Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 juli 2021 av karfah i övriga hundfrågor (6 svar)
Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Hej!


En fråga: Ni som har löst hundomsorgen med att ta med hunden till jobbet eller att jobba hemma och ha hunden hemma - hur ser en arbetsdag ut? Får ni arbetsro och kan utföra ert jobb som vanligt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om karfah och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 2 juli 2021 av Anneli Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Jag har möjlighet att utföra vissa arbetsuppgifter från hemmet. Det gäller dock inte min man, han måste vara på plats i sitt jobb även nu under pandemin.


När jag inte kan vara hemma hos hundarna träder en av spårgruppens medlemmar in. Hon är pensionär och bor i lägenhet med sin hund och vi har stor inhägnad trädgård där hennes och våra hundar kan springa lösa. Hundarna trivs ihop och har känt varandra länge.Win win alltså.


Nu har ju mina hundar sällskap av varandra och stör mig inte alls när jag jobbar hemifrån. Självklart måste de gå en kissrunda men det det blir ingen längre runda under jobbtid. Fast hade jag valp vete sjutton. En valp behöver rätt mycket uppmärksamhet när den är vaken så det vore en helt annan jobbhistoria...

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#2 2 juli 2021 av Draghund Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Medan jag levde ihop med min sambo så tog han med sig sin hund till jobbet varje dag. Det gick väl rätt bra, men upplevde ibland att han blev stressad av att sköta både jobb och hund samtidigt. Ibland kan det trots allt köra ihop sig och då måste man ha en lösning. Idag när vi är separerade så har jag alla 3 hundarna hemma själva när jag är på jobbet. Jag jobbar alltså inte hemifrån.


Oavsett så är det viktigt att inte glömma bort ensamhetsträningen. En hund måste lära sig att vara själv också.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 2 juli 2021 av Ayrin Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Jag jobbar hemifrån men är jättedålig på allt som ens påminner om rutiner, så vi tar en promenad när vi känner för det eller när det passar för jobbet :D.


Har haft valp hemma två gånger de senaste åren och ja, det är ganska svårt att få nåt gjort...

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 2 juli 2021 av Torparinnan Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

När jag hade valp med på nattjobbet inom vården tog min kollega larmen när jag behövde ut med valpen. Nu när jag har vuxen hund med på jobbet rastas hon på mina raster och behöver hon ut därimellan kan jag smita ifrån en snabbis.

Svara på detta inlägg

Runan
Medlem 2021-04-08
#5 2 juli 2021 av Runan Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Jag jobbar hemifrån på heltid och har alltså hunden "på jobbet" jämt. Arbetsro är det inget problem med nu när hon är vuxen. Vi har våra rutiner och hon har förstånd att vila mellan aktiviteterna. Vi går ut på morgonen innan jobbet, på lunchrasten, och sen efter jobbet. Däremellan ligger hon mest och slappar. Ibland kommer hon och lägger huvet i knät på mig och vill bli kliad men det gör mig inget. Hon stör inte alls.


När hunden var valp var det dock betydligt mindre fridfullt


Nu har jag ett jobb som är självständigt och inte så tidskänsligt så att ta små pauser för att torka kiss eller rädda något olämpligt som håller på ätas upp gör inte så mycket för själva arbetet. Och det arbete som går förlorat under kontorstid kan jag lätt ta igen på annan tid. Men det var mentalt ganska stressigt. Var helt slut första månaderna.
Valptiden är ju dock kort så det var överkomligt, och värt det. 

Svara på detta inlägg

ponys
Medlem 2009-11-26
#6 6 augusti 2021 av ponys Re: Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma

Jag har velat skaffa hund de senaste två åren, men aldrig kunnat lösa första tiden med valp. Eftersom att jag bor ensam så hade det inte spelat roll om jag tog ut hela min semester, för det räcker ju inte. Valpen är ändå för ung för att vara ensam eller börja på dagis. Så nu under pandemin lade vårt företag om och när det verkade bestå så diskuterade jag detta med min chef och mina kollegor. Jag fick OK på att jobba hemifrån på heltid under en period. 


Iaf, jag hämtade valpen en söndag och jobbade from måndagen. Det var kanske inte helt lätt med alla möten som en har, då valp skall kissa konstant. Men som tur var var det semesterperioder och mötena blev färre och färre. Jag valde att ta ut sen semester just för att jag ville arbeta första veckorna. På så vis fick valpen väldigt tydlig rutin och matte var rätt passiv. Jag kunde inte bevaka henne konstant, inte heller ge henne 100% uppmärksamhet. Vilket jag tycker är sunt. Hon har fått fruktansvärt mycket sömn och lugn o ro. När jag är tillbaka från min semester så är min valp ca 17 veckor. Blåsan är lite större och hon är rätt bra på passivitet. Som sagt, jag tycker det fungerar bra. Det enda som är svårt är om man sitter i ett möte och valpen blir lite rastlös och försöker få igång en, blir bajsnödig eller dyl. Men så fort hon är lite äldre så är det ju enklare med kiss/bajs och att aktivera henne/trötta ut henne på ett annat sätt. Jag tycker iaf att det har fungerat bra även om första veckorna med heltidsjobb och valp var sjukt tufft! :D

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB