Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 april 2021 av danneb14 i övriga hundfrågor (1 svar)
Rädd hund på promenaderna efter el-stängsel

Hej 


Vår hund råkade nosa på ett el-stängsel till en häst hage på långfredagen.


Vi brukar ofta åka till ett 10 tal olika ställen med honom olika skogar Stränder osv.  


Vi har provat att åka till samma ställen som vi alltid gjort med honom där finns inga el-stängsel eller liknande. 


Han hoppar ur bilen går 10-20 meter sen vill han bara gå tillbaka till bilen. Han skakar och svansen är väldigt låg , och då är vi på samma ställen som vi alltid alternera mellan. Vi har inte åkt dit där "olyckan" hände men ändå är han rädd. 


Vi har en större park där vi bor det är enbart där han inte är rädd och där går vi i princip bara varje morgon och vid en snabb kiss när det behövs.


Är det någon här som skulle kunna hjälpa oss med råd eller hur man ska ska gå tillväga osv.


Hunden är 2 år gammal och är precis som vanligt annars. Jag vet att vi ska vara lugna och inte sända ut signaler om att vara rädda oroliga osv , har provat med hundgodis och favorit leksaken när vi åker till våra ställen men icke. 


Har provat att peppa honom med lek och röst , har provat att vara tyst och låta honom ta det i sin takt , har provat att sätta mig ner och vara tyst och lugn, har provat att fortsätta gå en bit utan att han hänger på han är väldig följsam annars och går fot utan problem då vi tränat honom väldigt mycket.


Ägare av Jaktlabrador. 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om danneb14 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 7 april 2021 av Draghund Re: Rädd hund på promenaderna efter el-stängsel

Har ni provat att ha hunden kopplad och helt enkelt bara gå? Alltså - gör ingen grej av det utan bara GÅ. Det kan låta hårt, men i vissa situationer är det bättre att undvika godis, då risken finns att man istället belönar rädslan, om du förstår hur jag menar. Jag har haft en del omplaceringshundar med diverse rädslor. En hund var tex paniskt rädd för trappor, jag provade först med köttbullar och lockade och försökte lugna hunden. Men det blev ärligt talat bara tusen gånger värre. Istället så kopplade jag bara hunden och gick, det kändes fruktansvärt att i princip dra hunden upp och ner för trapporna, men efter några dagar så var trapporna inte längre ett problem. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valpen attackerar mig under promenaderna!!!   [4] 27 jun: JohannaS 17 apr: Anneli Hunden drar på promenaderna   [6] 9 jan: Recard 23 jan: Recard Få Jenna att njuta av promenaderna   [9] 25 nov: Nilla&Västgötaligan! 29 nov: Linnpan Hundgård stängsel/nät?   [1] 29 nov: Agnesess 30 nov: Wilhigson Pinkerifråga-hane - på promenaderna   [19] 1 okt: doggiwalk 19 okt: Megran Hur lägger ni upp promenaderna nu på sommaren?   [12] 7 jun: Bellis1021 8 jun: Tropper Lös på promenaderna - då det finns möjlighet.   [5] 11 mar: doggiwalk 11 mar: Josu Min golden får ryck på promenaderna   [6] 6 mar: Goldenamris 6 mar: Goldenamris Stängsel till trädgård.   [3] 28 feb: medea 1 mar: z_STB Stängsel runt tomten - lagar?   [11] 30 jul: z_AnniiPannii 30 jul: Klöver
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB