Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 oktober 2021 av pipilotta i klotterplank (14 svar)
Varför har det blivit så här på forumet??

Är inte räddd för något nu för tiden, kanske p g a att jag är gammal och inte har något att förlora. Min fråga är varför alla inlägg slutar efter några få svar? För 10 år sedan fanns det heta debatter om allt...Även om det var olika åsikter om allt så respekterade man varanda, det ser jag inte här och nu.Man kunde lära sig av andra vad gällde hund och ibland även om livet i övrigt. 


Är det en spegling av vårt samhälle av idag som gör att vi blir "kränkta" av allt som inte passar oss, våra bestämda åsikt. Vi är inte beredda på att någon kan ha en bättre lösning på ett problem än mina egna. Kan bli svårt att navigera sig vidare i livet i så fall för en ung människa. 


Som vanligt skriver jag spontant och bara för att just släppa tankar. Har just kommit hem efter en resa till Stockholm där jag lyssnat på en underbar konsert som min dotter hade där....


Jag hade för första gången på 10 år "hundvakt" till min Myran så jag kunde ta bussen till Sthlm, det var stort. Är så tacksam just nu för att allt ordnat sig. Sov gott därute, God natt. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pipilotta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Svea58
Medlem 2017-02-09
#1 3 oktober 2021 av Svea58 Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Tycker också att det är trist att trådarna många gånger "bara dör" efter några inlägg.


De flesta tackar för tipsen de får men jag skulle uppskatta en uppdatering av tråden efter några månader så man får veta hur det gick.


Man svarar ju för att man bryr sig och tror att man kanske kan hjälpa någon med ett tips från sin egen erfarenhet.


Det är även lärorikt för en själv att få veta om rådet man gav var till någon nytta eller om det var "värdelöst" :)


 


 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 3 oktober 2021 av pipilotta Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Det jag lärde mig här i början på forumet var att jag skulle googla, inte komma med "onödiga" frågor. Men för mig och ev andra föder ett faktasvar fler frågor om varför tycker trådskaparen så...osv. Men man verkar rädd för diskussion, man kan komma på att man har helt fel, får ändra åsikt. Det är väl ett diskussionsforum fortfarande? 


Ja, jag vet att jag är svammlig och omständlig, inte mycket att göra något åt nu...

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 4 oktober 2021 av Ayrin Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Det handlar nog mest om att det är få som är aktiva på vovve, och de som är det har en rätt likartad syn på hundfostran.

Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#4 4 oktober 2021 av Borzoi Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Dom flesta  " stjärnorna "  som var på detta forum är inte här längre eller mycket sällan här , att jag är här nu  beror på en slump, förr var jag inne här varje  dag nu är jag det kanske en gång varannan månad eller nåt , mycket pga  av att forumet har mer eller mindre  dött


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 4 oktober 2021 av Ayrin Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Tristaste tycker jag nästan är alla som kommer in i forumet en gång och ställer en fråga och sedan aldrig mer syns till :/.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 4 oktober 2021 av pipilotta Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Har fått tips av Lona på något forum som jag kanske skulle kunna känna mig hemma i. MEN Lona, jag vet inte var ditt tips tog vägen!!


Hjälp Annika!

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#7 9 oktober 2021 av Lona Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Här kommer Lona-hjälpen! 


Forumet heter ifokus.se . Som sagt en stor plattform med massa "underforum" med egna sajtvärdar/medarbetare. Det finns en väldans massa inriktningar inom i princip allt (religion, politik, hälsa, sport, djur, allmänt babbel, olika fritidsintressen och hobbys, matlagning, elektronik, bilar...you name it!). En del av de mindre forumen är mer eller mindre insomnade men många är i högsta grad aktiva.


Diskussionerna och debatterna varierar rätt mycket mellan forumen, några är väl mer eller mindre "Feel Good-forum" med mycket allmänt "prat", andra har heta diskussioner, ytterligare andra har diskussioner men i lite...trevligare form.


Det finns säkerligen några Tant Annika kan trivas med!  
Kika in, registrera dig och behöver du lite tips om olika forum eller annat så släng iväg ett PM till Tant Lona! Jag finns som sagt även där som just Lona.


Vad gäller hundar så är det största forumet Hundar.ifokus.se , det kan vara lite taggig stämning ibland men det finns mycket kunnigt folk. Annars måste du förstås kika in på Brukshundsraser.ifokus.se som inte alls är inriktat på just brukshundsraser utan just hundar.
Som sajtvärd är jag förstås lite partisk  men vi bemödar oss om att ha en trevlig stämning även om vi inte alltid håller med varandra. 


Komsi komsi! 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#8 10 oktober 2021 av pipilotta Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Bara ordet sajtvärd får mig att hicka...Om du är någon typ av moderator där så kan jag fatta eller guidar du förvirrade nykomlingar?


Nu känner jag mig nog ännu mer hemma här än någon annanstans. 


Jag vill egentligen lyssna på s k "partiledardebatten" på TV men blir lätt dåsig av det. Satsar på en brittisk kriminalserie, endast 4 avsnitt sedan säng, säng, säng. 


Ska gå in på forumet dagtid och se vad jag kan komma med för omdöme efter det. Spännande dock!

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#9 12 oktober 2021 av Lona Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Japp, sajtvärd = moderator. (Jag blev själv lite förvirrad på ifokus i början, varje enskild sajt har en specifik sajtvärd och medarbetare. Varför de inte kallas för admin/moderator vet jag faktiskt inte.)


Känner att jag tjatar men kom nu då´rå! 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#10 13 oktober 2021 av pipilotta Re: Varför har det blivit så här på forumet??

Ja, men tänk då... Jag är nästan 70 och har inte varit på något annat forum än Vovve...anledning till att jag kom in här var att jag skulle varna unga från att köpa valpar "per postorder" då, visste inte ens att jag var inne på ett speciellt forum. Tack till "Sigge" som förstod mitt dilemma, saknar honom!


Nu har det gått 10 år och jag vet att jag har ett konto på Facebook men vet inte längre hur jag kom in där och insåg snabbt att jag inte hörde hemma där alls. Halkade in där p g a hundpromenader med Facebook-grupp, vilket var himla roligt då...


Allt går så snabbt och märker att mitt vanliga språk inte ens förstås av en del unga, använder inte trendiga, engelska uttryck, så det kan ibland vara svårt att välja "smiley´s" som inte kan kränka någon...


Nej, man måste vara där, inte tro att man vet hur det är att bli gammal...Ibland kan jag uppfatta att unga inte ens förstår att jag också varit 20, 30 år...men det har jag. 


Får se om jag får någon energi över till ett nytt forum, tror jag får lägga resterande på att bli mormor till nr 2 om några veckor. Jag är ganska envis och gillar just diskussion, "munhuggning"....Så du Lona, kan aldrig känna dig säker..kanske dyker jag upp där....

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför inte skriva nytt inlägg??   [0] 22 jun: pipilotta Helfoder blivit paté...?   [2] 25 maj: pipilotta 10 aug: pipilotta Bajsar inne då och då - varför?   [7] 7 mar: Ellan 17 mar: Mira och Esther Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Varför juckar min hund på mig hela tiden?   [2] 12 maj: EmelieD 13 maj: Gurkans Varför juckar en hundvalp?   [1] 14 apr: Marre993 14 apr: Torparinnan Glad Påsk alla här på forumet!   [3] 12 apr: pipilotta 13 apr: Ayrin Tik blivit arg efter död valp   [5] 2 apr: Pelle Swedberg 4 apr: Ayrin Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB