: hejhej 25 mar: -Aslan pwd- Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??   [2] 12 feb: vovvsis 13 feb: Draghund Någon med erfarenhet av rage syndrome?   [1] 19 jan: Atumn28 19 jan: Ayrin Dela din erfarenhet med cbd och hundar!   [6] 23 sep: SamvH 5 nov: Borzoi Erfarenhet av Dog Copenhagen comfort walk air sele   [1] 20 aug: Lovely havamalt 20 aug: Ayrin Erfarenhet av incurin vid inkontinens   [4] 7 jun: Maria&Scilla 8 jun: Maria&Scilla **Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB