Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 augusti 2021 av Sussie78 i övriga hundfrågor (9 svar)
Hunden biter barnens kompisar

Hej. Vår malteserhane (kastrerad) på snart 4 år nafsar och bits. Han rör aldrig mig (ledare?), men både maken och barnen kan råka ut för detta när det händer saker som inte passar hunden. Tex om de ber honom flytta på sig i soffan... det värsta är att han har bitit kompisar. Helt random och vi kan inte finna någon förklaring. Han kan stå i köket tex och en kompis går förbi, då biter han. 
vi vet att vi borde aktivera honom mer, men vi är en barnfamilj med jobb och aktiviteter, tiden finns inte. Häst har kommit in i familjen efter hunden, vilket tar tid. Tyvärr kan han inte följa med till stallet då vi inte litar på honom. Har vi honom kopplad kan ingen främmande hälsa och inte hundar heller. Lös är det vanligen inga problem med andra hundar, men människor vet man aldrig. I stallet kan han inte vara lös då han äter allt och blir dålig och kräks. 
vi funderar på omplacering, till en familj utan barn och kompisar till barnen. En familj som normalt har lite besök och har mycket tid, kanske kan ta med honom till jobbet. Känns rätt och fel att göra det... vi älskar hunden, han mår bra när det bara är vi... men vi är alltsom oftast inte bara vi.... :(


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sussie78 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 31 augusti 2021 av Ayrin Re: Hunden biter barnens kompisar

Låter väl spontant inte helt fel med omplacering i det läget, men var väldigt öppen och ärlig med de problem som finns för att maximera chansen till en lyckad placering.


Det kan definitivt vara en god idé att ta kontakt med uppfödaren/rasklubben och se om ni kan få hjälp med omplaceringen den vägen.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 1 september 2021 av Torparinnan Re: Hunden biter barnens kompisar

Börja med en grundlig undersökning hos vet så ni kan utesluta fysiska orsaker. Känner ni själva att ni inte har tid för honom så är omplacering naturligtvis bäst för hunden men som sagt var helt ärliga med hans problematik och se till att han hamnar hos någon som har kunskap att jobba med hans problem om det nu inte är fysiska orsaker.

Svara på detta inlägg

Sussie78
Medlem 2021-08-31
#3 1 september 2021 av Sussie78 Re: Hunden biter barnens kompisar

Han är undersökt hos veterinär. Han är opererad för patellaluxation i båda bak, veterinären tycker att han är fint och bra musklad efter det. Han röntgades ändå och man konstaterar att ena höften är svagt dålig, skala 1-5, en 1:a, inget som bör påverka honom enligt veterinären. 
sist han bet tror jag det var för att min dotter och hennes kompis var väldigt uppspelta i glädje och bus, mycket skratt och högljudda (10 år). Jag gissar att det buset och ljudet stressade honom... 

Svara på detta inlägg

Sussie78
Medlem 2021-08-31
#4 1 september 2021 av Sussie78 Re: Hunden biter barnens kompisar
          Re: Hunden biter barnens kompisar
          

Låter väl spontant inte helt fel med omplacering i det läget, men var väldigt öppen och ärlig med de problem som finns för att maximera chansen till en lyckad placering.


Det kan definitivt vara en god idé att ta kontakt med uppfödaren/rasklubben och se om ni kan få hjälp med omplaceringen den vägen.

Jomen, det är jag! Väldigt öppen, tror t.o.m. att nya familjen har en bra mycket sämre bild av vovven än vad som är verkligheten ;) det finns inga barn i tilltänkt familj, det är för oss viktigt. 


Hunden är född i annat land. Vi har tog över honom när han var runt året då ägaren blev sjuk. Vad vi vet har det inte varit några problem med honom då, men det var en ensam kvinna som hade honom, så vår familj är ju ganska olik. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 1 september 2021 av Ayrin Re: Hunden biter barnens kompisar

Låter klokt, alltid bättre att de blir positivt överraskade :).


Hoppas att allt går bra och att vovven funkar bättre i sitt nya hem :)

Svara på detta inlägg

Mira och Esther
Medlem 2006-12-30
#6 13 juli 2022 av Mira och Esther Re: Hunden biter barnens kompisar

det är inte bra, hunden ska alltid vara lägst i rang, citronhalsband är bra men dyrt 1200-2000😟 kanske är hunden rädd för barnen, ge godis och belöna neutralt beteende, ignorera agressivitet, morrar den är den säkert osäker... Låt hunden va när den vilar, äter etc. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#7 13 juli 2022 av pipilotta Re: Hunden biter barnens kompisar

Eftersom den snart 1-åriga tråden kom upp här blev jag som vanligt nyfiken på hur det gick...Om TS är kvar här så vore det intressant att höra hur det gick för hela familjen s a s...?


Eftersom jag inte hänger med i hundsvängarna, trender så undrar jag verkligen om folk använder citronhalsband idag.....? Fick ett för 15 år sedan som present till hund.....Det var det mest olustiga och samtidigt komiska situation när man såg hur hunden tog det hela....Utvärderingen tog två veckor sedan slängdes det eller om det var någon som fick det, kommer inte ihåg. 


 

Svara på detta inlägg

hundhatt100
Medlem 2023-09-14
#8 14 september 2023 av hundhatt100 Re: Hunden biter barnens kompisar

HAHAHA

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#9 14 september 2023 av Ayrin Re: Hunden biter barnens kompisar

@hundhatt


Vad f*n är det för fel på dig?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Kompisar hanar   [0] 13 jul: Doristhedog Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB