Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 september 2021 av Yxiii i jaktforum (3 svar)
Fransysk benställning problem i framtiden?

Jag har en Goncy polski på 6 månader som har vad man kallar fransysk benställning, jag visste detta när jag hämtade honom men kunde inte välja någon annan, fastnade för honom och hans krokiga ben. Vi tränar mycket inför nästa års jakter och han är en jäkel på att både spåra och springa. Det verkar inte som att det påverkar honom jätte mycket och han ska ju växte en hel del till så förhoppningen är att det rätar ut sig lite. Min fråga är egentligen om någon här inne har haft en hund i större klassen med fransysk benställning och om ni var tvungna att korrigera det med operation eller liknande? Eller om det helt enkelt inte påverkade hunden alls. 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Yxiii och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 12 september 2021 av Lona Re: Fransysk benställning problem i framtiden?

Det där kan medlemmen Gurkans betydligt bättre, ser ut som short ulna? Behöver sannolikt operation, gärna så tidigt som möjligt i utvecklingen. Kontakta en ortoped för bedömning, även om det är något annat så är det viktigt att man följer det under uppväxten - synnerhet som han är tänkt som jakthund med stor fysisk ansträngning.
Ett besök hos en duktig fysioterapeut kan också vara bra. 


Lycka till, håll oss gärna uppdaterade hur det går! 

Svara på detta inlägg

Yxiii
Medlem 2021-09-12
#2 12 september 2021 av Yxiii Re: Fransysk benställning problem i framtiden?

Kommer boka in besök hos veterinär ganska omgående. Var där ändå nyligen men hon tyckte att han trippade på som ingenting, vilket han i och för sig gör. Han har aldrig visat något obehag. 


Antar att man kan kontakta gurkan här på forumet? :) 


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 Måndag 08:54 av Gurkans Re: Fransysk benställning problem i framtiden?

Först och främst, rasen ska ha raka framben, så funktionen som jakthund kan absolut påverkas av denna defekt.


Om hunden haft detta fel sedan du hämtade den så beror troligen detta pga en medfödd defekt, där de två benen i frambenet (ulna och radius) inte växer i samma takt. Bra att du ska till veterinär, för detta kan absolut bli ett problem i framtiden, absolut som jakthund (som ju ska ha en exteriör som håller för jakt), men även som vanlig sällskapshund.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Framtiden med en hund som bitit annan hund   [2] 17 nov: Staffemamma_ 18 nov: Staffemamma_ Singel med hund i framtiden.   [11] 12 apr: v@dur70 17 maj: närjagmötteharry Hundtankar inför framtiden   [38] 13 apr: Tabula rasa 16 apr: Tabula rasa Vad drömmer ni om för hund i framtiden? Och i så..   [20] 22 sep: -tjejligan- 27 sep: Lill-fia Funderar på hund i framtiden   [7] 10 nov: lovely paws 23 nov: Hortensia Gör jag fel så att det blir bekymmer i framtiden?   [13] 23 apr: Uems 23 apr: TuffaEzther Farligt att äga Dvärgras i framtiden?   [16] 6 feb: Tropper 6 feb: Hrímnir Parning för min tik i framtiden   [23] 20 dec: wiklundarn 21 dec: Ridgebackgänget LAS i framtiden (diskussion!)   [36] 21 nov: Snodden forever 26 nov: Cortex terapihund i framtiden   [2] 3 sep: hund1 3 sep: Koffen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Dalmatiner | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2021 Enfinia AB