Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 juni 2021 av JohannaS i valpforum (4 svar)
Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Vi har en underbar Chow Chow hane på ca 4 månader. Det är jag som matar, rastar regelbundet, leker, tränar och sköter pälsvården. Jag gör allt som jag läst för att bli hans ledare, men det verkar inte "fungera". Sambon rastar honom och leker IBLAND. Ändå har han mest respekt för sambon.


Ett exempel är att sambon säger "gå och lägg dig" när vi äter mat. Han går ut från köket och lägger sig snällt i hallen. När jag är hemma med barn och hund, tigger han ihärdigt och hoppar upp med tassarna på oss. Ger sig inte och lyssnar inte till samma kommando. Jag har ALDRIG matat honom i samband med våra måltider, det har däremot sambon. 


En annan grej som återkommer flera gånger dagligen är att han beter sig bokstavligen som en idiot (nej jag tycker inte det är en ok beskrivning men tyvärr det som ligger närmast beskrivningen av hans galna beteende). Han anfaller mina fötter och hugger tag i fot/fotled och när jag säger "nej" blir han mer eggad att fortsätta. Börjar hoppa och biter mig i ben/lår så byxorna gått sönder på flera ställen. Han ger sig verkligen inte! Försökt avleda med leksak men det fungerar inte särskilt bra. Godis överlag brukar fungera mindre bra utomhus då han blir "för intresserad" av det goda och kan inte koncentrera sig på annat...  Vad ska jag göra?! 
Det händer BARA på promenaderna, aldrig inomhus eller i leksituationer. Det har aldrig handlat om uppenbart stressfyllda situationer heller. Varken djur eller människor i närheten (brukar han dessutom gilla när vi möter något av det), så jag kan inte koppla beteendet till något heller. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om JohannaS och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Draghund
Medlem 2020-09-29
#1 27 juni 2021 av Draghund Re: Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Valpar bits, så är det. Det är helt normalt och det går över. Bli inte arg, försök avleda istället. Vad menar du med att vara hundens "ledare"? Flockeldare är förvisso en tolkningsfråga, men många anammar tyvärr Cesar Millans tankesätt om att en hund ska vara undergiven, rädd och enligt mig olycklig. För mig personligen handlar ledarskap istället om samarbete med hunden, att få hundens tillit och förtroende, bygga en stabil och trygg relation.


Din valp beter sig inte som en idiot, utan som en helt normal valp. Tänk på att inte ställa för höga krav på valpen, för det kan leda till stress, frustration och osäkerhet vilket också leder till mer bitande. Hur långa promenader går ni med valpen? En valp ska inte motioneras, utan har fullt upp med att utforska världen. Din valp är 4 mån, ni får tänka på att det är som en liten bebis. Den har fullt upp med att utforska allt.


När det kommer till tiggandet vid bordet så kanske du kunde lära valpen kommando för att lägga sig i sin bädd. Bädden ska alltså vara intill bordet, inte i hallen. Annars om det känns rörigt när du och barnen äter ensamma, ja då finns det faktiskt kompostgaller att skärma av med så att valpen inte kan hoppa upp på er. Som sagt, ställ inte för höga krav på den unga valpen.

Svara på detta inlägg

JohannaS
Medlem 2021-03-30
#2 27 juni 2021 av JohannaS Re: Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Håller med dig fullt ut att Cesars metoder. Jag menar inte att min hund ska vara rädd och undergiven utan att vi har en tillitsfull relation där han lyssnar på vad jag säger inom rimliga gränser.Ordvalet är olyckligt naturligtvis, har svårt att beskriva beteendet för att göra det rättvist. Tidigare har bara skorna attackerats och det har jag inte gjort någon större notis av mer än att försöka ta oss hemåt. Då och då har jag sagt nej istället för att ignorera men utan resultat. Beteendet är nytt, att han börjar hoppa och bitas i benen när han blir tillsagd. Förstår att han är en bebis men när det blir ihärdigt blir jag NÄSTAN skrämd av honom eftersom inget får honom att sluta.


Vi förstår att han ska bitas och han får göra det under lek. Har försökt avleda med leksaker som sagt, men med blandat resultat. Vi har koll på läget gällande promenader, däremot bor vi i lägenhet så vi behöver gå en liten bit (30m) till närmsta lämpliga plats att rasta plus kanske 10m "rastning". Handlar alltså om mindre än 100 meter totalt. 


För mig får han gärna ligga bredvid bordet när vi äter så länge han är lugn. Tyvärr verkar kommandot "gå och lägg dig" endast fungera för husse. Ska försöka få in det jag också såklart. 

Svara på detta inlägg

BondBrud
Medlem 2018-02-20
#3 17 april 2022 av BondBrud Re: Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Så det är du som sköter hunden och därför är det dig hunden litar på och interagerar med. Därav "större respekt" för husse.


Han blir kanske upphetsad av att vara ute, och kan det vara därför detta beteende kommer fram då?


Chowen är ju en ras med hög integritet och mycket egna idéer, så de kan minst sagt vara en handfull. Jag tycker att du bör fråga uppfödaren om råd. Denne bör kunna sina linjer, och kan hjälpa dig mer konkret också när/om denne känner igen beteendet och med större säkerhet än vi kan veta vad som pågår.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#4 17 april 2022 av Anneli Re: Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Det där är vanligt valpbeteende - jobbigt och tålamodsprövande  förvisso. Brukar klinga av när de permanenta tänderna kommit fram, men det kan ju ta några månader... Själv hade jag ibland handskar på mina sönderbitna händer och barnen gick omkring i gummistövlar inomhus för att unvika vassa attacker av livliga flatcoatedvalpar.Tappa inte humöret, ignorera i största möjliga utsträckning, möjligen ett dovt "nej" om det blir för jäkligt.En medlem här på Vovve - Gurkans - föder upp chowchow, så skicka en fråga till henne. Där finns säkert synpunkter att hämta.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Kommer valpen känna igen mig?   [3] 13 nov: Julia500 6 dec: Lighteninglog Min valp attackerar min vuxenhund   [2] 25 mar: Jogge91 26 mar: aenima Valpen blir stressad utomhus   [2] 20 okt: Hallojan 3 nov: NorrNorr Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Valp attackerar händer och hänger kvar   [2] 20 feb: Eliika 20 feb: Eliika Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58 Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB