Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 augusti 2021 av sarah_jkpg i valpforum (4 svar)
Valp som biter barnen HJÄLP

Hej


jag har en valp på ca 11 veckor, vet att valpen biter, naffsar och det är fullt normalt så vill inte ha några svar som att det går över eller är så det är m.m.


utan jag vill ha om någon har riktiga konkreta sätt som man kan få valpen att intressera sig mindre om barnen. Visst hon naffsar på oss vuxna och så men på barnen, särkilt minsta på 6 år är hon på och biter hela tiden. Han kan inte ens gå förbi henne eller vara ute samtidigt som henne, han kan inte ge henne godis lr liknande heller utan att hon biter tag i honom och då menar jag inte naffs utan riktiga bett som blir igenom huden. Tips mottages gärna och så snabbt som möjligt! Tack


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sarah_jkpg och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 11 augusti 2021 av Anneli Re: Valp som biter barnen HJÄLP

Jag har haft många valpar och när barnen var små var det oundvikligt att de och aktuell valp - eller valpar - ett par gåger har de varit två, har nafsat och bitit barnen.  Dels gällde uppfostran av barn: låt valpen vara ifred, trigga den inte! dels måste man ibland dela på valp och barn med t ex en stor hage av kompostgaller och kompostgaller som grind här och var. Mina barn gick ibland med gummistövlar inomhus och jag själv kunde ibland ta på mig handskar när bitande bara blev för mycket. Flatcoatvalpar har sylar till valptänder... Men - som du skriver: det går över.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 12 augusti 2021 av Ayrin Re: Valp som biter barnen HJÄLP

Du får nog ta och dela av ett tag så att inte tillfälle ges att bita barnet. Kompostgaller kan användas för att göra en inhägnad, koppla upp valpen ute i trädgården om båda är där.


Inte jättekul, men det brukar vara en relativt kort period de är som pirayor.

Svara på detta inlägg

ellennd
Medlem 2021-07-09
#3 22 september 2021 av ellennd Re: Valp som biter barnen HJÄLP

Det är mycket lätt att stoppa valpknepning eftersom vi vet vad valpen vill - leka och tugga! Så ge henne många tillgängliga tuggleksaker och när hon nafsar, gå bort från henne och ignorera henne (om hon fortsätter att nafsa i hälarna på dig måste du använda en koppling, time out eller en grind). När hon är snäll stannar du kvar och leker.

Svara på detta inlägg

TFreya
Medlem 2021-01-31
#4 22 september 2021 av TFreya Re: Valp som biter barnen HJÄLP

Försök lära barnet/ barnen att hunden måste ha egna platser.Är hunden på dessa platser får barnen inte röra hunden-.det har funkat för oss,då kommer hunden till barnen när den har lust.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB