Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 september 2021 av Alexandra¿… i övriga hundfrågor (7 svar)
Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Hej mitt namn är Alexandra, och jag blev tipsad om att bli medlem i detta forum p g a mitt akuta problem.


Vi har två kastrerade hanhundar, varav den ena (Lars-Göran) är en blandras mellan Mops/fralla på är 3 år, och den andra (Bruno) är en American bylly pocket på snart 10-månader. Hundarna har på senaste tiden rykt ihop mer ofta och då vi försökt sära på dem, själva blivit skadade. Vi i familjen försöker undvika situationer då det kan uppstå bråk, t ex mat och leksaker etc, men nu upplever vi att de även ryker ihop av svartsjuka om någon familjemedlem ger någon av hundarna lite mer uppmärksamhet. Det har blivit en ganska obehaglig situation i hemmet då vi inte riiktigt vet när det kan smälla, och vi vågar inte lämna hundarna ensamma med barnen.Den vi söker en fodervärd eller ett permanentboende för är vår älskade Bruno. Han är en väldigt kärleksfull, lite försiktig och en undergiven ung herre, och är absolut inte aggresiv mot andra hundar. Han går på hunddagis några dagar i veckan och det funkar jättebra. Det är bara mot vår andra hund det blir utfall. Och eftersom Bruno är en kraftig ras är vi rädda för att vår andra hund Lars-Göran ska bli allvarligt skadad.Bruno tycker det är lite läskigt i nya miljöer och vill helst göra sina behov på trygga platser. Han trivs bäst i lugna miljöer och helst med tillgång till mycket grönska. Bruno är mycket lugn till sättet, har sällan bråttom, är väldigt tillgiven och vill helst gosa hela tiden. Kommer på inkallning och har lätt för att lära.
Det är med sorg i hjärtat att vi känner att vi behöver lämna ifrån oss Bruno, men vi vet inte längre hur vi ska lösa deras konflikter och eftersom Bruno är såpass ung tror vi att han lättast kommer att finna sig i en ny familj.Finns det någon här som vill ta hand om vår underbara kille, eller vet någonstans vi kan vända oss? Är så rädd att han ska komma i "fel händer", så därför vänder jag mig till er i detta forum för hjälp.
Vänligen, Alexandra.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Alexandra¿… och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 4 september 2021 av Lona Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Har ni kontaktat uppfödaren? Hen kanske kan hjälpa er och har ett större kontaktnät? Är vederbörande seriös så vill hen säkerligen veta vad som händer med Bruno. 


 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 4 september 2021 av Torparinnan Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Håller med tidigare inlägg om att fösta hand kontakta uppfödaren och i andra hand rasklubben, om det finns någon då jag har för mig att denna ras inte är godkänd. Hoppas det löser sig för er!

Svara på detta inlägg

Alexandra¿…
Medlem 2021-09-04
#3 4 september 2021 av Alexandra¿… Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund
          Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund
          

Har ni kontaktat uppfödaren? Hen kanske kan hjälpa er och har ett större kontaktnät? Är vederbörande seriös så vill hen säkerligen veta vad som händer med Bruno. 


 

Tack för svar, ja det är en bra tanke. Dock är uppfödaren lite avig mot att kastrering då hon helst vill att hennes hundar ska gå till avel och utställning. Men värt ett försök :).

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 4 september 2021 av Torparinnan Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Jag kan ju iof förstå uppfödaren om denne lägger ner mycket tid på att meritera sina hundar, gör alla hälsotester, bara avlar på friska och sunda linjer, har ett mål med sin avel osv att det känns "snopet" att en avkomma som kanske kunde ha blivit en bra avelshund som för rasen framåt kastreras tidigt innan man kunnat utvärdera hunden. Men är hon seriös så hjälper hon dig förhoppningsvis ändå och hon visste kanske redan vid försäljning att ni tänkte kastrera tidigt.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 4 september 2021 av pipilotta Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Bara en nyfiken fråga....När räknar en uppfödare med att man kan utvärdera en avkomma, ungefärlig ålder?

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#6 4 september 2021 av Torparinnan Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund

Beror ju på ras men när tex höfter/armbågar är röntgade,ögonlysning är gjord, MH/BPH är gjord, hunden är bedömt på utställning (finns säkert fler rasbundna sjukdomar som ska kollas i andra raser som jag inte har koll på) så har mina uppfödare varit nöjda.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#7 6 september 2021 av Gurkans Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund
          Re: Söker fodervärd/omplacering för vår unghund
          

Tack för svar, ja det är en bra tanke. Dock är uppfödaren lite avig mot att kastrering då hon helst vill att hennes hundar ska gå till avel och utställning. Men värt ett försök :).

Nyfiken fråga, anordnas det utställningar i Sverige för american bully? När jag googlar så hittar jag inte ens någon svensk klubb för en sådan hund. Jag förstår att en uppfödare vill att man utvärderar hunden ledmässigt och kanske även ställer ut den, jag är själv en uppfödare som inte vill att mina valpar ska kastreras, just för att ledröntgen inte blir tillförlitligt om kastreringen görs innan hunden är färdigvuxen, men mina valpar registreras i SKK och ställs alltså ut inom den organisationen. Vad för utställningar arrangeras för american bully i Sverige?


I övrigt så håller jag med om att uppfödaren absolut ska kontaktas. Det är inte fodervärd du söker, då fodervärdsavtal inom hundvärlden är ett avelskontrakt där ägandeskapet för hunden automatiskt övergår till fodervärden när avtalet uppfyllts (antingen genom att hunden gått i avel i den utsträckning som avtalet säger, eller att hunden uppnår den ålder då avtalet slutar gälla).

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker solskenshistorier- ätit olämpligt föremål   [3] 11 sep: JacksonsMatte 20 sep: KristinaB Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Söker efter fler Telomian i Sverige   [0] 19 jul: Lifeofllleo Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta Omplacerad unghund - lydnad, koppel m.m   [5] 21 maj: Tikki 23 maj: Ginza Schäfertik Unghund svår vid hantering   [3] 4 apr: alwen 6 apr: Ayrin Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther regler för fodervärd?   [12] 8 nov: Nasmib 3 feb: Nasmib Att vara fodervärd.   [26] 27 okt: Nasmib 31 jan: Mira och Esther Jobba hemifrån med unghund   [3] 13 okt: Muggepiss 18 feb: Mira och Esther
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB