Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 augusti 2021 av Sanmatte i övriga hundfrågor (7 svar)
När andra hundar skäller på min hund

Hej! 
Ny på detta forum och det är så att jag har lite funderingar på hundfrågor som jag inte kan finna svar på någon annanstans så jag provar här. 


Det är så att jag har en schäfer, en hane på 1 år, som jag tycker det fungerar väldigt bra med. Vi har kommit långt i träningen och är väldigt aktiva ihop. Han är en vänlig och lyhörd hund som fungerar utmärkt i familjen. Han skäller i princip aldrig, går fint i koppel och har en god grundlydnad. Han är sällan reaktiv i kopplet utom vid hundmöten. Han skäller aldrig eller liknande men har en tendens att involvera sig för mycket i mitt tycke. Han stirrar och fixar blicken, tassar på tå och kan ibland gå mot den andra hunden. 


Till en början var det inte såhär men eftersom 90% av alla hundar vi möter (utan överdrift) skäller och lever rövare i koppel när vi går förbi så har det utvecklat sig så. Han blir i princip utskälld varje gång vi går utanför dörren, särskilt av grannars hundar. Alltså varje dag. Är hans beteende acceptabelt och en normal reaktion på andra hundars skällande? Hade önskat att han ignorera andra helt och korrigerar direkt när han fixerar sig, dvs innan mötet sker och försöker ignorera. Han får aldrig hälsa på okända hundar etc. 

Tips och tankar?


Bonusfråga, vad beror det på att nästan alla andra hundar skäller på min? Är det något med min hund som gör dem rädda? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sanmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Sanmatte
Medlem 2021-08-06
#1 6 augusti 2021 av Sanmatte Re: När andra hundar skäller på min hund

Tillägger även att min hund flera gånger varit med om lösa hundar som kommer och skäller och hetsar. Min hund är dock väldigt snäll så det finns ingen aggressivitet alls. De gångerna det hänt har han suttit fint vid min sida och så har vi väntat på att ägaren tar sin hund. Min hund leker alltid fint med hundkompisen etc.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 7 augusti 2021 av Anneli Re: När andra hundar skäller på min hund

Jag tycker att du kräver mycket av en ettårig hund, som ju är i tonåren, i slyngelåldern och som förstås är väldigt nyfiken på andra hundar. Han måste ju få reagera och sker det inte på annat sätt än det du beskrivit är det väl ingen fara. När han blir äldre kommer han troligen av sig själv att ignorera vissa hundar, inte andra. Så har mina fungerat både tidigare och nuvarande hundar. Visst, "onda" blickar kan trigga fram en reaktion, en styv svans kan också trigga, men so what? Så länge det inte blir mer än vad du skildrat skulle jag inte bry mig särskilt. En hund som ständigt går som en sömngångare bredvid sin förare är ingen glad levande hund längre.


Mina hundar är svarta (flatcoats)  och de blir därför ??? ofta nerskällda och faktiskt hotade framför allt av småhundar. "Min hund klarar inte svarta hundar" ursäktar sig ägaren. Vet inte vad färgen har med saken att göra, tycker att småhundarna skäller på allt, men mina struntar numera i oväsendet. När de var yngre ville de hoppa fram men numera ska det till en riktig skällemåns för att de ska reagera.

Svara på detta inlägg

Sanmatte
Medlem 2021-08-06
#3 7 augusti 2021 av Sanmatte Re: När andra hundar skäller på min hund

Hej! Tack för ditt svar. Du har nog rätt. Jag är bara så rädd att om jag tillåter detta beteendet så kommer det successivt att förvärras. Att det leder till en stegring i utfallsskalan. Men jag ska jobba på detta och hoppas att det blir som i ditt fall. För det är som du skriver att han fortfarande är en unghund så förhoppningsvis kommer han att lugna ned sig så småningom efter denna fas. Det är ju även hanterbart och en väldigt låg form av utfall om man nu ska kalla det så.


En tanke som slår mig är också att hans reaktion i viss mån är rimlig. Jag menar jag hade också stirrat och rört mig konstigt om en annan människa som är i närheten plötsligt hade börjat skrika på mig på stan exempelvis. Annars är han verkligen en toppenbra hund och fungerar utmärkt i alla situationer som hantering, i vardagslivet, när han leker, med barn och allt. Han kan ligga lugnt på plats hemma utan minsta stress och han ligger ofta ute på gräsmattan helt cool lugnt utan att bry sig medan andra grannhundar skäller ut honom. 


Jag har precis den erfarenheten också, att det är särskilt småhundar som mopsar upp sig. Det finns många i mitt område och jag har fått höra att de skäller för att min hund är stor och att de då blir rädda och skäller, vilket jag inte tror stämmer för de skäller på allt och alla konstant. Oavsett är det ju inte mitt problem. Det är bara att försöka ignorera sådana, både hund och ägare tror jag. 

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#4 7 augusti 2021 av Draghund Re: När andra hundar skäller på min hund

Om du känner dig orolig inför framtida hundmötesproblematik, så tycker jag att du redan nu ska börja skvallerträna. Det är effektivt och lär hunden att det lönar sig att ta kontakt med dig. Med det kan du sedan ha ögonkantakt med din hund i hundmöten, så minimerar du risken för att din hund ska bli reaktiv.


Jag har använt mig mycket av skvallerträning med mina omplaceringshundar, och även den mest rädda hunden har gjort enorma framsteg och kan nu passera mötande hundar utan att försöka fly undan av rädsla.

Svara på detta inlägg

Sanmatte
Medlem 2021-08-06
#5 11 augusti 2021 av Sanmatte Re: När andra hundar skäller på min hund

Tack för ditt svar. Detta är något som jag innan inte har jobbat alls med men det vore spännande att veta mer. Jag tackar för tipset och ska därmed läsa vidare om detta. Kul att det har fungerat bra för dig och hundarna. 

Svara på detta inlägg

Myrina
Medlem 2012-03-21
#6 30 oktober 2022 av Myrina Re: När andra hundar skäller på min hund

Jag skrev precis ett inlägg/fråga om nästan precis samma sak. Min hund, en drygt 1,5 årig tik blir också utskälld och "tilltryckt" av andra hundar. Detta sker nästan aldrig när hon är ensam och möter en annan hund - utan när hon träffar hundar i grupp. Det är helt klart skillnad mot vår förra hund, så för mig är det uppenbart att alla hundar inte har lika lätt med detta. Vår hund är extremt tyst och snäll mot andra, har skällt ett fåtal gånger(!) när hon var valp. Trodde nästan det var något fel på henne, men hon kan skälla - gör det bara inte. Jag har själv spekulerat i om detta kan hänga samman med något annat beteende som vi människor inte ser - och som triggar/provocerar andra hundar på något sätt. Hon är också stor, ca 40 kg.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#7 31 oktober 2022 av pipilotta Re: När andra hundar skäller på min hund

Min gamla hund har aldrig skällt vid möten, även om det kommit flera på en gång. Däremot har hon sökt skydd mellan mina ben när det kommit två hundar på samma gång som varit på och nyfikna på henne. Vi har bott i samma område i många år och därför känner vi de flesta andra hundar, de leker ihop när det är läge för det, lite hundliv...


Den senaste veckan har det dykt upp två olika ekipage,  en med en äldre och en annan med vad det verkar vara en valp/unghund, båda dessa verkar vara någon typ av "spets", samojed, pomeranian? Vi går bara förbi dessa som "vrålskäller". Ser hur ägare försöker med godis. pratar och drar hunden till sig men de skäller ända tills både jag och min hund försvunnit ur sikte. Jag försöker gå så att vi försvinner ur deras åsyn men det är inte lätt att "gå upp i rök". De skäller inte bara på oss... 


Eftersom jag inte har med dem att göra och man ska ju inte lägga sig i andras hunduppfostran så är jag ändå nyfiken på hur och om de slutar skälla om hundarna får lukta på min....Jag har lärt mig här att man inte ska titta på hundar man möter där ägare verkar ha vissa problem.....

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 11:19: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [5] 30 okt: Myrina 1 nov: Ayrin 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB