Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 maj 2021 av emmaelina95 i valpforum (3 svar)
Valp 3 månader separationsångest

Hej!


Jag har en valp på 3 månader, blandning av pudel och wheaten terrier. Han är väldigt bunden till mig. Jag bor tillsammans med en sambo, men trots detta kan jag inte lämna lägenheten (eller ens gå och duscha) utan att han piper, kissar, ylar eller stressbiter min sambo. 


 


Detta är psykiskt ganska påfrestande. Om han inte ens kan vara med min sambo - hur ska han kunna bli passad av någon annan? Han har för övrigt aldrig varit ensam hemma, mer än max 3-5 sekunder som jag går utanför dörren för att träna honom på att dörren öppnas och stängs, och det är en del av livet.


 


Jag har 95% ansvar för hunden och jag vet att problemet säkert hade lösts om valpen fick en starkare relation till min sambo - but it takes two to tango och jag har inte mycket att säga till om där.


 


Detta är min första egna hund, och han är fantastisk i övrigt (förutom alla valpefasoner och mina fasansfulla "Är detta normalt, har jag förstört honom, kommer han bli en problemhund" 🙈).


 


Min fråga är helt enkelt - Är detta normalt för en valp? Kan det vara att det blir bättre med åldern? Hur ska man hantera detta? Jag måste ju trots allt duscha, och av och till springa på ärenden. Är det någon som haft samma problem och där det löste sig?


 


PS. Påbörjar valpekurs nästa vecka. 


 


Tack på förhand


Som medlem kan du här läsa lite kort info om emmaelina95 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 12 maj 2021 av Torparinnan Re: Valp 3 månader separationsångest

Det är jobbigt men inte ovanligt. Vi löste det genom att sambon tog ut valpen och sysselsatte den ute när jag lämnade hemmet så valpen inte upplevde att jag försvann. Mycket skulle bli enklare om din sambo skulle jobba på att bli en resurs för valpen så du inte blir valpens enda trygghet. Har du skaffat valpen mot sambons vilja eller varför vill sambon inte vara delaktig?

Svara på detta inlägg

emmaelina95
Medlem 2014-10-19
#2 12 maj 2021 av emmaelina95 Re: Valp 3 månader separationsångest

Tack för ditt svar 😊


Nope, var sambons tjatande som gjorde att hunden kom i hus. Anade lite att det skulle bli mitt ansvar, trots fina lovord från honom. Har nu insett att sambon inte helt visste hur mycket jobb en valp är, han vill ha en lugn färdigfostrad hund som man kan ta på långa lugna promenader när man känner för det, men det ska inte vara ett måste. En valp är ju bara måsten speciellt med att få den rumsren.. Sambon förstår inte heller att ju mer man käftar på en valp desto djupare grav gräver man för sig själv. Deras relation består av mycket biting - irritation - mer biting, pga att sambon hanterar alla situationer fel. Jag har sagt att dem måste få en bättre relation, men eftersom att det var mer jobb än vad sambon trodde har han svarat "Det är bara bra att han tyr sig mer till en person, i detta fall dig". 🤦‍♀️

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 12 maj 2021 av Torparinnan Re: Valp 3 månader separationsångest

Men va tråkigt! Det är ju inte bara sin egen grav han gräver genom att "käfta" med valpen och hantera den fel utan valpen mår naturligtvis inte alls bra av det. Förhoppningsvis kommer han väl lära sig hur man bygger förtroende och fostrar en valp med mjuka metoder på valpkursen. Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [5] 6 aug: bamse100 6 aug: aenima Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Konstruktiv strategi med separationsångest?   [3] 4 apr: LouisLouis 4 apr: Rezt Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Separationsångest elr?   [6] 4 mar: Humlan12 5 mar: Draghund Hund med oro och separationsångest   [2] 17 aug: Lilla77 18 aug: Lilla77 Separationsångest hos hund!   [4] 14 jul: Humlan12 15 jul: Humlan12 Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schapendoes | Golden Retriever | Schäfer | Dobermann | Rottweiler | Cane Corso | Jack Russell Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB