Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 augusti 2021 av goldenlab96 i lydnadsforum (7 svar)
Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Hej! Jag och min sambo har en vovve på ca 15 månader. En blandras mellan Golden Retriever och Labrador.


Hon är jättesnäll och super duktig på mycket, och har varit det fram tills nyligen då hon plötsligt började tugga sönder hallmattan när vi lämnade henne ensam. Detta har sen fortsatt till att hon tuggar sönder alla sina leksaker tills dom är i tusen bitar.


Vi började då att spärra av en viss del av utrymmet med kompostgaller och fyllde även "aktiveringsleksaker" med godis innan vi for på jobbet. Det funkade ett tag men nu har hon igen börjat tugga, och nu på våra golvlister i köket... vi går på promenad med henne innan jobbet vid 06 tiden och lägger sedan godisar i olika leksaker så hon kan roa sig några timmar men det verkar inte hjälpa längre..


Några tips på vad man kan göra mot detta beteende? Jag förstår att hon fortfarande är en unghund och allt kan få bakslag, samt så förstår jag att detta har att göra med att hon måste aktiveras mer, men vi gör så gott vi kan, man jobbar ju som alla andra 8 timmar om dagen och kan inte göra mer än så.. Tack! :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om goldenlab96 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 19 augusti 2021 av Ayrin Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Att lämna en så ung hund ensam i 8 h/dag är inte ok, särskilt inte nu när hon börjat visa på stressbeteenden.


Hitta en dagmatte/-husse eller ett hunddagis.

Svara på detta inlägg

goldenlab96
Medlem 2021-08-19
#2 19 augusti 2021 av goldenlab96 Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Då vi bor uppe i Norr så finns inte hunddagis tyvärr.. inte heller någon som kan vara med henne under dagen då alla jobbar likadant. :(

Svara på detta inlägg

goldenlab96
Medlem 2021-08-19
#3 19 augusti 2021 av goldenlab96 Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!
          Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!
          

Att lämna en så ung hund ensam i 8 h/dag är inte ok, särskilt inte nu när hon börjat visa på stressbeteenden.


Hitta en dagmatte/-husse eller ett hunddagis.

Hon är dock inte ensam varje dag i 8 timmar. Ibland börjar sambon min vid 10 och jag kommer hem 16. Samt att sambon är ledig torsdagar osv.


Idag t.ex for sambon iväg vid 12 tiden och jag kom hem nu vid 14 och på dom två timmarna hade vovven hunnit börja tugga på en golvlist trots att hon fick massor med leksaker med godis i.. tips på hur man kan lösa detta förutom hunddagis som inte är aktuellt vart jag bor? 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 20 augusti 2021 av Ayrin Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Som du själv skriver, hennes beteende har blivit värre, vilket väl mest pekar på att hon blir mer och mer stressad av att lämnas själv, mest sannolikt för att ni lämnat henne alldeles för länge


Jag skulle väl säga att det är att se till att hon får en människa som håller henne sällskap på dagarna som gäller. Och oavsett om hon inte måste vara själv 8 timmar "alla dagar" så är det alldeles för länge. Just nu verkar ju även två timmar vara alldeles för länge.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#5 20 augusti 2021 av Torparinnan Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Ni får helt enkelt backa i ensamhetsträningen och inte lämna mer än hon klarar av utan att stressa upp sig och bli orolig. Seperationsångest är oerhört jobbigt för en hund och hennes oro/stress i att bli lämnad ensam i samband med att hon är uttråkad efter så många timmar ensam utlöser tuggandet. Finns det inga hunddagis så måste ni ordna en hundvakt om dagarna omgående!

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#6 21 augusti 2021 av Draghund Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!

Jag instämmer med tidigare svar, hunden har separationsångest och är stressad. Backa i träningen och försök hitta någon som kan hjälpa er med passning av hunden.


Förövrigt så anser jag att man inte ska ha hejdå-ritualer, utan istället bara komma och gå genom dörren helt naturligt. Med hejdå-ritualer menar jag att man gör en sak av lämnandet, genom att tex ge godis, ben eller leksak. Se istället till att hunden alltid har något långtidstugg framme (tex horn), så att det alltid finns något att tugga på när tristessen smyger sig på.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#7 21 augusti 2021 av Gurkans Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!
          Re: Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!
          

Då vi bor uppe i Norr så finns inte hunddagis tyvärr.. inte heller någon som kan vara med henne under dagen då alla jobbar likadant. :(

Och alternativet att att någon har henne med sig på jobbet fungerar inte heller?


Helt klart kan ni inte lämna henne ensam, eftersom hon blir stressad av det. Antingen så måste ni lösa det på något sätt eller så är nog ett annat hem lösningen. Att ensamhetsträna henne till att kunna vara ensam i ett par timmar tar tid och fungerar ju inte om ni under träningen måste lämna henne ensam den tiden eller längre.


De alternativ som ni har är:
• Någon person som kan passa henne när ni jobbar
• Ta med henne till jobbet
• Omplacera

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Har du saker över som en annan hund kan använda?   [3] 16 jun: LindasHundrast 17 jun: LindasHundrast Saker vi aldrig skulle göra...   [2] 28 jan: Puddingpastejn 29 jan: Lona Ekorre-säker hund?   [3] 14 okt: Svea58 14 okt: Lona Vägrar släppa saker!   [12] 11 jun: difaren 16 jun: username valp som kliar/tuggar på sig hela tiden   [23] 31 mar: username 9 apr: username Vuxna hunden tar saker o ben från valpen   [2] 15 nov: Ulrika 16 nov: Torparinnan Hur få hunden att släppa saker?!   [7] 17 aug: mojji 18 aug: hundöga återkomst Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Små saker som blir så mycket större...   [1] 30 okt: Fredde86 30 okt: Juno tuggar på tassarna? - kortison?   [8] 10 okt: majsan16 16 okt: majsan16
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Yorkshireterrier | Welsh Springer Spaniel | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB