Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 oktober 2021 av Rezt i övriga hundfrågor (23 svar)
Rasism mot hundar inom tränings klubbar?

Hej allihop det var ett tag sedan!


Detta kan bli ett långt inlägg men iaf. Jag och sambon adopterade en hund från ryssland, vill inte påstå att vi räddade honom eller liknade, han passade oss med det vi såg. Gick super fint i kopplet med en unggrabb(ca8 år) och beskrevs med låg/medel energi med låg definerat! han är 57 cm mank och 30kg. 


Ras: Förmodligen mongolisk mastiff blandad med village dog. (dna test kommer).


Nu till rubrikens syfte, Igår var vi svenska hundklubben i området och skulle träna hunden( vi är medlemmar) detta för att den hundgård vi brukar vistas i, sköts inte av ägare dvs plockar inte upp efter hundarna... 


Sambon hör hur dem ifråga sätter vårt förstånd att ta in en hund från utlandet och den för in massa bakterier/virus, rabies.. Var kommer denna rasism ifrån? och att den inte kommer kunna bli tränad.. förstår inte "hundmänniskor" att detta kollas? fick också frågan varför vi inte tog en svensk hund istället.. som omplacering.. Vi bor i en 1a och inte ute på landet vilket alla hundar som är på blocket behöver. Samt vill inte köpa oansvarig avlad corona valp. Ena instruktören undrade hur långt i lydnad vi hade kommit och såg att vi har klarat av vardagslydnad 2.  men ändå så kommer rasismen. är inte alla hundar värda ett riktigt bra liv? oavsett om de kommer från ett annat land?


Organisationen vi tog han från gör vetrinärskoll samt kollade de vanliga problemen hundar har. Vi gjorde även besiktning 1 dag efter vi fick honom samt gav han rabies vaccin och avmaskning och bravecto. 


Har andra haft liknade bemötande? berätta


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Rezt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#21 15 oktober 2021 av Ayrin Re: Rasism mot hundar inom tränings klubbar?

Nä, för all del, och jag hävdar ju på intet sätt att det är möjligt att vara hundra procent säker på att få en frisk hund bara för att man grottar ner sig i diverse information om hundens släkt, men jag tycker att det är helt fantastiskt att möjligheten finns :).

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#22 15 oktober 2021 av pipilotta Re: Rasism mot hundar inom tränings klubbar?

Ja, det är jättebra att kunna få info om både det ena och andra. Men då ska man ju också kunna tolka den info man får reda på. Jag anser inte att jag är en sådan kunnig person kring avel, olika linjer så därför lägger jag det åt sidan helt enkelt. Så det blir lite som att "köpa grisen/hunden i säcken". 

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#23 27 oktober 2021 av Ginza Schäfertik Re: Rasism mot hundar inom tränings klubbar?
          Re: Rasism mot hundar inom tränings klubbar?
          

Min hund är klassiferad blandras, men är av rasen Mongoliskmastiff och laika.. Vissa raser faller man pladask för. Jag adopterade honom då jag inte vet om han hade det bättre än vad han har nu dvs jag räddade honom inte. och nej alla är inte gatuhundar, vissa är familjehundar som har blivit lämnade på sheltret, hittade fast kjedjade, osv. Mentaliteten i ryssland är om man inte har tid för hunden så kastas den ut. 


Det finns många bra kennlar jag har varit i kontakt med men dom tar max 1-3 kullar per år, 1 kull per tik. Sedan finns det kennlar som pumpar ut kullar i sverige speciellt under corona detta för pengar skull. Det är extremt på frästande på tikens kropp att föda mer än 3 kullar (risk för hd problem).. När det gäller adoption av barn/hundar så är jag fast i det jag tycker, enligt mig är det samma sak.


MEN jag är emot smuggelvalpar/hundar då mest pågrundutav osäkerheten av sjukdomar och att valparna tas från tiken vid 4veckor... sedan kastas tiken åt sidan när hon är använd vilket inte är humant.


Min hund togs in lagligt och genom gått flera vetrinär besök innan och efter ankomst. Hundklubben sa bara, ja det finns hundar i sverige som behöver stöd.. Ja absolut, men de hundarna ska vara ensamhundar(planerar fler i framtiden), bo på landet(gör inte det i dagsläget, kommer inte göra) och familjen ska inte ha barn(vilket vi planerar i framtiden). Detta gör att det är extremt svårt att adoptera/omplacera hundar i sverige för majoriteten. Jag vill också poängtera ut att det är väldigt lite fokus på hur personerna är som adopterar hundarna, blir väl mer kontroll om man går vidare i omplacerings kön. 


Men att ha förutsatta meningar kring import(lagligt) hundar och knyta det till smuggel(olagligt).


De resonemang personer har är oftast väldigt likt SD partiet. 


 


 

SD ???

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
agility träning   [0] 17 maj: Anderhund654 Träning för valp !!   [3] 3 jul: Tildaottos 3 jul: Torparinnan Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita godisbitar vid klick-träning   [1] 3 sep: lillflingis 3 sep: Ayrin utställning träning   [1] 5 jun: Leonko090309 17 maj: alexaura Träning i skog/störning   [8] 14 maj: Lokatten12 31 maj: Lokatten12 Jrt söker tränings/promenadkompis!   [0] 16 nov: cornelis Valp träning- Ensam hemma!   [2] 15 maj: Idutt 16 maj: Fisher
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Grand Danois | Labrador Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB