Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 maj 2021 av hörnmatta i valpforum (4 svar)
Ångest över valp

Jag har velat ha hund i större delen av mitt liv och nu har jag äntligen fått en fin valp som är 8 veckor, lugn och snäll. Valpen lär sig fort. Första nätterna med henne var jobbiga, jag är ensam med hunden så det har varit påfrestande att springa ut med henne från femte våningen varje natt. Om dagarna får jag en grov ångestkänsla, jag undrar om jag verkligen vill ha hund, om jag är en hundmänniska, om detta är rätt för mig. Jag tror den starkaste känslan är att jag känner mig begränsad men också att jag är osäker på om jag kommer klara av detta själv, det är många år jag ska ha hund och just nu saknar jag bara mitt gamla liv med rutiner. Förstår också att detta låter banalt eftersom jag borde vetat detta innan jag fick henne, och det har jag, men det blev så påtagligt när det väl blev en förändring. Mår så fruktansvärt dåligt och har spenderat två dagar med att gråta hela dagarna. Just nu önskar jag bara att valpen var 7 år gammal istället för 8 veckor.. Jag kanske inte är en hundmänniska bara?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hörnmatta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 4 maj 2021 av Draghund Re: Ångest över valp

Oj, du har bara haft valpen några dagar och känner dig redan begränsad, saknar rutiner och får ångest. Då undrar jag om du verkligen är redo att ha hund. Känner du dig minsta tveksam, prata med uppfödaren redan nu så kanske dom kan hitta en annan ägare till valpen.

Svara på detta inlägg

hörnmatta
Medlem 2021-05-03
#2 4 maj 2021 av hörnmatta Re: Ångest över valp

Jag tror att jag har puppy blues snarare än att jag inte är redo.. en form av depression som kommer i samband med en valp..

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 4 maj 2021 av Ayrin Re: Ångest över valp

Se om du kan fixa nån som hjälper dig nån timme nu som då, jag hade också min första valp alldeles ensam, och det var skitjobbigt, man kunde ju inte ens komma sig iväg och handla eller ut på en ordentlig promenad!


Nu har jag haft hund i snart 15 år och har två rätt unga hundar, men också en sambo och två svärföräldrar jag kan lämna dem hos vid behov, vilket gör enorm skillnad.

Svara på detta inlägg

anna.mi
Medlem 2022-04-04
#4 4 april 2022 av anna.mi Re: Ångest över valp

Jag går igenom precis detta nu. Har fruktansvärt mycket ångest och vill bara lämna tillbaka honom. Verkligen ingen rolig känsla. 


Undrar hur det gick för dig och valpen? Försvann ångesten?


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Fruktansvärd ångest efter fått hem valp   [14] 4 apr: anna.mi 4 maj: STB Stor ångest vid bilåkning..   [4] 1 feb: Jennka 2 feb: Lona Ångest över min valp   [5] 18 nov: lunalovegood 19 nov: pipilotta Ångest efter avlivning   [15] 15 aug: Abc123 15 aug: längtan Ångest... Är det dax nu?   [8] 17 jul: matenia 17 jul: matenia seperations ångest hos min kinesiska nakenhund   [6] 3 jul: bonadea 4 jul: Zingo Ångest...vad ska man göra? sugen på en omplacering   [10] 19 jan: Taxelina 21 jan: Gurkans Stress, oro, ångest -   [5] 12 jan: z_Ninna99 13 jan: z_Ninna99 Skol/yrkes-ångest.. Någon annan? HJÄÄLP   [9] 26 nov: ponys 27 nov: livetmedlea
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | American Staffordshire Terrier | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB