Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 augusti 2021 av Ziggy i skaffa hund (4 svar)
Två hanhundar??

Har en portugisisk vattenhund på snart fyra år. Vi vill nu skaffa en till portis. Då helst en hane med tanke på att vi inte kan lämna bort någon av hundarna vid löp.


Min uppfödare avråder mig till att skaffa en hane till. Att dom kan börja bråka när valpen blir könsmogen.


Vad har ni för erfarenhet?

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ziggy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 24 augusti 2021 av Anneli Re: Två hanhundar??

Det beror ibland mera på individer än kön. Jag har två okastrerade hanhundar( flatcoated retriever)  med knappt tre års skillnad emellan. De håller sams - har alltid gjort, men de är båda milda och vänliga till temperamentet. Emellanåt kamperar en okastrerad springertik hos oss. De blir inte osams över henne heller, fast det här är en dam som kan fräsa ifrån om det behövs. Båda hanhundarna har en djup respekt för henne. Om hon löper när hon är hos oss får vi förstås dela på dem om vi inte kan hålla uppsikt.


Så det är svårt att säga om hanhundar håller sams eller ej. Jag tror pä det här med individuellt lynne. Kennelägare har ju ibland mer än en hanhund, samma gäller för jägare och det verkar gå bra i de fall jag känner till.


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 24 augusti 2021 av Lona Re: Två hanhundar??

Ja, jag tänker också att det beror på individ - och på rasen. Vi har haft 6-8 hanhundar tillsammans i en gemensam flock utan problem, till och med när tiken löpte funkade det (hon var givetvis inte tillsammans med hanarna då). Det var dock jaktlabbar som ju är avlade för att funka tillsammans, jag är inte säker på att det hade funkat med en annan ras - eller ens med "vanliga" labradorer.


Jag har flera kompisar som haft två hanar tillsammans utan strul, det har varit lite olika bruksraser och cairnterrier.


Det finns ju inga garantier för att hundarna kommer att funka ihop men portisar är väl inte direkt kända för att mucka med andra hundar? 

Svara på detta inlägg

Ziggy
Medlem 2021-08-24
#3 24 augusti 2021 av Ziggy Re: Två hanhundar??

Tack för svar! Känner många inom portisvärlden som har två hanar och det funkar bra. Det är bara att min uppfödare som jag litar på inte tycker att jag ska ta en hane till. Men det blir nog så trots allt!❤️🐾🐕‍🦺

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 25 augusti 2021 av Gurkans Re: Två hanhundar??

Beror mycket på dig som hundägare. Själv har jag två hanhundar (chow chow 10 år och mops 3 år) samt några tikar. Det är inga problem mellan hanarna ens när tikarna löper.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför är min hane besatt av kastrerade hanhundar?   [2] 18 dec: Emmksthlm 21 dec: Voff 92 Kräver alla hunddagis kastrering av hanhundar?   [22] 16 aug: myra1 23 aug: Gurkans Leker hanhundar hårdare?   [6] 3 sep: Sharp 4 sep: ylvahedin Påstridiga hanhundar   [11] 22 mar: Kaiserin 22 mar: pling Hanhundar slickar sina bollar   [5] 23 feb: Lev för dagen! 31 mar: Lona Hanhundar av stora raser   [10] 6 nov: Suneeta & Chanel 8 nov: -tjejligan- Hanhundar mer allergiframkallande än tikar?   [8] 8 okt: Melanie 9 okt: JewelDust Förbud för kastrerade hanhundar på utställning   [92] 23 aug: Gurkans 1 sep: Woofer Hanhundar i Borås som vill träna på hundmöten?   [5] 1 aug: Kakmonstret 25 aug: Origo 1 Kastrerade hanhundar får ej ställas ut efter 2017   [45] 14 jun: LURIFAXEN 15 jun: X Of Me
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dalmatiner | Chihuahua | Bullmastiff | Grand Danois | Riesenschnauzer | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB