Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 maj 2021 av Cofss i valpforum (10 svar)
10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund

Hej,


Vår 10-veckors Staffe-valp var ute i trädgården och jag skulle gå in och hjälpa min son. Rätt som det var så såg jag att grannen stod utanför med sin hund och att vår hund hoppade runt och ville fram till hans hund i koppel. Vår hund hade på något sätt kommit över grinden...


Jag springer ut och grannen är irriterad och säger att vår valp har bitit hans hund och blivit rädd. Jag tar hand om vår hund och han vill ju uppenbarligen leka och är ivrig och viftar på svansen vilket inte uppskattas av den andra hunden. 


Jag bad ju självklart om ursäkt och la mig platt att han hade rymt men grannen insinuerade på att hans beteende har med rasen att göra och att det skulle varit aggressivt beteende medan jag menar att det är så en valp är och att de busar med sina valpkompisar på det sättet. Grannens hund är en ettårig mindre hund som inte träffat mer än vuxna hundar så förstår ju om den blir lite avvaktande och rädd. Grannen har ju kommit fram tidigare och hälsat på vår valp en annan gång och fått erfara vassa valptänder så det blivit märken på hans händer även fast jag sagt varnande att passa på händerna då han är valp och har vassa tänder och tog upp det som ett exempel också..


Det ska tilläggas att han leker utmärkt med andra hundar dels grannens närmast och hundar i familjen.


Jag blir så less på att dels komma i situationen att han rymmer i ett obevakat läge och dels oförståelsen till hur en valp är. Eller tänker jag helt fel? Jag har väldigt svårt att se något aggressivt i detta, eller vad tänker ni? Hittills har alla valpar jag träffat varit busiga och vill leka med allt och alla och biter gärna på händer upp till en viss ålder.  


Jag tycker det känns tråkigt att kanske kommer börja snackas bland grannar nu att man har en farlig hund när man har att göra med en 10-veckors valp..


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cofss och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 12 maj 2021 av Anneli Re: 10-veckors valp smet och nafsade på en an...

Jaha ja  du har uppenbarligen en granne av den gnälliga typen "jag har rätt, du har fel". Dessutom har han selektivt minne. Hans egen hund har väl också varit valp och bitig och busig. Hade jag en sådan granne (vilket jag tack och lov inte har) skulle jag hälsa artigt, men för övrigt inte inlåta mig på samtal i fortsättningen.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 12 maj 2021 av Torparinnan Re: 10-veckors valp smet och nafsade på en an...

Har svårt att tro att en 10veckors valp skulle ha någon aggressivitet i sig men rasen är ju bufflig och ofta väldigt på så jag kan förstå att både grannen och hans hund blev förskräckta.


Personligen hade jag ju säkrat staketet/grinden så det aldrig händer igen att hunden rusar på folk/hundar och bett grannen om ursäkt igen. Grannsämja är viktigt och det var ju faktiskt du som inte hade koll och du tjänar på att vara ödmjuk även om du tycker grannen feltolkat din hunds lek.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#3 13 maj 2021 av Draghund Re: 10-veckors valp smet och nafsade på en an...

Din valp är inte aggressiv, din valp är helt enkelt valp. Självklart ska du säkra trädgården och se till att valpen inte kan ta sig ut. Nästa gång kanske den springer fram till en hund som faktiskt inte gillar valpar (ja dom finns) och då kan det sluta illa. 


Strunta i den griniga grannen, säkra trädgården och njut av att ha en busig valp hemma 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#4 16 maj 2021 av Hortensia Lär dig läxan.

Jag tror inte för ett ögonblick att din lilla valp är aggressiv, men du har, av någon för mig outgrundlig anledning (okunskap, ointresse?), själv valt att skaffa dig en kamphund. 


Sådana behöver verkligen inte vara aggressiva, för att på lek, ivrigt svansviftande lyckas tillfoga andra livshotande skador och ge svårt traumatiserade överlevare men för livet...


... om de får tillfälle.


Lycka till med valpen och med att se till att den aldrig någonsin kan komma lös utanför väl inhägnat område. Använd både en rejäl sele och halsband samt dubbla koppel utomhus...


... och respektera andra människors pälsklingar och erfarenheter. 

Svara på detta inlägg

Cofss
Medlem 2021-05-12
#5 16 maj 2021 av Cofss Re: Lär dig läxan.

Jag kan inte annat än att se ditt inlägg som ett ironiskt inlägg så jag hoppas du är det...

