Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 augusti 2021 av Sussie78 i sjukdom & hälsa (3 svar)
Manisk på mat och kräks?!?

Vi har en kastrerad malteser på snart 4 år. Han är manisk på allt som går att äta. Hoppar upp på bordet om vi vänder ryggen till.. sen kräks han. Om han bara äter hundmat, hundgodis och något enstaka ben så går det bra, då kräks han inte. Men så fort han får tag i annat så går det inte. Visst, en liten bit korv typ funkar, men den får vara liten.. fick rådet att testa vad han tål! Men vad han tål inne är oväsentligt, där kan vi styra att han bara äter hundmat, men i trädgården! Vi kan inte ta med honom till stallet, även om han är kopplad får han i sig sånt han inte klarar. Varför denna mani och är det vanligt med så känslig mage? Kan man göra något?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sussie78 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 31 augusti 2021 av Torparinnan Re: Manisk på mat och kräks?!?

Är hans mani utlöst av hunger så testa att ge ett lågenergifoder som ni kan ge större giva av och öka motionen så han inte lägger på sig. Hundar med magkatarr har också en tendens att stoppa i sig för att magen inte ska vara tom och göra ont. Är han undersökt för magproblem?

Svara på detta inlägg

Sussie78
Medlem 2021-08-31
#2 31 augusti 2021 av Sussie78 Re: Manisk på mat och kräks?!?

Nej, han är inte undersökt, men har haft dialog med veterinär. Eftersom hans allmäntillstånd inte är påverkar så tror de på att manin beror på att han är kastrerad. 

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#3 15 september 2021 av Svea58 Re: Manisk på mat och kräks?!?

Det är jättejobbigt när kastrerade hundar är konstant hungriga. Det kan ju också utvecklas till en ren mani när hunden (av vana) kastar sig över allt han hittar.


Om det beror på "vana" så kanske du kan prova med en enkel liten munkorg i tyg. Då har du i alla fall en chans att hinna stoppa honom innan han hinner tugga i sig något olämpligt. Och kanske kan bryta "vanan".


Är det ren hunger så får du väl försöka med lågenergifoder (som någon föreslog) eller dryga ut fodret med bovetepuffar.


Till min tik använde jag våtfoder där jag delade upp givan på 4 gånger/dag och drygade ut med bovetepuffar (bovete är inte vete utan en ört).


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik kräks upp mat åt valparna.   [7] 19 jan: Taxtokig 24 jan: Taxtokig Valp kräks och har diarré!   [6] 13 sep: hejsansvejsan 14 sep: hundöga återkomst Parad tik som kräks   [1] 24 feb: z_z_kungen 25 feb: Gurkans Låg, medel eller högenergisk valp, eller manisk?   [7] 23 apr: BushundenL 30 apr: BushundenL Dålig i magen diare kräks   [2] 8 feb: MiaSthlm 9 feb: Flat4ever Äter pinnar - kräks   [12] 20 jan: MiaSthlm 5 feb: Sven-Bertil Valp som äter bajs, kräks och får dålig mage…   [4] 19 nov: sophie86 11 nov: baxigt Hostar och kräks på natten.   [1] 1 okt: Rebecka83 1 okt: Madde88 Löp - kräks, diarre och slöare än vanligt?   [3] 21 jun: Nepenthe 22 jun: Lona Havanais kräks på morgonen   [1] 31 jan: steget98 31 jan: Ridgebackgänget
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgpinscher | Yorkshireterrier | Boxer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Isländsk Fårhund
© 1998-2023 Enfinia AB