Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 september 2021 av Rosmarin i skaffa hund (11 svar)
Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?

Hej!


Som många andra söker jag råd inför valpköp. Jag och min sambo har erfarenhet av mops och irländsk setter. Vi älskar mopsens mentalitet men vill inte gå igenom samma hälsoproblematik igen, så trubbnosiga raser går tyvärr bort. Irändsk setter går tyvärr också bort för att vi bor för litet. Så vi letar nu efter lite mindre ras (ca 5-10 kg) som kanske påminner lite om mopsens mentalitet men är piggare, aktivare och hälsosammare eller som påminner om en irländsk setter men mindre format.Tillgiven, social, intelligent. En ras som både kan gilla att resa och gå på vandring men också att ligga i soffan och mysa. Pälsvård och aktivitet på lagom nivå ok, men kommer inte syssla med agility, spår eller jakt.   Jag har kollat in tax, corgi och västgötaspets. Låter det som att de  passar in i den här beskrivningen? Tar tacksamt emot tips antingen om dessa raser eller andra raser ni vill tipsa om i relation till beskrivningen ovan. 


Allt gott


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Rosmarin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Ebbaelsa93
Medlem 2021-04-27
#11 14 oktober 2021 av Ebbaelsa93 Re: Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets,...

Hej! 


jag tycker att din beskrivning av vad du söker låter som en lik beskrivning av vår 11-månaders västgötaspetstik! Hon är pigg, glad, social, mycket kelig och tillgiven, funkar med andra hundar. Hon är alltid redo att hitta på saker och älskar att vara ute och gå i skogen osv. Hon är anpassningsbar och har inga problem med att ta det lugnt i soffan och sängen en hel dag heller vilket är superskönt (något vi övat dock med passivitetsträning osv och vana att ha "vilodagar" någon gång i veckan).


Skällighet förekommer, som valp var hon otroligt skällig och skällde i tid och otid MEN det har vi lyckats stävja och arbeta bort helt så nu skäller hon bara om vi taggar igång henne, på andra hundar ibland och när det ringer på dörren. Men man ska absolut känna till att rasen rent generellt har nära till skall för jag vet många med VSG som skäller betydligt mycket mer än vår. 


lycka till mer ert valpköp 🥰

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ny hundkompis till min pudel - Förslag?   [11] 9 sep: Sofie.e 15 sep: Svea58 Förslag på kärleksfull hundras ?   [12] 29 apr: Veruska 4 jun: linn79 Corgi svår att få tag på i Skåne!   [3] 23 okt: kattperson 26 okt: Ayrin Japansk spets vs Tysk spets - allergi?   [3] 23 sep: drainer 26 okt: Nybörjare Förslag på bra valpfoder   [3] 22 sep: Fjärilsligan 23 sep: Fjärilsligan Förslag till problemet   [3] 30 aug: sloth 31 aug: Ayrin Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Dvärgscnauzer eller förslag på annan ras   [10] 13 maj: z_eydna 15 maj: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB