Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2021 av Ios i sjukdom & hälsa (2 svar)
Hund som ev dricker urin

Undrar om någon har tips på ett eventuellt problem vi fått med vår ettåriga vovve. Det hela började för ett par veckor sedan, då istället för att sova hela nätterna som hon gjort i ett par månader, så började hon vakna mitt i natten och skicka sig intensivt i skrevet. Man hör att hon sväljer och har sig. Efter en stund försöker hon väcka mig, då går vi ut och då kissar hon lite grann oftast, ibland inte alls. Vi vet inte säkert men vi funderar på om hon har fått för sig att slicka i sig sitt eget urin? 


Problemet här är ju två, jag vill inte att hon skall dricka sitt eget urin (!) om det är det hon gör och jag vill heller inte att hon skall få som rutin att gå upp mitt i natten för att kissa? Om hon verkligen behöver gå så ser jag ju hellre att hon gör en pöl inne än dricker det... Känner oss helkassa som ägare, ingen vi pratat med har haft en hund som gör på liknande sätt så vi vet inte hur vi skall göra. 


Första gången hon löpte, för ett par månader sedan, så slickade hon sig också i skrevet men då var det dygnet runt, nu bara på natten. Vi har kikat lite försiktigt i könet för att se om det är inflamerat eller något annat men det ser fint ut. Om det vore något som gör ont borde hon väl slicka oftare än bara mitt i natten? "Vanlig tvätt" gör hon lite då och då men det är bara en liten stund och inte så intensivt eller hur man nu skall förklara det. 


Vi går ut sista gången vid ca 21:30-22 och upp för första rastningen vid 05:30 och det gick finfint i flera månader, är nu senaste månaden ungefär som något verkar blivit knas. Någon som har något tips eller idé vad som hänt och vad vi bör göra? Hittar inget om det i litteratur jag läst. Vi funderade på om hon börjat löpa igen men det är inget blod (vilket det var när hon löpte första gången, massor..) så tror inte det? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ios och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 14 oktober 2021 av pipilotta Re: Hund som ev dricker urin

Min tik är nu snart 10 år och jag har haft tankar om att hon har "tysta löp", har lärt mig det på detta forum. Men när jag närmare studerar henne har jag märkt att hon verkligen bäddar bland mina kuddar i sängen, städar i underlivet, lägger sig på rygg vid hundmöten osv....Jag skulle personligen inte bry mig om hon började slicka sig extra mycket och ev får i sig urin, känns som ofarligt för mig


Däremot kollar jag henne,när jag märker att hon kanske är i löp, där nere att det inte ser konstigt ut mer än viss svullnad osv som visar på att löp är på gång. 


 


 


 


 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 15 oktober 2021 av Puddingpastejn Re: Hund som ev dricker urin

Om hon plötsligt inte verkar kunna hålla sig hela nätterna länge så skulle jag nog snarare misstänka en liten UVI. Det kan ju också orsaka obehag. Det kan nog vara en bra idé att låta veterinären titta på henne.


En annan teori är väl att hon kanske är skendräktig....? Det framgår inte exakt när hon löpte i texten. Är ni säkra på att det är vulva hon slickar på? Skendräktiga tikar kan annars snutta på sina egna spenar, ofta då de längst bak. Oavsett kan skendräktiga tikar bete sig väldigt märkligt. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som dricker för mycket   [4] 23 sep: Lolli12 24 sep: TindraFreya Dricker mer efter foderbyte   [2] 11 jun: Flat4ever 12 jun: Flat4ever Tik dricker väldigt mycket men äter ingenting   [4] 2 dec: z_Zitas matte 2 dec: bäsarna Dricker konstant...?   [11] 1 jul: z_Jess 2 jul: Tjt Dricker era hundar öl?   [30] 26 jan: Bp™ 26 jan: itten Schäfer dricker mängder med vatten   [9] 25 jan: zento 25 jan: SanCha Vad är på tok? Hunden äter o dricker dåligt   [3] 13 dec: Chel 14 dec: /Ma... Valp dricker otroligt mycket vatten!   [11] 25 nov: evelutt 30 nov: Skroff Äter inte, dricker inte, smärta i buken   [6] 19 sep: niohundranio 20 sep: niohundranio Tik som dricker mycket och kissar mycket   [3] 10 sep: Ewe 10 sep: Tropper
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Boxer | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Dobermann | Yorkshireterrier | Schäfer
© 1998-2022 Enfinia AB