Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 juli 2021 av Emmastog i valpforum (4 svar)
Är det för tidigt att ta med valp på middag?

Hej! En fråga. Jag har en bichon havanais tik på 10 veckor, hon har varit hos mig i två veckor och vi har redan ett fint band. Hon är busig men redan ganska självständig och väldigt duktig, troligtvis för att jag är ensamstående och hon redan från start fått "stå ut" med att jag stått och diskat, plockat i lägenheten, jobbat lite hemifrån m.m. Hon är änsålänge glad för precis alla människor och är social. Jag har haft henne hemma i min lägenhet första veckan för en lugn start och nu de sista dagarna har vi åkt till mina föräldrar som har hund och stor inhängnad gräsmatta, vilket hon älskar. Hon har träffat några av mina nära vänner en och en, hemma hos mig i en lugn miljö bara korta stunder. Idag har vi även premiäranvänt cykelväskan vilket gick hur bra som helst, och jag känner att hon finner sig i de flesta situationer och är bara glad och busig för allt.


 


till min fråga: imorgon är jag bjuden på middag, ingen alkohol inblandad utan bara 5 goda vänner som ska laga mat ihop och äta. Min hund ska bli kontorshund är tanken, så hon kommer i framtiden behöva vara väldigt social och vänja sig vid att hänga med mig ofta och träffa nya människor. Min fråga är bara: är det för tidigt att ta med henne en stund imorgon? Med fem tjejer kan det såklart bli ganska högljutt och vi är ju inte på hemmaplan, så hon kanske blir lite orolig. Jag har inga som helst problem med att hoppa över denna middagen om det är det bästa för min lilla tjej, men är i valet och kvalet om det är lika bra att börja vänja henne redan nu eller om vi ska vänta några veckor till med sådant. Vad säger ni? :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emmastog och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 28 juli 2021 av Lona Re: Är det för tidigt att ta med valp på middag?

Om det bara är en "glad tjejmiddag med prat och skratt" och dessutom ingen alkohol så tycker jag absolut att du kan ta med valpen! Se det dock delvis som ett träningstillfälle, var beredd på att du kan behöva ägna en del tid och uppmärksamhet på valpen - men det tror jag nog att du redan är med på. 


Ta gärna med en filt eller dylikt som hon är van att ligga på, kanske även ett tuggben? Ett hett tips är att ta med ett kompostgaller om du har möjlighet, perfekt för att begränsa ytan. Sätt det i dörröppningen till rummet ni är i så ränner hon inte runt i hela huset/lägenheten hej vilt. Det är bara positivt om hon "går på upptäcktsfärd" (förutsatt att det är valpsäkrat) men sedan är det lättare att få henne att koppla av om hon bara är i samma rum som ni.


Jag förutsätter givetvis att du har hundvänliga kompisar som är införstådda med att det kan bli lite pölar här och var osv.


Ha en trevlig tjej- och valpkväll! 

Svara på detta inlägg

KristinaB
Medlem 2003-07-06
#2 28 juli 2021 av KristinaB Re: Är det för tidigt att ta med valp på middag?

Hej, jag ser absolut inga problem med det. Har själv en valp som fyller 10 veckor idag och hon har varit med på två restaurangbesök hitills. Har du en filt som är hennes så kan du ta med den och lägga ut den så hon vet var hon kan gå och lägga sig någonstans. Ha en trevlig middag  imorgon. 

Svara på detta inlägg

Currykorven
Medlem 2021-07-26
#3 30 juli 2021 av Currykorven Re: Är det för tidigt att ta med valp på middag?

Hej!


Jag har en valp på 15 veckor och hon följer med på allt. Vi började bjuda hem folk till oss när vi fick henne vid 8 veckor, och veckan efter så började vi ta med oss henne runt om.


Som tidigare personer sagt så är det superbra träning, men ta gärna med en filt och någon leksak till valpen. Gärna även kompostgaller.


Jag har köpt en supersmidig liten trägrind som vi använder både hemma och borta. Den är lätt att ta med sig, smidigare att hantera och snyggare jämfört med kompostgaller. Väl värt 300 spänn :) 


Ha en trevlig middag! :)

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#4 30 juli 2021 av Draghund Re: Är det för tidigt att ta med valp på middag?

Så länge det är utan alkohol och dina vänner är införstådda med att det kan hända olyckor inomhus så ser jag inga problem. Personligen skulle jag ta med kompostgaller för att begränsa ytan för valpen, det räcker kanske att den är i samma rum som er? 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
bichon frise 7 mån väcker mig tidigt   [6] 12 apr: blanca79 27 apr: Voff 92 Spår/sökkurs vid 6 månaders ålder - för tidigt?   [4] 17 aug: sophie86 20 aug: sophie86 Hur tidigt tillrättvisa valp?   [5] 29 apr: Smulans 1 maj: pissemiss Kan man börja tävla för tidigt? (Lydnad)   [7] 23 sep: FiddeWH 24 sep: KlantradårMatte Malteser dräktig alldeles för tidigt   [14] 25 apr: drywall 28 apr: Hrímnir för tidigt att skaffa ny valp?   [3] 13 apr: z_Robiban 13 apr: Sara Schnauzermatte Vad blir det till middag?   [22] 4 apr: Kalla 4 apr: Minsan Viktigt att försäkra hundvalpen tidigt   [4] 10 mar: Vovven 11 mar: snuzer Hur tidigt kollar ni efter hane, om ni ska avla på   [6] 10 feb: Iglon 11 feb: Gurkans Fördelar/Nackdelar med att röntga tidigt/sent   [10] 5 feb: my flatcoats 12 feb: my flatcoats
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Schapendoes | Shetland Sheepdog | Leonberger | Yorkshireterrier | Cocker Spaniel | Schäfer
© 1998-2023 Enfinia AB