Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 juni 2021 av Lollo272 i övriga hundfrågor (4 svar)
Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?

Hej!


Rubriken säger väl det mesta men min hund har plötsligt börjar visa aggressivt beteende mot min son, snart 1 år. Har skrivit tidigare en tråd om det om man vill ha längre förklaring till vad som hänt.
Men nu är min fråga om någon annan vart med om det och om ni vart till veterinären och kollar upp om hunden ev har ont någonstans, vad kostade det och vad gjorde de? Hittade de något?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lollo272 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 9 juni 2021 av Anneli Re: Gjort undersökning av hund m. aggressivt ...

Jag har inte gjort hälsoundersökning på hund pga visat aggressivt beteende, det har aldrig funnits behov av det. Men jag kan tänka mig att bl a status på leder är intressant.


Är din hund höftleds- och armbågsledsröntgad? Alltså det man kallar HD/ED?  Är den det och resultatet var utan anmärkning får man hos veterinären leta efter andra fysiska orsaker hos hunden. Om inte, bör förstås en sådan röntgen göras. Kostar ett par tusen och resultaten avläses av SKK:s veterinärer. Vad är det för ras? Du har angett familjevänlig ras eller liknande och större ras, men det säger inte så mycket.

Svara på detta inlägg

Lollo272
Medlem 2021-06-08
#2 9 juni 2021 av Lollo272 Re: Gjort undersökning av hund m. aggressivt ...

Ja, han är HD/ED röntgad för inte så länge sedan, med perfekt resultat.


Han är en Golden retriver. Kanske lite tokigt att jag inte nämnt det men är så rädd att någon ska förstå vem jag är och börja lägga sig och döma oss för att det är ett sånt tabubelagt ämne eller tycka illa om vår hund eller så, låter knäppt men sån jag är haha...

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 9 juni 2021 av Anneli Re: Gjort undersökning av hund m. aggressivt ...

Du har en hund som som är ung, knappt ur tonåren. Jag skulle ha is i magen , dela på barn och hund och introducera den försiktigt och stegvis för varandra. Mycket i din hunds beteende kan tillskrivas osäkerhet - han vet inte hur han ska bete sig mot barnet. Mina hundar var, under barnens uppväxttid, och även nu när barnen är tonåringar, flatcoated retrievers. En ras som inte ligger särskilt långt från golden i storlek, utseende och beteende.

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#4 10 juni 2021 av Draghund Re: Gjort undersökning av hund m. aggressivt ...

Jag har läst ditt tidigare inlägg och jag skulle säga att din hund är osäker, inte aggressiv. En hund som morrar är oftast obekväm med situationen och då bör man absolut inte bli arg på hunden. Behåll lugnet och ge hunden mer utrymme.


Mina föredetta svärföräldrar hade en liten terrier som plötsligt började bitas. Dom tog hunden till veterinär och det visade sig att hunden hade patellaluxation. Känner du dig minsta orolig för att hundens beteende kan bero på sjukdom, ja då bokar du tid hos vet.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund ändrat beteende   [1] 30 sep: Humlan12 30 sep: Torparinnan Kastrerad hane. Ändrat beteende   [5] 11 jun: Smisslan 27 jul: Mira och Esther Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58 Hej hundägare! - Undersökning   [4] 6 maj: Josse89 10 maj: Ayrin Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Undersökning om hundars välmående (produkt)   [0] 10 mar: Mallan15 Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Hur förstärka gott beteende   [6] 9 mar: Sussane 10 mar: Sussane Senior hund och lite konstigt beteende?   [4] 8 mar: Voff 92 11 mar: Symbios
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax | Dvärgschnauzer
© 1998-2022 Enfinia AB