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#6 16 maj 2021 av Hortensia Re: Lär dig läxan.

Näppeligen, men ödets ironi har gjort att jag tidvis tvingas bo granne med en och annan kamphund i ett helt vanligt och välmående villaområde.


Eftersom jag, liksom så många andra i dagens Sverige, har varit snubblande nära att förlora både mina egna hundar och mitt liv i en fullkomligt oprovocerad vansinnesattack, där ett par lösspringande kamphundar gjorde sitt bästa för att - glatt svansviftande - försöka slita oss i stycken, är jag numera väl förberedd och kommer inte, bokstavligen över min döda kropp, att släppa någon enda, aldrig så liten eller "snäll", kampund i närheten av min nuvarande vovve.


Kommer grannens bestar lösa och inom räckhåll för mig, så ska han inte räkna med att få tillbaka dem. Var tacksam för din överseende granne.


 

Svara på detta inlägg

Cofss
Medlem 2021-05-12
#7 16 maj 2021 av Cofss Re: Lär dig läxan.

Du läste att vår hund är 10-veckor? Kommer du själv ihåg hur din valp var i den åldern? Vår hund leker jättebra med andra hundar, stora som små och lägger sig platt på rygg för att visa undergivenhet. 


staffen var en kamphund på 1800-talet och är nu en utpräglad sällskapshund..

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#8 16 maj 2021 av Hortensia Ursäkta mig...

Jag har läst och förstått att din valp är en liten valp, men jag hade förträngt omsättningshastigheten på kamphundar och tog för givet, att du tänkte behålla valpen upp i vuxen ålder. 


Att valpar beter sig helt normalt och fungerar med andra hundar kan man förvänta sig och jag har haft flera valpar, men min nuvarande vovve är en helt underbar vuxen omplacering.


Vad man inte borde behöva förvänta sig av en kamphundägare är ju sådant trams som du skriver i sista meningen:


"staffen var en kamphund på 1800-talet och är nu en utpräglad sällskapshund.."


Medvetet framavlade egenskaper försvinner inte av sig själva bara för att de ursprungliga arbetsuppgifterna är förlegade eller förbjudna i ett någorlunda civiliserat land som Sverige.


 

Svara på detta inlägg

Cofss
Medlem 2021-05-12
#9 16 maj 2021 av Cofss Re: Ursäkta mig...

Ja du verkar inte kunna släppa ordet kamphund.. de avlas inte för att kampa med, nu har staffen blivit en trevlig och utpräglad sällskapshund.


Jag är medveten om fördomar och folks okunnighet om rasen. Läs gärna mer om rasen innan du slänger ut dig trams.


ha en fin söndag :)

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#10 16 maj 2021 av Hortensia Det är ju du som har fördomar...

... om andra hundägares erfarenhet och kompetens. Jag vågar, efter åtskilliga decennier som hängiven hundägare, påstå att de allra flesta sällskapshundägare har en otrolig koll på sin egen hundtyp  (som man har valt just för dess önskvärda egenskaper) men även på raser med förväntat motsatta=oönskade egenskaper...


... och är väl medvetna om att absolut ingen enda hund "blir vad man gör den till". Personligheten är medfödd.


Till exempel har jag aldrig någonsin stött på en hundägare med en aldrig så sällskapsavlad (alltså inte avlad för jakt) Tax eller Jack russel som vägrar erkänna, att också deras lilla vovve kan förväntas ha en svårhanterlig, ytterst medfödd, jaktinstinkt och frivilligt vidtar nödvändiga åtgärder, för att ingen ska komma till skada.


Ha en fin söndag du också och njut av den korta valptiden!  


 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Min hund bet en annan hund. Vad ska jag göra   [7] 20 sep: Tiildii 21 sep: Puddingpastejn Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Hej har en fråga gällande en 8-9 veckors valp.   [4] 26 dec: valpen7 28 dec: valpen7 Mjäll/skorv på 10 veckors staffe   [4] 14 dec: juliaj84 15 dec: juliaj84 Framtiden med en hund som bitit annan hund   [2] 17 nov: Staffemamma_ 18 nov: Staffemamma_ Möte med en annan hanhund   [4] 2 sep: lhasa apsu 17 nov: Draghund 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Har du saker över som en annan hund kan använda?   [3] 16 jun: LindasHundrast 17 jun: LindasHundrast Duscha med en 8 veckors valp hemma   [3] 20 maj: BorderSvante 31 maj: Sussane
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB