Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 april 2021 av Nuttma i övriga hundfrågor (1 svar)
Flytta utomlands med hund?

Hej allihop!


 


Jag håller på att planera en ganska stor flytt utomlands och räknar med att bo där i minst 3 år. Tanken är att jag vill ta med mig min hund eftersom hon börjar bli gammal, och även om jag har vänner och familj här som skulle kunna ta hand om henne medan jag är borta så vill jag vara vid hennes sida, särskilt om hon skulle gå bort medan jag bor utomlands. 


Jag håller på att kolla upp all information som kan tänkas behövas, typ storlek på hundbur för flygresan (hon väger 3 kg, så hon får vara i kabinen), allmänna regler för olika flygbolag kring resa med hund, regler inför import av hund till landet jag ska till, vaccinationer, pass och allt sånt. Dessutom har jag kollat upp eventuella hunddagis i området där jag isåfall kommer vara, ifall det skulle behövas. Jag har berättat för min veterinär om mina planer och han ska hjälpa mig med så mycket som möjligt. Men just nu känns det väldigt överväldigande. Det är så många saker som ska göras och jag vet inte riktigt i vilken ordning man ska börja. 


Så det jag undrar är:


-Har någon här flyttat utomlands med sin hund?


-Hur gick det?


-Hur mådde hunden efter allt?


-Vad är något som jag bör kolla upp/tänka på?


-Hur förberedde ni hunden inför flytten?


 


Om ni har några tips eller förslag skulle jag verkligen uppskatta det! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nuttma och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 13 april 2021 av Puddingpastejn Re: Flytta utomlands med hund?

Nu har jag inte bott utomlands med hund, men jag har lekt med tanken ibland. Något jag spontant tänker är viktigt, i synnerhet med den åldrande hunden, är att ha koll på försäkringen. Mitt försäkringsbolag täcker till exempel även under vistelser utomlands men bara upp till ett år från att man lämnat Sverige. Säg att försäkringen sägs upp automatiskt efter ett år, då är det väldigt svårt att försäkra om en äldre hund, fast det är då man behöver det som mest. Så kolla vad som gäller för just dig, kanske behöver du en större buffert för veterinärvården när du är utomlands?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Flytta till varmare breddgrader med hund   [2] 1 dec: theakarlsson 3 dec: theakarlsson Flytta från ena hussen   [3] 8 okt: hund9292 9 okt: Hortensia Flytta med hund till New York City   [0] 27 jun: ECN Köpa valp utomlands   [7] 2 feb: Åse Wegberg 3 feb: Lona Skaffa valp och flytta hemifrån? Kennel?   [2] 8 feb: CayKantos 11 feb: Puddingpastejn vars skulle ni flytta?   [14] 7 dec: Obelix 8 dec: Lathundarna Flytta ihop med hund och barn - tips mottages! :)   [2] 6 dec: cice 6 dec: cice Flytta valpens bädd mellan dag och natt?   [7] 29 sep: Finskagruvgubben 2 dec: pissemiss flytta med hundar   [11] 10 sep: Tekla&Titti 24 sep: Tekla&Titti Utomlands med hund?   [2] 22 aug: emlizen 23 aug: Morrhoppan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Shih Tzu
© 1998-2021 Enfinia AB