Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 oktober 2021 av Tinix i lydnadsforum (2 svar)
Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter

Tjena. Mitt första inlägg här. Detta har blivit så illa så jag bara måste söka hjälp på något sätt.


Problem: Detta har gått i faser, 2 månader går promenader hur bra som helst sen kommer där perioder på ibland 3-4 veckor där min hund får dessa attacker som jag ska förklara.


Attacker: När min hund då hamnar i denna fasen  så kan en promenad börja hur lugnt och härligt som helst och svansen går och vi söker godis jag slänger ut och leker bland löv. Sen helt plötsligt så blir han arg och hoppar och försöker bita tag i armar och allt möjligt (liknar en valps lekbeteende). Detta har slutat i oräkneliga klädesplagg bland annat jackor och byxor som blivit totalt förstörda av hål från bitandet. Blåmärken är också ofta förekommande under dessa attackerna.


 


Vad jag gör så fort det börjar: Tar tag i honom och säger åt på skarpen att detta inte är okej med såväl kroppsspråk, ton och ansiktsuttryck. Då blir han nästan alltid bara mer galen. Då tar jag honom och sätter honom mellan mina ben med huvudet framåt. Detta med att sätta honom mellan benen har alltid funkat och han blir lugn på 1 sekund och fattar att nu är det kört. Ibland funkar det att ha honom där i 5 minuter bara och sen gå vidare och avleda till andra saker i omgivningen, men som nu på lunchpromenaden på jobb så bestod 90% av promenaden bitande, springande och ta sats för o hoppa på mig. Inget hälpte och så fort jag släppte han från ben greppet så var det igång direkt igen. 


 


Det är svårt att förklara situationen i sitt fullo men det är supermäkrligt beteende. Jag har under hela max uppväxt tränat, hög disciplin såväl som vid matskålen och vid möten av andra hundar människor. Innan jag skaffade honom gick jag 2 kurser i förberedande lydnad och efter jag fick honom så gick vi 3 kurser i kontroll och träning (inc valpkurs). Jag har också följt oräkneliga kurser på youtube som varit väldigt givande men aldrig sett hört eller läst om någon som haft så mycket strul som jag haft med min hund. Och efter min upplevelse och allt förberedande inför hundäganden så förstår jag inte hur någon någonsin skulle kunna njuta av en hund när det ska vara på det här sättet. 


Jag är helt slut och är nu inne i ännu en period där han blir helt galen. Detta trotts all mental och fysisk stimulans han får bland annat i trädgården hemma, på fotbollsplanen och frisbeegolf jagandet.


 


HJÄLP


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tinix och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 19 oktober 2021 av Ayrin Re: Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter

Jag var hundvakt åt en svensk lapphund i liknande ålder som hade ett liknande beteende. Funkade inte ett smack att bli arg på henne, så den tanken var det bara att lägga ner... Det som funkade bäst var att istället be om nåt trick som hon tyckte var kul och sedan belöna det. Typ kort fritt följ, sitt eller nåt sånt.


För henne tror jag "utbrotten" var en kombination av överslag/övertrött/önskan om uppmärksamhet och efter att jag bett om nåt trick och sedan belönat några gånger när jag såg att hon var på gång att "flippa ur" så slutade hon successivt med det och började gå in i fotposition för att be om uppmärksamhet istället (vilket jag naturligtvis belönade).


Du kan också belöna mer med kamplekar och i det lära in regler för kampandet, typ "i trasan, inte armen", "släpp när jag ber dig",  så att det blir något ni gör tillsammans i större utsträckning.


I övrigt så tror jag nog att du ska pausa lite med frisbeelekarna ett tag. "Okontrollerat" apporterande ("springa efter föremål") kan många gånger snarare spä på stressen än lindra den. Jobba med lite mer kontrollerade apporteringsövningar eller nosarbete en period så att du tröttar ut honom mentalt istället för bara fysiskt och se om det gör skillnad.


Sen ska du ju komma ihåg att en hanhund fortfarande är i "slyngelåldern" när han är 1,5, så att de är lite knäppa är rätt väntat :).

Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#2 19 oktober 2021 av Dimma Re: Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter

Tror det är ganska vanligt med golden.


När du ser att det börjar ge något som den kan bära

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp juckar på nästan alla tikar   [2] 15 feb: Freddiesmatte 15 feb: Freddiesmatte Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Stressad golden   [4] 27 mar: ZiggeR 25 maj: Mira och Esther Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Bilbälte valp golden   [3] 26 apr: ZiggeR 28 apr: Gurkans Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Köpa golden retriever   [3] 15 mar: ZiggeR 16 mar: Gurkans HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Shetland Sheepdog | Jämthund | Siberian Husky | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB