Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 september 2021 av Villetycke i övriga hundfrågor (5 svar)
Mina föräldrars pudel valp biter dem.

Pudeln biter båda ägarna så det blir köttsår.  Dem funderar på avliva hunden. Behöver tips på vad dem ska göra.! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Villetycke och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 9 september 2021 av Anneli Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.

Valpar BITER oavsett ras. Det kliar i käften av nya tänder som bryter fram. Det går över och att bli arg på valpen är direkt kontraproduktivt - den blir frustrerad och biter ännu mer. ge valpen ett stort stadigt tuggben att bita i. Jag har haft valpar där jag haft handskar på mig och mina barn gått i gummistövlar inomhus för att undgå de sylvassa tänderna.


Vad kan dina föräldrar egentligen om valpar och hundar? En hundhandbok är kanske en bra gåva till dem.

Svara på detta inlägg

Villetycke
Medlem 2021-09-09
#2 9 september 2021 av Villetycke Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.

Dem har haft hund en gång tidigare.  Mamma blev biten ordentligt idag då hon försökte avbryta pudeln från att bita och dominera en väns hon hund. Mamma kunde inte få bort honom var tvungen slå på marken med en stort tillhygge för att han skulle sluta. Före det vet han henne. Märker att mig biter han inte för jag markerar ordentligt och han känner säkertt av energi. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 9 september 2021 av Anneli Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.

Hur gammal är valpen? Är det dvärg, mellan eller stor pudel??

Svara på detta inlägg

Draghund
Medlem 2020-09-29
#4 10 september 2021 av Draghund Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.
          Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.
          

Dem har haft hund en gång tidigare.  Mamma blev biten ordentligt idag då hon försökte avbryta pudeln från att bita och dominera en väns hon hund. Mamma kunde inte få bort honom var tvungen slå på marken med en stort tillhygge för att han skulle sluta. Före det vet han henne. Märker att mig biter han inte för jag markerar ordentligt och han känner säkertt av energi. 

Om man går emellan två bråkande hundar så får man räkna med att man kan bli biten.


Jag läste i ditt andra inlägg att valpen bara är 6 månader. Jag ber om ursäkt om jag låter otrevlig nu, men man avlivar INTE en valp för att den bits. Bitandet hör till valptiden och kan vara förjävla jobbigt, men det går över. Det dina föräldrar ska göra är att kontakta uppfödaren för tips och råd samt kontakta en bra hundinstruktör som kan vägleda. 


Jag läste även i ditt andra inlägg att kloklippning hos ett hundtrim (el dyl) tog 3 timmar för att hunden var så besvärlig. Allvarligt talat - då vänder man sig till någon annan som KAN klippa klor. Om inte annat kan man få hjälp med klorna hos veterinären.


Jag får känslan av att valpen har blivit väldigt missförstådd av både dig och dina föräldrar. Vissa valpar bits MYCKET, inte för att dom är elaka utan för att dom är just valpar. Hantera valpen varsamt, sluta "markera" (vad du nu menar med det?) när valpen bits. Om dina föräldrar inte orkar med valpstadiet med allt vad det innebär, ja då tycker jag att valpen förtjänar ett bättre hem. Kontakta uppfödaren.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 10 september 2021 av Gurkans Re: Mina föräldrars pudel valp biter dem.

Uppenbarligen klarar de inte av valpen, så rimligen lämnar de tillbaka den till uppfödaren, så att valpen får en chans att komma till någon som vet hur man handskas med en bitig valp. Valpar dominerar inte och jag får stora varningsklockor som ringer när folk pratar om dominans och hundar, speciellt när man själv försöker dominera valpen/hunden. Valpar testar gränser, precis som barn gör. Det är så de lär sig vad som fungerar och vad som inte fungerar. Om ägaren blir osäker och kanske har lite fladdriga händer, så triggar ju det valpen till att bita ännu mer, inte av aggressivitet och inte av dominans, utan av ren upphetsning.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Färggenetik pudel   [1] 21 jan: Daisypudel 22 jan: Gurkans Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Ny hundkompis till min pudel - Förslag?   [11] 9 sep: Sofie.e 15 sep: Svea58 Hunden biter barnens kompisar   [7] 31 aug: Sussie78 13 jul: pipilotta Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Cocker Spaniel | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2022 Enfinia AB