Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 september 2021 av lybrics i lydnadsforum (22 svar)
Råd för en ohållbar situation

Hej hej, Jonathan heter jag och har en hane på strax 6 år, en okastrerad blandras pitbull/amstaff som heter Olle.

Han kräver oehört med uppmärksamhet och det håller inte längre. Det är svårt att ta mot besök för att det blir att allt kretsar runt han. Jag måste ständigt bossa över honom och få han till sin plats. Han gnyr mycket av tiden om han inte får uppmärksamhet, han ska hela tiden bjuda in sig själv.

Det börjar från det att jag och min kvinna vaknar och han hör att vi är på väg upp ur sängen, då börjar han gny.
Hans säng är inne i mitt studio rum, och så fort min kvinna kommer in för att prata med mig eller pussa mig godnatt så reser han sig upp och bjuder in sig själv och vill ha uppmärksamheten. 
Mina dagar går till att ständigt dominera och repetera och ärligt, det håller inte längre. vi kan inte längre slappna av. Jag tycker jag har försökt med allt nästan som att vara ute och cykla eller åka inlines då han får dra mig med sele dagligen. går ofta till en stor inhägnad grusplan och kastar boll. jag brukar gömma godis som han får söka efter. Men ingenting har effekten jag vill ha, en mer lugn och sannsad hund som inte bjuder in sig själv ständigt. det är som att hans energi aldrig tar slut.

Det jag har börjat med nu är att totalt ignorera honom när han gör beteende som vi inte vill ha, vi säger inte åt han att vara tyst, vi tittar inte på han, samtidigt som vi försöker behålla våran energi till att fortsätta prata/skratta medans vi ignorerar honom. Jag har bundit fast han vid sin säng "din plats" som jag säger när jag vill att han ska vara där, men han förblir inte där så därför har jag gjort valet att binda fast han vid sin plats idag. Jag berömer honom med godis/korv och lugnt masserande klappande när han varit tyst en stund och berömmande ord. men så fort jag reser mig och går där ifrån så börjar han igen.

Jag gick nyss till affären medans min kvinna är hemma och så fort jag stängde ytterdörren så blev han från 30-100 på 1 sekund och skäller som en galning, tills jag kom tillbaka. Min kvinna visa att hon är hemma genom att vattna blommorna i hemmet men han gav sig inte förens jag kom hem igen, detta handlar om 5-10 minuter jag var borta. 

Jag är utom ideér om inte detta med att totalt ignorera beteendet inte funkar. Vad kan vi göra? Jag älskar han så mycket och vill att det ska funka men om det inte gör det så är jag rädd för svaret. 

Jag har varit "dag pappa" åt råttisar, fågelhund, pitbulls och aldrig haft problem att få dom dit jag vill. så klart skulle min egna första hund bli så här och jag vet inte riktigt vad jag gjorde fel eller om jag ens har gjort nått fel och han bara är... ja, inte riktigt som alla andra.

Vi väntar barn också som kommer när som, så det är viktigare än nånsin att det blir förändring. 


MVH


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lybrics och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Draghund
Medlem 2020-09-29
#21 4 september 2021 av Draghund Re: Råd för en ohållbar situation

Det låter onekligen som att din hund är väldigt stressad. Några saker som skulle kunna hjälpa er en bit på vägen är  • Utestäng aldrig hunden från familjen. Låt hunden sova i ert sovrum alt. utanför sovrummet med öppen dörr. Hunden ska kunna se er.

  • Skippa bollkastning, då det är alldeles för stressande. Ägna er åt lugna lekar och aktiveringar som tex. spår. Det tröttar ut hunden mentalt.

  • Lär hunden, på ett positivt sätt, ett kommando för att lägga sig på sin plats. Det ska vara roligt och givande, supergott godis ska utdelas. Öva, öva, öva - det kommer att ge resultat. Men träna aldrig när du själv känner dig stressad eller irriterad.

  • Sluta tänka tanken att du ska bossa över din hund. Det är inget bra sätt att hantera en hund på, det leder bara till stress och osäkerhet hos hunden. Använd bara positiva metoder, var generös med godis. Hunden ska VILJA lyssna på dig, den ska inte lyssna för att den är rädd eller har respekt för dig.

  • Se till att hunden alltid har något långtidstugg framme, tex märgben eller horn. Det kan hjälpa hunden att slappna av.

  • Börja om från början med ensamhetsträningen.

  • Och - se till att hunden är en i familjen. Visst att den tränger sig på, men vissa hundar är väldigt sociala och behöver närheten. När ni har fått ert första barn så måste ni fortfarande ha tid för hunden, annars är det mest humant att omplacera till ett hem med mer tid.

  • En annan viktig sak, är hunden undersökt av veterinär? Smärta och sjukdom kan leda till stress.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#22 5 september 2021 av Puddingpastejn Re: Råd för en ohållbar situation
          Re: Råd för en ohållbar situation
          

Jag är inte här för din åsikt! du ska inte sitte och tro att jag gjort så alltid, det var idag jag gjorde så...

Nu var det ju inte bara en åsikt som framfördes utan en påminnelse om jordbruksverkets bestämmelser för skötsel av hundar, SJVFS 2019:28, 2 kap 11 §, som säger att hundar inte får vara bundna inomhus. 


I övrigt kan jag bara säga att du har fått många goda råd från gedigna hundmänniskor här i tråden redan och jag hoppas att du tar till dig dem så att hunden kan få ett tryggare och mer avslappnat liv än vad han verkar ha i dagsläget. 

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla Extremt jobbig situation   [2] 12 jan: mindaniel 13 jan: vazz Hur ska jag lösa min situation?   [5] 6 jun: Ellinp 15 jun: Gurkans hur skulle ni gjort i min situation?   [16] 22 dec: -fanny canis- 13 jan: Vitryska vovvar Hur hade ni gjort i en sån här situation?   [20] 19 aug: SuperLimm 20 aug: SuperLimm Hur hade ni gjort i min situation?   [12] 7 aug: Uems 8 aug: Uems Hur hade Ni gjort i denna situation?   [9] 20 feb: Anna1978 21 feb: Anna1978 Är din hund blind? Söker fler i samma situation...   [5] 8 jan: B+S 9 jan: ylvahedin Vad skulle ni gjort i denna situation? (Grannar)   [17] 21 nov: Cortex 22 nov: Emer
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Grand Danois | Finsk Lapphund
© 1998-2024 Enfinia AB